این امر یک واقعیت است که افراد مسن تمایلی ندارند که کوچک تر از خودشان بر آنها مدیریتی داشته باشند. این امر خصوصا برای شرکت هایی که مدیران تازه نفس و جوان دارند، کار را بسیار دشوار خواهد ساخت و تحت این شرایط نمی توانید انتظار داشته باشید که به علت جایگاهی که دارید باقی افراد باید مطابق خواسته شما عمل کنند. درواقع نقش برخی افراد در شرکت به قدری حیاتی است که کنار گذاشتن آنها عواقب شدیدی را به همراه خواهد داشت. تحت این شرایط ضروری است سیاست های رفتاری درستی را اتخاذ کرده و با اصول حرفه ای و کارآمد با آنها تعامل داشته باشید.
در همین راستا در ادامه به بررسی راهکارهایی در این رابطه خواهیم پرداخت.
1- متواضع باشید
با نگاهی واقع بینانه به این نکته پی خواهید برد که هیچ دلیلی برای فخر فروختن بر کسی وجود ندارد و در هر جایگاهی که قرار دارید دلیلی ندارد آن را بر رخ فرد دیگری بکشید. این امر خصوصا در شرکت خودتان اهمیت بیشتری پیدا می کند.
درواقع در راستای موفقیت لازم است از تیمی یکدست و با سطح روابط بالا برخوردار باشید و اگر هر فردی بخواهد خود را از دیگری برتر بداند، این امر عملا غیرممکن خواهد بود. بدون تردید افرادی که از سن بیشتری برخوردار هستند به نوعی انتظار احترام بیشتری را دارند. در همین راستا توصیه می شود احترام لازم را همراه با تواضع منطقی رعایت کنید. این امر البته به این معنا نیست که جایگاه خود را فراموش کنید، بلکه باید با حفظ خطوط قرمز به نحوی درست و به شکلی که دوست دارید بعدها نیز با خودتان به این نحو رفتار شود، در این رابطه اقدام کنید.
اگرچه باور اکثر مردم این است که مدیران به علت جایگاهی که دارند همواره باید حرف خود را به کرسی بنشانند، با این حال توجه داشته باشید که تنها سطح علمی مطرح نبوده و عامل تجربه نیز تعیین کننده است. بدون تردید فردی که چندین سال است در شرکت حضور دارد حرف های شنیدنی و تجربه های گران بها و مفیدی را می تواند در اختیار شما قرار دهد که بسیار کاربردی خواهند بود. با این حال افراد پا به سن گذاشته تنها زمانی رازهای کاری خود را فاش خواهند ساخت که با آنها به خوبی رفتار گنید و به نوعی شما را قلبا به عنوان دوست و مدیر خود قبول کنند.
2- نحوه ارتباط با هریک را درک کنید و مورد استفاده قرار دهید
یکی از ویژگی های افزایش سن این است که افراد انعطاف سابق در تغییر زودهنگام خود را دیگر ندارند. درواقع اگر از کارمند جوان خود بخواهید که عادتی را در راستای بهبود راندمان کاری شرکت ترک کند، در بسیاری از مواقع امکان این امر در کمترین زمان ممکن وجود دارد. با این حال این امر در رابطه با افراد مسن کاملا متفاوت بوده و آنها به سختی می توانند حتی از ساده ترین عادت های خود دست بکشند. به همین خاطر ضروری است تا با آنها به نحوی مراعات کنید. اگرچه مدیران همواره سیاست های مشخصی در رابطه با تعامل با افراد دارند، با این حال در رابطه با افراد مذکور این امر باید با توجه به ویژگی های هر فرد صورت گیرد.
برای مثال در صورتی که با همه کارمندان خود یک شیوه رفتاری را دارید، لازم است برای هریک از افرد مسن به نحوی جداگانه در این رابطه گام بردارید. ممکن است کارمند 60ساله شما تحت هیچ شرایطی تمایل به قطع کار خود نداشته باشد، تحت این شرایط در صورتی که بخواهید در زمان هایی که مشغول کار خود هستید، با وی ملاقاتی داشته باشید، بدون تردید با واکنش خوبی مواجه نخواهید شد.
برای تأکید بیشتر این نکته را تکرار می کنم که برخی از کارمندان نقشی حیاتی در شرکت داشته و نمی توانید آنها را حذف کنید. به همین خاطر ضروری است برای خود لیستی از عادت های کارمندان و به خصوص کارمندان بالای 45سال خود تهیه کنید و به نحوی که مورد رضایت آنها است مقدمات ارتباط را فراهم آورید. با این حال در این رابطه نباید زیاده روی نیز انجام داد تا کارمند خود را مالک شرکت بداند. همچنین توجه داشته باشید که افراد مسن از قدرت و آستانه تحمل کمتری برخوردار هستند و همین امر باعث می شود تا ضروری باشد برای آنها امتیازات ویژه ای را قائل شوید.
3- به آنها تنها به چشم کارمند نگاه نکنید و چیزهایی بیاموزید
همانگونه که در قسمت های قبل به طور خلاصه بیان شد، تجربه عاملی است که در اکثر موارد بر اساس گذر زمان به دست می آید. در راستای موفقیت در امر مدیریت لازم است تا رفتار خود را اصلاح کنید و به افراد موفق پیوند دهید. در همین راستا فرصت بیان تجربیات از گام های مفید محسوب می شود. در آخر فراموش نکنید که در صورت استفاده نکردن از تجبیات دیگران شما محکوم به تکرار مجدد آن خواهید بود.