یکشنبه, ۲ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 22 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

«صادرات» به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی و صنعتی از نان شب برای خودروسازان واجب تر است. درصورتی که دومین صنعت بزرگ کشور قادر نباشد محصولات تولیدی خود را به سایر کشورها صادر کند همواره در مرکز سیبل منتقدان قرار خواهد داشت. منتقدان می گویند بیم آن می رود که تقاضای داخلی با افزایش تولید خودروهای داخلی به مرحله نسبی اشباع برسد و رشد این صنعت را متوقف کند. آنها معتقدند احتمال این وجود دارد که حتی در آینده از همه ظرفیت صنعت خودرو استفاده نشود.

علاوه بر این برخی کارشناسان اعتقاد دارند وقتی صادرات هدف اصلی صنعت خودروی کشور باشد کیفیت و استانداردهای بین المللی پیش نیاز آن خواهد بود و موجب می شود کیفیت خودروها افزایش یابد و مردم داخل کشور هم از آن بهره ببرند و با اشتیاق خودروهای داخلی را خرید کنند. به این ترتیب چرخ صنعت خودروی کشور بهتر خواهد چرخید. هم صادرات و ارزآوری خواهد داشت و هم واردات کمتر خودروهای خارجی و صرفه جویی ارزی اتفاق می افتد. به این ترتیب صنعت خودروی کشور از رشدی پایدار برخوردار خواهد بود و نقش اثرگذاری نیز در رشد اقتصادی کشور بازی می کند.

اما پیش شرط این مهم چیست؟ محمدرضا محمدی کارشناس اقتصادی در این خصوص به «فرصت امروز» می گوید: به طور قطع وقتی خودروهای تولیدی صنعت خودروی کشور هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت با رقبای خارجی قابل رقابت باشند می توانند محصولات خود را صادر کنند، اما این امر ممکن است بسیار زمانبر باشد. برای سرعت بخشیدن به این موضوع چاره ای جز استفاده از برند و شبکه صادراتی شرکای خارجی صنعت خودروی کشور نیست.

وی می افزاید: خوشبختانه بعد از برجام نوع قراردادهای خودروسازان کشور به ویژه ایران خودرو با شرکای خارجی خود متفاوت از گذشته منعقد شده است و می توان خوشبین بود که محصولات جدید تولیدی، هم از نظر کیفی قابل قبول باشند و هم از طریق شبکه صادراتی شرکت های مادر این محصولات صادر شوند. در این شرایط صادرکننده اصلی شریک خارجی- مثلا پژوی فرانسه- است اما خودروی تولید شده محصول مشترک ایران و پژو در ایران است. در این شرایط برنده اصلی صنعت خودروی ایران خواهد بود و به مرور زمان می تواند جای پای خود را در کشورهای واردکننده محکم کند. با این سیاست، راهی را که صنعت خودرو باید طی سال های بسیار زیادی بپیماید، به سرعت ظرف چند سال طی خواهد شد.

قرارداد جدید، تعهدات جدید

یکی از خودروسازانی که پس از به فرجام رسیدن برجام توانست نخستین گام های سرمایه گذاری مشترک با خارجی ها را به سرانجام برساند، گروه صنعتی ایران خودرو بود. این گروه در دور جدید همکاری توانست با پیش بینی بندهای متن، قراردادی را با این شرکت به ثبت برساند که علاوه بر سرمایه گذاری طرف ایرانی شاهد آورده سرمایه گذاری خارجی باشد. صادرات ۳۰درصد محصولات مشترک این قرارداد در قالب شبکه تازه تاسیس، یکی دیگر از دستاوردهای این قرارداد بود که نشان داد گروه صنعتی ایران خودرو شرایط جدیدی را برای همکاری دوباره با خارجی ها درپیش گرفته است. این قرارداد که تمامی شرایط مهم و اساسی در آن درج شده است به عنوان یکی از موفق ترین قراردادهای خودرویی در چند سال اخیر شناخته می شود و می تواند تحولی مناسب در صنعت خودرویی کشور ایجاد کند.

همانطور که ذکر شد در قرارداد جدید با پژوی فرانسه این کشور متعهد است 30 درصد از تولیدات مشترک را از طریق شبکه خود صادر کند. یعنی 30درصد از محصولات توليدي ايكاپ به کشورهای مختلف صادر خواهند شد. این موضوع همانطور که تاکید شد پای صنعت خودرو را به کشورهای واردکننده باز خواهد کرد و به مرور می توان امیدوار بود سایر تولیدات ایران خودرو با نشان ملی نیز به شرط داشتن استانداردهای لازم به این کشورها صادر شوند.

یک کارشناس خودرو در این زمینه به «فرصت امروز» گفت: تجربه قبلی درباره صادرات پژوی 206 به روسیه این موضوع را نشان داد که به دلیل ارجحیت قیمتی محصولات ایران خودرو، امکان رقابت برای کشور ما در سطح بین المللی وجود دارد. اگر زمانی که نسبت قطعات تولید شده داخلی بیشتر می شود کیفیت افت نکند، اعتماد مصرف کنندگان خارجی به صنعت خودروی کشور بیشتر می شود و این یعنی اعتماد به برند ایرانی، اعتماد به خودروهایی با نشان ملی ایران، اعتماد به خرید خودروهای ایرانی .

بیوک علیمرادلو با اشاره به اینکه به طور قطع مشارکت های جدید خودرویی اثر جدی در افزایش صادرات محصولات خودرویی خواهد داشت، گفت: یکی از ابزارهایی که می تواند اهداف صادراتی را محقق کند، تولید مشترک با خودروسازان بزرگ جهان است. بنابراین تا زمانی که محصولات ملی خودروسازان به استانداردهای روز جهان نزدیک شود باید با تکیه بر نشان هایی که در شبکه فروش جهانی جای دارند به افزایش صادرات خود پرداخت. در این شرایط کارشناسان پیشنهاد می کنند خودروسازان باید توجه جدی به تولید محصول به روز با کیفیت بالا و نرخ رقابتی داشته باشند.

به طور قطع مشارکت خودروسازان داخلی با خارجی ها منجر به ایجاد تقاضای جدید در بازارهای هدف خواهد شد و درصورتی که خودروسازان بتوانند تغییرات اساسی در مدل خودروها و تنوع آنها ایجاد کنند، می توانند ضمن حفظ بازارهای فعلی به بازارهای جدید شرکای خود نیز راه پیدا کرده و از این طریق صادرات محصولات شان را افزایش دهند چراکه رشد صادرات نیازمند شکل گیری بازارهای جدید است که این موضوع تولید محصول جدید و قابل رقابت را می طلبد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/wAfU590t
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه