یک مقام دولتی ایران گفت، به رغم تهدید آمریکا به وضع تحریم های جدید، این کشور در حال نهایی کردن حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری اروپایی ها در پروژه های مس و فولاد است.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفت، همچنین مذاکرات اولیه ای با سرمایه گذاران سوییسی برای توسعه مهدی آباد، یکی از بزرگ ترین ذخایر روی جهان در جریان است.
کرباسیان در حاشیه کنفرانس سی ای یو آلومینیوم در لندن گفت: «ما بیش از 35 سال تجربه تحریم ها را داشته ایم، اما من امیدوارم این بار اروپایی ها سرمایه گذاری (در ایران) را ادامه دهند.
وی افزود: «ما روابط بسیار خوبی با اروپا داشته ایم و واردات، صادرات و سرمایه گذاری های زیادی از سوی آنها داریم که هم به سود شرکت های اروپایی و هم به سود شرکت های ایرانی است.»
ذخایر معدنی غنی ایران از سنگ آهن گرفته تا طلا در کنار ارزان بودن انرژی، از زمان لغو تحریم ها، توجه بسیاری از سرمایه گذاران خارجی را به خود جلب کرده است.
منابع صنعتی گفتند، برخی سرمایه گذاران احتمالی در بخش معدن به دلیل نامشخص بودن تبعات کار با دولت ایران که عملا تمام معادن کشور را در کنترل دارد، محتاطانه رفتار می کنند.
اما به گفته کرباسیان، تهران به سرمایه گذاران اطمینان داده که امکان اینکه آنها مالکیت کل پروژه ها را در اختیار داشته باشند، سودشان را به خارج از ایران منتقل کنند و سرمایه گذاری شان را تضمین کنند وجود دارد.
کرباسیان افزود: در ایران، هزینه انرژی حدود 15درصد از هزینه تولید آلومینیوم را تشکیل می دهد، درحالی که در سایر نقاط جهان این رقم 30 تا 40درصد هزینه ها را تشکیل می دهد.
کرباسیان گفت، در حال حاضر مذاکرات در دو پروژه کارخانه بیلت های فولادی به ارزش 2 میلیارد دلار با سرمایه گذارانی از جمله کشورهای ایتالیا و اتریش در جریان است، درحالی که سرمایه گذاران دانمارکی نیز به دنبال احداث یک معدن مس هستند. وی از اشاره به هویت این سرمایه گذاران خودداری کرد.
«ما در حال نهایی کردن این پروژه ها هستیم. مذاکرات در مراحل نهایی قرار دارد.»
وی افزود، ایران در چهار سال آینده به دنبال جذب 50میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش معدن و فلزات است تا اهداف بلندپروازانه خود را که شامل افزایش 77درصدی تولید فولاد کشور و رساندن آن به 55 میلیون تن تا سال 2025 است محقق سازد.
معاون وزیر صنعت ایران همچنین گفت، ایران که قصد دارد تولید آلومینیوم خود را تا سال 2025 به 1.5 میلیون تن برساند، ذخایر بوکسیت خام کافی در اختیار ندارد، بنابراین یک معدن 400 میلیون تنی را در گینه خریداری کرده که برای استخراج آن به دنبال سرمایه گذار می گردد.
وی در ادامه گفت، من روز سه شنبه نشستی با رونا فیرهد، وزیر تجارت و توسعه صادرات انگلیس داشتم و تلاش کردم نظرم سرمایه گذاران انگلیسی را به ایران جلب کنم.