شنبه, ۳ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sat, 23 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به سؤال ایسنا درباره نسبت وزارت ارتباطات با استارت آپ ها؛ برنامه وزارتخانه خود برای حمایت از استارت آپ ها را اینگونه تشریح و اظهار کرد: اساسا شبکه ملی اطلاعات مدل توسعه شبکه فضای مجازی در کشور را تعریف می کند. این شبکه در سه لایحه زیرساخت، خدمات و محتوا طراحی شده است که در لایه زیرساخت، وزارت ارتباطات، مسیرها یا به عبارتی لوله کشی های زیرساختی را انجام داده است.

او گفت که در راستای تحقق همین جنبه زیرساختی چه در دولت یازدهم و چه در دولت دوازدهم پروژه ها و بودجه زیادی تعریف شده که تا دو سال آینده می توانیم زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را مطابق با آن چیزی که قانون برای ما تکلیف کرده است، به طور کامل به سرانجام برسانیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین به این نکته جالب اشاره کرد که اساسا تا حالا تنها یک لایه از سه لایه شبکه ملی اطلاعات به تصویب قانونی رسیده است و دو لایه دیگر هنوز سند مشخصی ندارند و علت به تصویب نرسیدن سندی مشخص برای دو لایه خدمات و محتوا در سند شبکه ملی اطلاعات را اختلافات زیاد در این حوزه ها دانست و گفت که هر کسی طبق برداشت خود از این حوزه ها مطلبی را می گوید و فکر می کند که قضیه دقیقا همانطور است که او فکر می کند.

او در ادامه مسائل مرتبط با استارت آپ ها را در همین مقوله خدمات طبقه بندی کرد و گفت: اساسا باید یک چارچوب برای ساماندهی اینگونه خدمات وجود داشته باشد، اما چون هنوز اختلاف نظرها وجود دارد، نتوانسته ایم در این باره کاری انجام دهیم.

می خواهیم چند «تک شاخ» داشته باشیم

وزیر ارتباطات ساماندهی در این حوزه را در نهایت ساماندهی و برنامه ریزی برای تحقق اقتصاد دیجیتالی در کشور دانست و ادامه داد: ما در ابتدای کار که آمدیم یک هدف گذاری اقتصادی را به عنوان چشم انداز خود طراحی کرده و گفتیم که در پایان این برنامه چهار ساله می خواهیم سه تا چهار Unicornis (استارت آپ هایی که در سطح بسیار کلان فعالیت می کنند) داشته باشیم.

آذری جهرمی اما درباره اثرات روانی اقدامات وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم و دوازدهم هم صحبت و خاطرنشان کرد: سوای از مسائل زیرساختی، وزارت ارتباطات فضای گفت وگو در زمینه حوزه های خدماتی مختلف را فراهم کرد. انصافا مرکز ملی فضای مجازی هم کار ارزشمندی را انجام داد و گزارش های خوبی هم تنظیم کرد که در صحن شورای عالی فضای مجازی و هیأت دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که مجموع اینها باعث شد فضای گفت وگو درباره جنبه های خدماتی شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی فراهم شود، اضافه کرد: در دولت به وزارت ارتباطات دستور دادند استراتژی جمهوری اسلامی ایران را در حوزه اقتصاد دیجیتالی، استخراج و هدف گذاری بودجه ای انجام دهیم که این موضوع در حال تدوین است.

وی با طرح این سؤال که تا زمانی که هیچ هدف گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتالی از طریق لوایح قانونی انجام نشود، چه انتظاری برای حمایت از این حوزه دارید؟ ادامه داد: ما طبق برنامه ششم توسعه باید در زمینه ارزش افزوده در حوزه فناوری اطلاعات 19.4درصد رشد داشته باشیم. سؤال ساده این است که در این رابطه سال پایه کدام و بودجه چقدر است! ؟ این در حالی است که اکنون شاخصی به عنوان سرفصل فناوری اطلاعات نداریم که بگوییم میزان ارزش افزوده امروز حوزه فناوری اطلاعات چقدر است.

او به سیستم حمایت مالی از کسب وکار های نوپا هم اشاره کرد و با بیان این که در هیچ کجای دنیا به استارت آپ ها وام نمی دهند، گفت: اساسا وام دردی از استارت آپ ها را دوا نمی کند، در عوض دولت ها می روند و سرمایه گذاری های خطرپذیر را تقویت و نظام های تأمین مالی استارت آپ ها را تأمین می کنند.

وی اضافه کرد که ما موظفیم مسیر سرمایه گذاری در استارت آپ ها را باز و شاخص گذاری های لازم را انجام دهیم؛ مطمئنیم اگر مصوبه ای در این حوزه تصویب شود، همه ارکان نظام در آن همراه خواهند شد.

او با اشاره به برخی یونیکورن ها که در کشورهای منطقه توانسته اند رشد کنند، تصریح کرد: ما ظرفیت های لازم برای تحقق یونیکورن های حوزه حمل و نقل را داریم، ایراد اما اینجاست که هنوز به طور کامل نتوانسته ایم از این حوزه استفاده کنیم.

در لایه خدمات سند بالادستی نداریم!

آذری جهرمی با بیان این که ما در حال حاضر مصوبه بالادستی در لایه خدمات نداریم، تأکید کرد: کسانی که از ما مطالبه شبکه ملی اطلاعات می کنند، بدانند که از سه بخش این شبکه هنوز دو بخش آن به جمع بندی قانونی نرسیده است، هرچند در حال کمک به شکل گرفتن چارچوب استراتژیک نظام در برخورد با این مقوله هستیم.

او گفت که صرفا وجود زیرساخت شبکه ملی اطلاعات در کشور ایجاد اشتغال نمی کند و چه بسا اتفاقا می تواند بستری برای توسعه اپلیکیشن های خارجی هم بشود؛ امری که امروز هم با آن روبه رو هستیم. ما می خواهیم چرخ اقتصاد ما در این حوزه در داخل و از طریق کسب و کار های داخلی بچرخد، برای همین هم لزومی ندارد وقتی یک اپلیکیشن تاکسی اینترنتی داخلی داریم سراغ نمونه خارجی آن برویم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش پایانی صحبت های خود هم درباره بعضی تصورات که شبکه ملی اطلاعات را محدود کننده می دانند گفت که این شبکه اتفاقا به ما می گوید که ما به داخلی ها اینترنت با کیفیت ارائه بدهیم نه این که برویم مدام همه چیز را ببندیم. شبکه ملی اطلاعات در واقع بستری برای انجام کارهای ایجابی است و نه اقدامات سلبی!

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/g0qznSGv
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه