برخی کسب و کارهای پرسود را می توان با اجاره دادن تخصص و تجربه و به کارگیری آن ها در کمک به دیگران تأسیس کرد.
برخلاف باور عمومی، تنها راه تأسیس استارت آپ و تبدیل شدن به کارآفرین موفق، توسعه ی اپلیکیشن و وب سایت نیست. افرادی که تخصص و تجربه ی کافی دارند می توانند با استفاده از آن در بازار، کسب و کار پرسودی راه اندازی کنند. اصطلاحی که برای این سبک از کسب و کار استفاده می شود، اجاره دادن تخصص و تجربه است. این نوع از کار با فروختن زمان متفاوت است. فروختن زمان به این معنا است که شما تنها به خاطر زمانی که برای فرد یا شرکتی صرف می کنید، حقوق دریافت خواهید کرد. این سبک از درآمد مورد تأیید هیچ کارشناس کسب و کاری نیست.
برای شروع چنین کسب و کاری، باید به این نتیجه برسید که برای موفقیت الزاما نیاز به تولید محصول نیست. باید به این باور برسید که دنیا به دانش شما نیاز دارد. دارایی معنوی شما می تواند محصول و سرویس اصلی کسب و کارتان باشد. شما با اجاره دادن ذهن و مغزتان به افراد مشهور، مدیران بزرگ و شرکت های موفق، درآمد اولیه برای هر کاری را جذب می کنید.
پس از مدتی می توانید با استفاده از همین دارایی و همچنین شبکه ی ایجادشده از افراد فعال در کسب و کار، استارت آپ بعدی خود را راه اندازی کنید. فراموش نکنید بازار کنونی به متخصصان باتجربه در همه ی علوم از هنر تا آشپزی و مدیریت نیاز دارد. با اجاره دادن مغز، تخصص و زمان، به راحتی می توانید کسب و کاری باارزش تأسیس کنید. در ادامه ی این مقاله چند استراتژی را برای پیاده سازی این سبک از کسب و کار معرفی می کنیم.
۱- از بازاریابی شخصی شروع کنید
در مرحله ی اول شما باید به مشتریان بالقوه نشان دهید که تخصص و تجربه ی کافی دارید. از شرکت در رویداد ها، اسپانسر شدن در آن ها، فعالیت جدی در شبکه های اجتماعی تا تبلیغات و تولید محتوا، می توانند این وظیفه را برای شما انجام دهند. با این کار جوی از اهمیت کار و تخصصتان ایجاد می کنید و پس از مدتی، مشتریان بالقوه به الزامی بودن تخصص شما پی می برند.
۲- مشتریان را گزینش کنید
از همان ابتدا در میان مشتریان بالقوه، افرادی را کشف کنید که پتانسیل همکاری طولانی مدت داشته باشند. به دنبال مشتریان نروید و به گونه ای فعالیت کنید که آن ها به شما مراجعه کنند. پس از مراجعه، سلسله مراتبی ترتیب دهید که مشتریان غربال شده و فقط آن هایی که به طور جدی به دنبال تخصص شما هستند، تأیید شوند.
۳- مرزهای خود را مشخص کنید
عموم افرادی که به دنبال استفاد از تجارب دیگران هستند، درک درستی از نیازها و محدودیت های این سبک کاری ندارند. در مذاکره با افراد در مورد تخصص، ارزش کار و تجربه ی خود شفاف باشید. از همان ابتدا محدودیت ها، روش های پرداخت و سبک کاری را به روشنی توضیح دهید.
۴- زمانتان را با دقت قیمت گذاری کنید
به خاطر ترس از رقبا، قیمت را کاهش ندهید. تجربه، تخصص و زمان شما همگی ارزش و قیمت دارند. برخی افراد متخصص و مشاور علاوه بر کاری که به عنوان مشاوره انجام می دهند، حداقل زمانی را به عنوان قرارداد اضافه می کنند تا درآمدی تضمین شده داشته باشند.
۵- با دیگر متخصصان همکاری داشته باشید
مراقب باشید که به عنوان متخصص تنها در صنعت شناخته نشوید. با همکاری دیگر متخصصان و افراد باتجربه می توانید به اهداف مهم تری برسید. به عنوان کارشناسی همیشه آماده با دیگر متخصصان همکاری کنید و البته از هر فرصتی برای دریافت توصیه نامه از طرف آن ها و گسترش شبکه ی کسب و کار استفاده کنید.
۶- حرفه ای و قانونی باشید
هرچه زودتر مراحل قانونی ثبت و معرفی شرکت را انجام دهید. کسب و کارتان را قانونی کنید تا دیگران هم به راحتی به شما اعتماد کنند. بعلاوه برای پیشرفت این کار نیاز به جذب هیئت مدیره، مشاور، بازاریاب و دیگر نیروها دارید که تنها با ثبت قانونی امکان پذیر خواهد بود.