بدون تردید هر فردی خواهان موفقیت در حوزه کاری خود است . یکی از اقدامات مناسب در این رابطه آشنایی با افرادی است که به بالاترین قله های افتخار دست پیدا کرده اند. موارد منتخب همه افرادی خودساخته محسوب می شوند تا بهتر بتوانید با زندگی آنها ارتباط برقرار سازید.
در همین راستا و در ادامه به معرفی و بررسی علل موفقیت هریک خواهیم پرداخت.
1- اپرا وینفری
متولد 1954
اگرچه وی چندین فعالیت رسانه ای نظیر تهیه کنندگی را انجام داده است، با این حال علت جهانی شدن وی به خاطر اجراهای بی نظیری است که در برنامه اپرا ارائه می دهد. وی همواره به عنوان سمبل زن موفق معرفی میش ود و داستان زندگی بسیار جذابی دارد که بدون شک می تواند برای هر فردی الهام بخش باشد.
وی در حال حاضر به عنوان ثروتمندترین زن آفریقایی تبار قرن 20 معرفی می شود. در عین حال وی بزرگ ترین نیکوکار سیاه پوست در تاریخ آمریکا نیز یاد می شود که خود بیانگر شخصیت بالای وی است . همین امر باعث می شود تا عنوان بانفوذترین زن جهان چندان اغراق آمیز به نظر نرسد.
وی در شهر می سی سی پی به دنیا آمد و از همان کودکی طعم فقر را تجربه کرد. اگرچه وی بارها در طول زندگی خود مورد آزار جنسی قرار گرفته است، با این حال پدر وی که به عنوان نجات بخش زندگی او معرفی می شود، با اعمال اصول تربیتی سخت وی را در مسیر پیشرفت و ترقی قرار داد. شروع کار وی را باید در مجری گری رادیو شهری که پدرش در آن کار می کرد دانست.
این تنها نقطه شروع درخشش وی بود و در نهایت او توانست برنامه خود تحت عنوان اپرا را به پربیننده ترین برنامه تلویزیونی در سراسر جهان تبدیل کند. درخشش غیرقابل انتظار و غافلگیر کننده وی باعث شد تا کارگردان مطرح استیون اسپیلبرگ از وی برای بازی در فیلم رنگ ارغوانی دعوت کند. وی در مقام بازیگری نیز توانست موفقیت آمیز ظاهر شده و جایزه اسکار بهترین بازیگر زن را تصاحب کند.
2- والت دیزنی
متولد 1901
وی بنیانگذار محصولات والت دیزنی است که بعدها به یکی از معروف ترین و بهترین شرکت های تولید فیلم تبدیل و مشهور شد. به همین خاطر از او به عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد در عرصه انیمیشن یاد می شود. جالب است بدانید که مشهورترین شخصیت کارتونی جهان، میکی موس توسط خود وی طراحی و صداپیشگی شده است. وی در شهر شیکاگو متولد شد و اولین فعالیت رسمی وی کشیدن کاریکاتور در یک روزنامه بوده است. همین امر نقطه شروعی برای آغاز فعالیت هنری وی محسوب می شود که در نهایت منجر به ایجاد شرکت والت دیزنی شد.
وی در طول زندگی اش موفق به دریافت 22 جایزه اسکار شده است که خود بیانگر عمق موفقیت های وی است . وی همواره به این امر معتقد است که باید با جدیت کار خود را ادامه داد. جالب است بدانید که نخستین طراحی های وی اسؤالد خرگوش خوش شانس، کاملا ناموفق بوده، با این حال تلاش های وی منجر به طراحی شخصیت جهانی میکی ماوس شد.
3- جی. کی رولینگ
متولد 1965
نویسنده مطرح انگلیسی فردی است که سری کتاب های معروف هری پاتر را به رشته تحریر در آورده است. وی در سال 2007 موفق شد عنوان دومین فرد تأثیرگذار جهان را به دست آورد. جالب است بدانید که وی شخصیت هری پاتر را در شرایطی شکل داد که به تازگی از همسر خود جداشده بود. ایده ساخت آن نیز در جایی غیرمعمول شکل گرفت. درواقع وی جرقه کار را به علت تأخیر در حرکت قطاری می داند که وی در آن حضور داشته اشت.
