شنبه, ۷ مهر(۷) ۱۴۰۳ / Sat, 28 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: معاون اقتصادی بانک مرکزی از کاهش میل نقدینه خواهی به ۲.۴ درصد با گسترش بانکداری الکترونیک خبر داد و گفت ۷.۲ درصد نقدینگی در سال ۹۱ به صورت اسکناس و مسکوک بود که در مهرماه امسال ۲.۴ درصد کاهش یافت.

به گزارش ستاد خبری هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، پیمان قربانی با بیان اینکه بانکداری الکترونیک طی دهه گذشته و دهه حاضر تحولات شگرفی را پشت سر گذاشته و ایران در منطقه در این شاخص جزو کشور های پیشرو است، گفت: آغاز بانکداری الکترونیک در ایران به اوایل دهه ۸۰ بر می گردد. بر اساس آمار در سال ۸۳ حدود ۸میلیون قطعه کارت بانکی، 2 هزار و ۲۸۹ خودپرداز، ۱۸ هزار پایانه فروش و ۷ هزار و ۵۲۲ پایانه شعب وجود داشته است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه به طور عام هر تحولی در آغاز با رشد سریع تری همراه بوده و سپس زمینه گسترش آن فراهم می شود، ادامه داد: با وجود این امر، اما باز هم طی سال های اخیر رشد در بخش بانکداری الکترونیک به صورت مطلوبی ادامه یافته است. چنانکه بر اساس آمار، در ابتدای سال ۹۲، ۲۲۶ میلیون کارت بانکی، ۳۰ هزار و ۱۷۳ خودپرداز، 2 میلیون و ۶۸۹ هزار پایانه فروش و ۵۳ هزار و ۱۱۷ پایانه شعب  در کشور فعال بوده است.

این عضو هیات عامل بانک مرکزی تصریح کرد: همچنین در مهرماه امسال ۳۷۵ میلیون کارت بانکی، ۵۱ هزار و ۹۰۳ خودپرداز، ۵ میلیون و ۵۶۲ پایانه فروش و ۷۷هزار و ۴۸۸ پایانه شعب در کشور فعال بوده است. بررسی آمارها نشان می دهد دولت یازدهم علی رغم رشدهای مناسب اولیه در بخش بانکداری الکترونیک، اقدامات مطلوبی در بخش بانکداری الکترونیک انجام داده که دولت دوازدهم نیز در حال ادامه روند آن است.

قربانی با تاکید بر اینکه بهبود ترکیب نقدینگی، ضریب فزاینده و کاهش سهم پایه پولی، از موارد مهمی است که  دولت تدبیر و امید در حوزه های سیاست های پولی مد نظر قرار داده است، افزود: در این راستا با بررسی ضریب فزاینده مشخص می شود که بانکداری الکترونیک تاثیر زیادی در این بخش داشته است. چنانکه ضریب فزاینده در انتهای سال ۹۱ معادل ۴.۷۲۱  بوده که در مهرماه ۹۶ این رقم به بیش از ۷ و در رقم ۷.۱۴۱ رسیده است. این آمار نشان دهنده آن است که ضریب فزاینده نقدینگی که در سال های قبل حدود ۴ واحد درصد بود هم اکنون به حدود ۷ درصد رسیده و این نشان می دهد که ضریب فزاینده پولی بهبود یافته است.

قربانی با بیان اینکه یکی از مهم ترین دلایل این اتفاق مناسب، گسترش بانکداری الکترونیک در کشور بوده است، گفت: عناصر تشکیل دهنده ضریب فزاینده، نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی است.

او با اشاره به آمار این بخش ادامه داد: در انتهای سال ۹۱ میل اشخاص به نقدینگی ۷.۲ درصد بود و این امر به این معناست که  ۷.۲ درصد نقدینگی به صورت اسکناس و مسکوک بوده است و این در حالی است که این رقم در مهرماه امسال به ۲.۴ درصد کاهش یافته که رقم بی سابقه ای بوده است.

به گفته قربانی، ضریب فزاینده نقدینگی طی دوره اسفند ۹۱ تا مهر ۹۶ معادل ۵۸ درصد بوده که این امر به کاهش نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به کل سپرده های حاصله در نظام پرداخت الکترونیک کشور مربوط می شود.

این عضو هیات عامل بانک مرکزی ادامه داد: میل نقدینه خواهی یکی از عوامل مهم ضریب فزاینده در جامعه است که با گسترش بانکداری الکترونیک اعم از بهره گیری از کارت های بانکی، خودپردازها، پایانه های فروش و... کاهش یافته است، به نحوی که بانکداری الکترونیک توانسته نقش مهمی در افزایش ضریب فزاینده نقدینگی در کشور ایفا کند.

وی با بیان اینکه گسترش بانکداری الکترونیک، اثرات مثبتی در حوزه بانکی و سایر حوزه ها داشته است، گفت: اگر به ایام گذشته برگردیم مردم برای پرداخت قبوض خدماتی مجبور به مراجعه به شعب و انجام سفرهای غیرضروری بودند. همچنین با گسترش عملیات بانکداری الکترونیک علاوه بر اینکه از حجم بالای کاغذ در عملیات بانکی کاسته شده، نقل و انتقال پرداخت قبوض نیز با سرعتی بالاتر و  مناسب تر انجام می شود، ضمن اینکه انجام کسب و کارها نیز بهبود یافته است.

قربانی، کاهش حجم ترافیک و کنترل آلودگی هوا را از دیگر مزایای بانکداری الکترونیک عنوان کرد و ادامه داد: اگر این تحولات با بانکداری الکترونیک انجام نمی شد میزان مشکلات در این بخش ها بیشتر بود. با توجه به اینکه سرانه اسکناس در ایران نسبت به سایر کشورها بالاست، نظام پرداخت با مشکل فرسودگی اسکناس مواجه است.

او با بیان اینکه نظام پرداخت به دلیل بالا بودن میزان سرانه اسکناس با مشکلاتی مواجه شده بود، گفت: بانکداری الکترونیک به نظام نقدی کشور کمک کرد تا بار موجود در مبادلات را از نظام نقدی کم کند.

معاون اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: حجم اسکناس و مسکوک با کمک بانکداری الکترونیک با کاهش میل نقدینه خواهی باعث شد از فرسودگی حجم زیادی از اسکناس ها جلوگیری شود. البته نظام نقدی نیازمند بهبود است و اگر بانکداری الکترونیک نبود، این بخش با مشکلات زیادی مواجه می شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/A62lJhq9
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکس
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه