وزیر اقتصاد و انرژی آلمان حمایت کامل خود را از توسعه و تولید خودروهای برقی و خودران اعلام و خودروسازان آلمانی را نیز به ساخت کارخانه های تولید باتری قدرتمند و جدید موظف کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، پیتر آلتمایر – وزیر اقتصاد و امور دارایی آلمان – در گفت وگو با گزارشگر روزنامه بیلد تسایتونگ آلمان، حمایت قاطع خود و دولت آلمان از توسعه فناوری خودروهای خودران و همچنین تولید و استفاده از خودروهای برقی و دوستدار محیط زیست را اعلام کرد.
وی در ادامه سخنانش همچنین به لزوم سرمایه گذاری های هنگفت و عظیم در بخش تولید خودروهای برقی و الکتریکی در صنعت خودروسازی آلمان و دیگر کشورهای پیشگام اشاره و تاکید کرد.
او افزود: آلمان باید به منظور توسعه و گسترش خط تولید خودروهای الکتریکی، به ساخت کارخانه های تولید باتری های قدرتمند مخصوص این گونه خودروها روی آورند تا از رقبای خود همچون تسلا موتورز در ایالات متحده آمریکا عقب نماند.
آلتمایر می گوید: جهان هم اکنون نیازمند گسترش فناوری خودروهای برقی است، بنابراین باید شرکت های برتر و پیشگام خودروسازی در جهان که آلمان میزبان چندی از آنهاست، هرچه سریع تر به طراحی و تولید انبوه خودروهای پاک بپردازند.
به عقیده وی، علت تعلل و تردید برخی از شرکت های خودروساز توجیه پذیر نیست، چراکه هم اکنون باتوجه به شرایط خاص جهان اعم از آلودگی هوا، گرمای زمین، افزایش قیمت سوخت و بحران سوخت های فسیلی، این ضرورت وجود دارد که بدون اتلاف وقت، صنعت ساخت خودروهای برقی و همچنین توسعه زیرساخت های لازم همچون ایستگاه های شارژ خودرو پیشرفت کرده و توسعه یابد.
وی بر این باور است تا زمانی که تبلیغات لازم برای فرهنگ سازی از سوی دولت های مختلف و همچنین توسعه زیرساخت های کافی به صورت تمام و کمال انجام نشود، شهروندان نیز نمی توانند چندان استقبال زیادی داشته باشند.
بهترین کاری که خودروسازهای آلمانی باید انجام دهند، ساخت کارخانه و مراکز تولید باتری قدرتمند مخصوص خودروهای برقی است. این کار علاوه بر صرفه اقتصادی و کمک به اشتغالزایی در داخل کشور، به پیشرفت و تولید باتری های کوچکتر ولی قدرتمندتر می انجامد.
وی تاکید کرد که با تعلل شرکت های آلمانی در تولید و فروش باتری، سرمایه های عظیمی در اختیار شرکت های آمریکایی و شرق آسیا قرار می گیرد و فرصت درآمدزایی از خودروسازان آلمانی گرفته می شود و ممکن است برای همیشه از رقبای خود جا بمانند.
شرکت فولکس واگن آلمان که دارای بزرگترین سهم فروش خودرو در اروپا و جهان است، پس از رسوایی که بخاطر تقلب و دستکاری در نرم افزار مدیریت میزان انتشار آلایندگی موتور خودروهای دیزلی اش در ایالات متحده به بار آورد، دچار چالش های فراوانی شد و همچنان هم درگیر مسائل حقوقی و واکنش های جهانی است.
مدتها تصور می شد که خودروهای دیزلی بسیار از پاک تر از خودروهای بنزینی هستند، اما پس از رسوایی فولکس واگن، این تصور نقش بر آب شد و تمامی شرکت های خودروسازی حتی خود فولکس واگن نیز به تولید خودروهای تمام برقی و الکتریکی که دیگر در پاک بودنشان شک و شبهه وجود ندارد، روی آوردند.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
بنابراین بسیاری از شرکت های خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامه های خود بدین منظور رونمایی کرده اند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده شرکت های خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامه های خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
دولت های بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه ۲۰۳۰ و نهایتا تا دهه ۲۰۴۰ میلادی (حدودا دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.