جالب است بدانید که پرفروش ترین کتاب چند جلدی جهان، مجموعه هری پاتر با فروش کلی ۴۵۰میلیون نسخه است. این در حالی است که نوشته های قبلی وی اصلا مورد استقبال خوبی قرار نگرفته بود. مشکلات خانوادگی و عدم موفقیت در کار اگرچه باعث شد وی یک بار دست به خودکشی ناموفق بزند، با این حال او توانست با ادامه کار خود در نهایت از سختی ها عبور کند و به بالاترین جایگاه ممکن دست یابد.
4- جان پاول دیجوریا
متولد 1944
وی در کودکی و هنگامی که خانواده اش قادر به پرداخت هزینه های وی نبودند به پرورشگاه فرستاده شد. او تا سنین نوجوانی در شرایط سختی به سر می برد، با این حال وی تحقیر معلم خود را عاملی دانست که باعث ایجاد انگیزه ای قوی در وی برای رسیدن به موفقیت شد. با این حال این امر برای وی یک شبه اتفاق نیفتاد. درواقع او در سنین جوانی شغل های بسیاری را امتحان کرد. با این حال در هیچ یک موفق ظاهر نشد و در نهایت مجبور شد مدتی را به کارتن خوابی بگذراند.
وی در نهایت توانست با پل میشل (یکی از موفق ترین طراحان مو آمریکا) آشنا شود. حاصل این آشنایی در نهایت تولید محصولات آرایشی و مراقبت از مو بود که انقلابی را در این عرصه به وجود آورد. شیوه بازاریابی آنها نیز کاملا منحصر به فرد بوده است. درواقع آنها مستقیما به آرایشگاه ها رفته و به شکل رایگان محصول خود را در اختیار آرایشگران قرار می دادند تا این اعتماد در آنها شکل گیرد که محصولی که در دست دارند با سایرین تفاوت چشمگیری داشته و به مشتری دائم آن تبدیل شوند.
امروزه شرکت جان پل میشل سیستمز بیش از ۹۰ محصول مراقبت از مو را تولید می کند که در بیش از ۹۰هزار آرایشگاه در ایالات متحده و در بیش از ۴۵ کشور دنیا به فروش می روند. وی رمز موفقیت خود را در تحمل سختی ها و انجام کاری که به آن علاقه دارید، می داند.
5- مادام سی. جی والکر
متولد: 1867
سارا بردلاو مشهور به سی. جی والکر یکی از کارآفرینان موفق دنیاست. داستان موفقیت وی بسیار جالب است. وی در رختشوخانه ای کار می کرد که به علت تماس با مواد شوینده باعث شده بود با مشکل ریزش مو مواجه شود. اگرچه این امر بین زنانی که در این حرفه مشغول به کار بودند امری عادی تلقی می شد، با این حال وی تصمیم گرفت به جای پذیرش این واقعیت، اقدام به برطرف کردن آن کند. همین موضوع باعث شد تا وی کار تولید لوازم مراقبت از پوست و مو را آغاز کند. اگرچه وی در کودکی والدین خود و بعدها همسر خود را نیز در همان سال های اولیه ازدواج از دست داد، با این حال این امر باعث نشد تا وی شروع موفقیت خود را در سن 30 سالگی آغاز نکند.
او پس از آزمایش کردن فرمول های متنوع در نهایت توانست دارویی بسازد که باعث رشد مجدد موهای از دست رفته شود. وی عقیده دارد که افراد نباید خود را محکوم سرنوشت بدانند و از تلاش برای بهتر کردن وضعیت خود دست بردارند. درواقع هر فردی در طول زندگی خود از موقعیت های طلایی بهره مند خواهد شد که باید با خوشفکری از آنها نهایت استفاده را ببرد
6- استیو جابز
متولد: 1995
امروزه کمتر کسی را می توانید بیابید که بنیان گذار شرکت اپل را نشناسد. به علت مشکلات مالی مجبور به ترک دانشگاه شد با این حال این امر باعث نشد تا وی در 21 سالگی به همراه دوست خود استیو زونیاک شرکت اپل را تأسیس نکند. اگرچه وی به علت اختلافات مدیریتی شرکت خود را ترک کرد، با این حال موفقیتی که وی توانست در شرکت جدید خود با نام نکست کسب کند، زمینه بازگشت وی را فراهم آورد.
