تصمیمات و صحبت های مطرح شده در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی به ریاست نشان داد چرخش دولت به سمت اشتغال زایی در فضای مجازی و تحقق اقتصاد دیجیتال جدی است.
به گزارش ایسنا، تحولات رخ داده در تصمیم گیری های مربوط به فضای مجازی در طول قریب به پنج سال عمر دولت تدبیر و امید نشان داده است که نگاه این دولت به فضای مجازی در کل مثبت است. برنامه ریزی برای حرکت به سمت اقتصادی سازی فضای مجازی در ادامه تصمیم برای افزایش سرعت و پهنای باند اینترنت تعریف می شود که درنهایت رونق هرچه بیشتر این فضا را موجب خواهد شد.
در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، چارچوب و مبانی اولویت های مطرح برای توسعه فضای مجازی در سال ۹۷ مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و بر اقتصاد فضای مجازی با رویکرد ایجاد اشتغال، به عنوان اولویت اصلی توسعه فضای مجازی تاکید شد.
بر اساس طرحی که برای این منظور در شورای عالی فضای مجازی مطرح است، اقتصاد فضای مجازی با رویکرد ایجاد اشتغال، اولویت اصلی توسعه فضای مجازی در سال ۹۷ است که از جلسه آینده این شورا به شکل محتوایی مورد بررسی و مفاد آن مورد تصویب قرار خواهد گرفت.
پیش از این نیز محمدجواد آذری جهرمی با انتشار مطلبی در صفحه توئیتر خود از توجه ویژه رئیس جمهوری به کسب و کارهای نوپا خبر داد و گفته بود: رئیس جمهور شب از شرکته ای موفق کسب و کار نوپای استان هرمزگان تقدیر کردند و در صحبتهای خود تاکید کردند این نوع کسب و کار ها و گردشگری بهترین ابزارهای کارآفرینی هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه از تلاش برای برگزاری نشستی با حضور رئیس جمهوری و فعالان عرصه توسعه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
مقوله اقتصاد دیجیتال از آن دست مباحث جدیدی است که ظاهرا دولت دوازدهم برای توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال حساب ویژه برروی این حوزه باز کرده است. در فضای اقتصاد دیجیتال اصلی ترین عامل ایجاد رونق اقتصادی فعالیت کسب و کارهای نوپاست که اخیرا سازمان فناوری اطلاعات نیز لوایح پنج گانه ای را برای ساماندهی و قانونمند کردن این کسب و کارها طراحی کرده است.
یکی از علل جذابیت فضای مجازی برای دولت دوزادهم امید به حل مساله اشتغال در این فضا است؛ دولت دوازدهمی که با انواع فشارها از بابت بیکاری گسترده مواجه است به امید باز شدن درگاهی جدید برای اشتغال زایی به "اینترنت" دل بسته است. امری که البته با اما و اگرهایی هم همراه است؛ به طوری که برخی از کارشناسان حتی اشتغال زدایی فضای مجازی را بیش از اشتغال زایی آن می دانند. هرچند تجربه تاکسی های اینترنتی نشان داد که این فرضیه درست نیست و فضای مجازی علی رغم اشتغال زدایی های سطح خرد اما در سطح کلان می تواند باعث اشتغال زایی گسترده هم بشود.