معاون علمی وفناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه مدیرعامل 350 شرکت دانش بنیان از بین زنان هستند، گفت: این آمار به این معناست که 12 درصد از مدیران شرکت ها خانم هستند و 25 درصد از شرکت ها مدیران و یا عضو هیات مدیره خانم دارند.
به گزارش ایسنا سورنا ستاری روز 8 اسفندماه در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب 170 هزار دانشجو وجود داشت، اظهار کرد: 100 هزار نفر از این تعداد در خارج از کشور تحصیل می کردند و زنان 23 درصد از دانشجویان را تشکیل می دادند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد بالای دانشجویان ایرانی در کشور آمریکا که در ابتدای انقلاب باعث شده بود ایران رتبه اول در تعداد دانشجویی در آمریکا را داشته باشد، افزود: این در حالی است که امروزه 4.7 میلیون نفر دانشجو در کشور وجود دارد که 47 هزار نفر آنها در خارج از کشور تحصیل می کنند که تنها 10 هزار نفر از آْنها در آمریکا هستند.
معاون علمی وفناوری رییس جمهور با اشاره به این که 56 درصد از دانشجویان کشور را زنان تشکیل می دهند، تصریح کرد: آمریکا، کانادا و استرالیا مقصد اصلی نخبگان ایرانی هستند و همچنین ورودی خانم ها به دانشگاه ها نزدیک به 56 درصد است؛ اما آمار مربوط به خروج آنها به 40 درصد می رسد که این مسئله نشان دهنده ضعف در سیستم آموزشی کشور است.
ستاری با تاکید بر اینکه زیست بوم کارآفرینی در کشور وجود ندارد، گفت: زیست بوم کارآفرینی نیاز به پول دارد، اما نباید هر پولی مانند پول نفت که رانت محسوب می شود، وارد این زیست بوم شود. حضور بخش خصوصی در بازار استارت آپ ها به جای سرمایه گذاری در حوزه سکه و دلار باید تقویت شود.
وی با تاکید بر ایجاد اکوسیستم کارآفرینی افزود: باید اکوسیستم کارآفرینی در کشور ایجاد شود تا کسب و کار های واقعی در کشور ایجاد شود.
وی در ادامه اظهار کرد: در کار استارت آپ ها روزمرگی وجود ندارد و دوران استخدام های دولتی به پایان رسیده است و باید به دنبال کارآفرینی در کشور بود.
ستاری با انتقاد از اینکه ایده های اقتصادی زنان توسط سرمایه گذاران دیده نمی شود، ادامه داد: این در حالی است که حضور مردان در اقتصاد از پیش اثبات شده است، تنها 2 درصد از مالکیت جهانی در دست زنان قرار دارد، همچنین 55 درصد فارغ التحصیلان علوم رایانه ای خانم ها هستند، در حالی که حضور آنها در فضای کسب و کار محدود شده است.