جالب است بدایند که وی یک گروه گرافیکی را از بخش گرافیک کامپیوتر لوکاس فیلم خرید. این شرکت که بعدها توسط خودش پیکسار نامیده شد، در سال 2006 والت دیزنی اقدام به خرید این شرکت کرد که نتیجه آن این شد که وی از آن زمان یکی از سهامداران اصلی این شرکت محسوب می شود. جالب است بدانید که وی در مصاحبه های خود این نکته را مطرح کرده است که اگر در سنین جوانی در کلاس های خوشنویسی شرکت نمی کرد، احتمالا ایده تنوع فونت به ذهن وی خطور نکرده و اکنون با این حجم از فونت های مختلف مواجه نبودیم. میزان تأثیر وی در عرصه الکترونیک به حدی بالا بوده است که به وی لقب پدر دنیای دیجیتال را داده اند. در نهایت وی در سال 2011 پس از ابتلا به سرطان از سمت خود کناره گیری کرد و هم اکنون تیم کوک رهبری برند اپل را برعهده دارد.
7- اندرو کارنگی
متولد: 1919
وی بنیان گذار شرکت فولاد کارنگی بود که بعدا به شرکت فولاد ایالات متحده یا یو. اس. استیل تبدیل شد. نکته جالب زندگی وی عدم تمایل به حضور در کلاس های درس بوده است، به نحوی که تمامی معلم های وی او را فردی تنبل و خنگ می دانستند. با این حال این دانش آموز به ظاهر تنبل توانست به بزرگ ترین کارآفرین دنیا تبدیل شود. وی در خانواده ای فقیر متولد شد و مجبور بود از همان سنین کودکی به کار در کارخانه ها بپردازد.
او در شرکت راه آهن پنسیلوانیا مشغول به کار شد و بعد از مدتی توانست شرکت فولاد ایالات متحده یا یو. اس. استیل را راه اندازی کند. تجربه تلخ فقر باعث شد تا وی پس از رسیدن به ثروت حضوری فعال در کارهای خیرخواهانه داشته باشد. وی کسب ثروت را نوعی ننگ دانسته و همین امر باعث شدتا بیش از 90 درصد ثروت کسب شده خود را به موسسات خیریه اهدا کند.
8- بنجامین فرانکلین
متولد: 1706
داستان موفقیت وی کمی با موارد قبلی تفاوت دارد. درواقع او کارآفرینی است که تنها در یک حوزه فعالیت نکرده و از جمله شغل های او می توان به دانشمند، مخترع، نویسنده، چاپگر، سیاستمدار، دیپلمات و تاجر اشاره کرد. او یکی از چهره های مطرح در روشنگری آمریکا بود و در تاریخ فیزیک برای کشف ها و نظریه هایش در مورد برق شناخته شده است. میله برق گیر، عینک دو کانونی، بخاری هیزمی فرانکلین و هارمونیکای شیشه ای از اختراعات او هستند. جالب است بدانید که روز هفدهم ژانویه به مناسبت تولد او، روز اختراعات کودک نام گرفته است.
فرانکلین ۱۲ ساله بود که پدال های دستی را اختراع کرد که سرعت او را در شنا افزایش می داد؛ اختراعی که امروزه به شکل کفش شنا به کار می رود. درواقع وی در تمام زمینه ها از چاپ کتاب و روزنامه تا سیاست موفق عمل کرده است به همین خاطر وی را کارآفرین هزار شغله می دانند. وی رمز موفقیت را در ایجاد اصول اخلاقی درست می داند.
