شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که هفته گذشته با رشد هفتگی ۲درصدی بیشترین رشد از شهریورماه را ثبت کرده بود، در اولین روز کاری هفته جاری توانست پس از افت روز چهارشنبه، بار دیگر روند صعودی را در پیش بگیرد و در پایان روز شنبه به سطح 91هزار و 296واحد برسد. بدین ترتیب در اولین روز معاملات بورس ایران در این هفته شاخص کل با ۱۴۴واحد رشد مواجه شد و به رقم ۹۱هزار و ۲۹۶واحدی رسید.
در معاملات روز شنبه بازار سهام، نماد فولاد مباركه اصفهان با 39واحد، نماد پتروشيمي فناوران با 29واحد، نماد پالايش نفت بندرعباس با 20واحد، نماد فولاد خوزستان و نماد مخابرات ايران با 19واحد، نماد گروه پتروشيمي سرمایه گذاری ايرانيان با 17واحد، نماد پالايش نفت تهران با 15واحد، نماد معدني وصنعتي چادرملو و همچنین نماد آسان پرداخت پرشين با 10واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
در مقابل، نماد سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشيمي تأمين با 24 واحد، نماد سرمايه گذاري گروه توسعه ملي با 13واحد، نماد پتروشيمي پرديس، نماد توسعه معادن وفلزات و نماد معدني و صنعتي گل گهر با 9 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد نماگر بورس داشتند.
آیفکس نیز ۷.۵ واحد کاهش یافت و تا رقم ۱۰۲۳واحدی افت کرد. ارزش معاملات فرابورس ایران رقم ۱۴۷ میلیارد و ۳۷۶ میلیون تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۲۳۱ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۲هزار و ۲۷۷ نوبت دادوستد شد. پتروشیمی مارون، پتروشیمی زاگرس و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه از جمله تاثیرگذاران روی آیفکس بودند.
سبزپوشی به پشتوانه لیدرها
بورس تهران در حالی شاهد پایان استراحت کوتاه نماگرهای خود با سبزپوش شدن دسته جمعی این نماگرها بود که حجم معاملات سهام در کلیت بازار روندی متعادل را به نمایش گذاشت. در این بین، تحرک بازارگردان ها و صندوق های توسعه در گروه های پیشرو از جمله پالایشی ها و فولاد مبارکه باعث شد تا شاخص کل بورس به پشتوانه لیدرها سبزپوش باشد. در بازارهای جهانی نیز در حالی قیمت هر تن مس به 6 هزار و 800 دلار در هر تن نزدیک شد که با برجا گذاشتن قیمت 6هزار و 815دلاری به ازای هر تن به استقبال تعطیلات دو روزه میلادی در بازارهای جهانی رفت.
در دادوستدهای روز شنبه در گروه فلزات اساسی بیشتر نمادها کمتر از یک درصد در قیمت پایانی نوسان رو به بالا یا پایین داشتند. همچنین در گروه محصولات شیمیایی نمادهایی همچون گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان، توکارنگ فولاد سپاهان و صنایع بهداشتی ساینا رشد 2درصدی را تجربه کردند و جز این سهم ها اکثریت مقداری در قیمت پایانی کاهش یافتند. در گروه خودرو نیز روند قیمتی سهم ها عمدتا کمتر از یک واحد نوسان داشت. در این گروه ۷۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
افزایش روزهای مثبت شاخص بورس در آبان امسال
در آبان ماه امسال بازار سهام 21روز معاملاتی را به خود دید که از این تعداد شاخص کل بورس 17 روز معاملاتی را مثبت و چهار روز را منفی سپری کرد؛ این آمار در 21روز معاملاتی آبان ماه پارسال با 13 روز مثبت و هشت روز منفی برای شاخص بورس سپری شده است.
همچنین در نخستین ماه پاییز امسال بازار سهام 20روز معاملاتی را به خود دید که از این تعداد شاخص کل بورس 13روز معاملاتی را مثبت و هفت روز را منفی سپری کرد؛ این آمار در 18 روز معاملاتی مهرماه پارسال با 14 روز مثبت و 4 روز منفی برای شاخص کل بورس بوده است. همچنین در آخرین ماه تابستان امسال بازار سهام 20روز معاملاتی را به خود دید که از این تعداد شاخص بورس 16 روز معاملاتی را مثبت و چهار روز را منفی سپری کرد؛ این آمار در 21 روز معاملاتی شهریورماه پارسال با 11 روز مثبت و 10روز منفی برای شاخص بورس بوده است.
در مردادماه امسال نیز بازار سهام 22روز معاملاتی را به خود دید که از این تعداد شاخص بورس 16روز معاملاتی را مثبت و هفت روز را منفی سپری کرد؛ این آمار در 21 روز معاملاتی مردادماه پارسال با 17 روز مثبت و چهار روز منفی برای شاخص بورس بوده است. از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه در مدت 8 ماه بازار سهام 161 روز معاملاتی را پشت سر گذاشته که از این تعداد شاخص کل بورس 116روز را مثبت بوده است؛ این آمار در 162روز معاملاتی مدت مشابه سال گذشته 96روز مثبت برای شاخص کل بورس بوده است.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com