9- جان دیویس راکفلر
متولد: 1839
اگرچه پدر وی فروشنده ای دوره گرد بود و خود نیز محکوم به انجام کار همسایگان در ازای پولی ناچیز برای خود بود، با این حال این امر باعث نشد تا وی با تلاشی مثال زدنی نتواند به ثروتمند ترین فرد زمان خود تبدیل نشود. وی با درکی درست از شرایط بازار به این نکته پی برد که هیچ چیز به اندازه نفت نمی تواند برای وی موفقیت به همراه داشته باشد. به همین خاطر او شرکت اویل را راه اندازی کرد.
جالب است بدانید که او هیچ گاه منتظر فرصت نماند و نخستین شرکت خود را در سن 16سالگی تأسیس کرد. شرکت نفتی او تا سال ۱۸۷۹، کنترل ۹۰درصد پالایش نفت در ایالات متحده آمریکا را در دست داشت. سال های پایانی عمر او نیز به انجام امور خیریه سپری گشت.
او عامل موفقیت را در همراه ساختن شرکت های رقیب می دانست، همین امر باعث شد تا وی موفق شود تمامی شرکت های پالایشی را در شهر اوهایو خریداری کند. با این حال این شرکت پایان خوشی نداشت و در سال 1911 دیوان عالی ایالات متحده آمریکا حکم به انحلال آن صادر کرد. این امر باعث بازنشستگی 40 ساله این فرد خوشفکر شد که زمانی مناسب را برای انجام اقداماتی نظیر ساخت دانشگاه و تأسیس موسسات پزشکی فراهم آورد.
10- هانس کریستین اندرسون
متولد: 1805
وی نویسنده معروف اهل دانمارک است که از معروف ترین داستان هایش می توان از پری دریایی کوچولو، بندانگشتی، جوجه اردک زشت، زندگی من، ملکه برفی، دخترک کبریت فروش و لباس جدید امپراتور را نام برد. آغاز فعالیت هنری او در کار بازیگری تئاتر بوده است، با این حال او نتوانست در این زمینه به موفقیتی که انتظار دارد دست پیدا کند. تحقیرهای دوران مدرسه در نهایت باعث کنار گذاشتن تحصیل گ. با این حال او موفق به نوشتن داستان هایی شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
جالب است بدانید که بسیاری از شخصیت های کارتونی والت دیزنی الهام گرفته از داستان های او است. میزان موفقیت وی و تأثیری که در ادبیات کل جهان گذاشته است، به حدی بالا بوده که زادروز اندرسون را روز جهانی کتاب کودک نام گذاری کرده اند.
11- بیل گیتس
متولد: 1955
بیل گیتس ثروتمند ترین فرد حال حاضر جهان و مالک شرکت مایکروسافت است. او از سن 13سالگی علاقه مندی خود به برنامه نویسی را کشف کرد و همین امر هسته اولیه مایکروسافت را شکل داد. در 21 سال گذشته 16 بار لقب ثروتمندترین فرد جهان به وی اطلاق شده است که خود بیانگر موفقیت عظیم وی است. درواقع او انقلابی عظیم را در زمینه رایانه های شخصی به وجود آورد. و با توجه به گسترش روزافزون آن حفظ این عنوان چندان عجیب به نظر نمی رسد. گیتس در سال 2000 میلادی، مؤسسه گیتس و مالیندا را با هدف کاهش فقر، بالا بردن بهداشت عمومی، بهبود سطح سواد جامعه و دسترسی بیشتر به تکنولوژی تأسیس کرد.
جالب است بدانید که او برای فرزندان خود ارثی کنار نگذاشته و تعیین کرده است تمام ثروت او پس از مرگ به کارهای خیرخواهانه اختصاص یابد. اگرچه این رفتار وی مورد انتقاد برخی قرار گرفته است، با این حال او معتقد است که هرکسی باید برای رسیدن به رویاهای خود تلاش کند و داشتن ثروت کلان این امکان را از افراد خواهد گرفت. او عامل موفقیت خود را در آینده نگری دانسته با این حال توصیه می کند که در این رابطه افراطی عمل نکنید.