پنجشنبه, ۴ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Thu, 23 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز سه شنبه در ادامه روند صعودی خود با 599 واحد رشد به جایگاه 91 هزار و 255 واحدی ارتقا یافت. در معاملات بازار سهام، نماد فولاد مباركه اصفهان با 169 واحد، نماد معدنی و صنعتی گل گهر با 100 واحد، نماد گروه مدیریت سرمایه گذاری امید با 65 واحد، نماد معدنی وصنعتی  چادرملو با 60 واحد، نماد گسترش نفت و گاز پارسیان با 55 واحد، نماد توسعه  معادن وفلزات با 46 واحد، نماد فولاد خوزستان با 41 واحد، نماد پالایش نفت بندرعباس با 39 واحد، نماد سرمایه گذاری گروه توسعه ملی با 38 واحد، نماد سرمایه گذاری غدیر و نماد پالایش نفت اصفهان با 37 واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.

در مقابل، نماد آسان پرداخت پرشین با 28 واحد، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 15 واحد، نماد ایران خودرو با 13 واحد، نماد ملی  صنایع  مس  ایران با 12 واحد، نماد سایپا با 11 واحد، نماد پارس  خودرو با 10 واحد و نماد گروه مپنا با 7 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را در برآورد نماگر بورس تهران داشتند.

در معاملات روز سه شنبه بورس تهران همانند روزهای گذشته نمادهای فلزی و معدنی بیشترین جذابیت را در میان معامله گران بازار سهام داشتند؛ رونق معاملات این گروه نقش زیادی در رشد شاخص کل داشت، به طوری که نماد فولاد سازی مبارکه به تنهایی شاخص کل را 169 واحد بالا برد.

همچنین گروه کانی های فلزی صدرنشین معاملات بورس شد. در این گروه 270 میلیون سهم به ارزش 600 میلیارد ریال دادوستد شد. گروه فلزات اساسی نیز به ارزش 486 میلیارد ریال و فرآورده های نفتی به ارزش 278 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.

عوامل تأثیرگذار بر رشد شاخص کل

روز سه شنبه بازار سهام، بازاری پرحجم بود که همچنان با پیشرو شدن شرکت های فولادی و معدنی شاهد خودنمایی هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری برخوردار از سهام گروه فلزات اساسی و معدنی بود؛ بازاری که همچنان چشم انتظار پا گذاشتن نقدینگی و پول های تازه به بازار است. این روزها رشد قیمت کامودیتی ها  (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی، کاهش سود بانکی و افزایش نرخ دلار از دلایل رشد بازار سهام شمرده می شود. باید توجه داشت رشد شاخص کل بورس در روزهای اخیر، حبابی و هیجانی نبوده، بلکه تحت تأثیر رشد قیمت فلزات اساسی و برخی محصولات پتروشیمی حاصل شده است. از طرفی رشد قیمت این محصولات (کامودیتی ها) باعث افزایش سودآوری و رشد قیمت سهام شرکت های مرتبط با آنها در بورس کشورمان شده است. از سوی دیگر افزایش نرخ دلار به عنوان علت دیگر رشد شاخص بورس نام برده می شود.

شرکت های صادرات محور و همچنین شرکت هایی مانند پالایشگاه ها که فروش داخلی آنها بر مبنای نرخ دلار انجام می شود نیز تحت تأثیر رشد قیمت دلار، سود خوبی را کسب کرده و رشد داشته اند. کاهش سود بانکی عامل دیگر رشد شاخص کل است. بازارهای پولی به عنوان بازار موازی و رقیب بورس شناخته می شوند، بنابراین کاهش سود بانکی موجب شده است که بخشی از نقدینگی به بازار سهام وارد شود. پیش بینی می شود در آینده، میزان کوچ نقدینگی از بانک به بورس بیشتر می شود؛ زیرا حساب هایی که سود بالایی می دادند به سر رسید خود نزدیک می شوند.

با گروه های بازار سهام

بورس تهران، در حالی همچنان شاهد تقویت حجم و ارزش معاملات سهام در میان نمادهای گروه فلزات اساسی و معدنی ها بود که برخی از معامله گران با نقد کردن سهام شرکت های کوچک به دنبال جذب سهام شرکت های صادرات محور و شرکت هایی در گروه فلزات اساسی و پالایشی ها بودند. چنان که گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در حالی با بیش از 51 میلیون سهم به ارزش کمتر از 10 میلیارد تومان روبه رو شد که با صف خرید بیش از 16 میلیون سهمی به کار خود پایان داد.

دوقلوهای سنگ آهنی نیز اگرچه شاهد شکل گیری صف خرید سهام در تابلوی معاملات سهام خود بودند که تداوم عرضه سهام از سوی سهامداران حقوقی انتظار برای متعادل شدن معاملات آنها در روزهای آینده را محتمل می کند. در نماد  «ومعادن» نیز عرضه سنگین سهام از سوی سهامدار عمده حقوقی در دامنه نوسان مثبت قیمتی مانع از شکل گیری صف خرید در این نماد شد. درعین حال روند معاملات سهام فولاد خوزستان نیز با وجود بازارگردانی سهام در روندی متعادل دنبال شد. همین وضعیت در فولاد مبارکه نیز رخ داد و درعین حال ملی مس با وجود معامله 24 میلیون سهمی درجا زد.

سهم حقیقی و حقوقی ها از معاملات آبان ماه تالار شیشه ای

براساس آمار ۵۶درصد معاملات بورس توسط اشخاص حقوقی و ۴۴ درصد توسط اشخاص حقیقی در آبان ماه صورت گرفته است. آبان ماه اشخاص حقیقی 44 درصد خرید ها و 45 درصد فروش ها را به خود اختصاص دادند. این در حالی است که حقوقی های بازار، سهم 56 درصدی از خرید و 55 درصدی از فروش ها را به نام خود ثبت کردند. از سویی دیگر اشخاص حقیقی در آبان ماه مالکیت خود در سهام 23 گروه را اضافه کردند که در خالص خریدها گروه های «فرآورده های نفتی با 2022 میلیارد ریال، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با 107 میلیارد ریال، صندوق های قابل معامله با 105 میلیارد ریال، سیمان، آهک و گچ با 60 میلیارد ریال و ماشین آلات و دستگاه های برقی با 59 میلیارد ریال در رتبه یک تا پنج این فهرست قرار دارند.

بنابراین گزارش حقوقی ها در این دوره مالی، مالکیت خود را در 18 صنعت افزایش دادند و پنج گروه اول که بیشترین تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی را داشته اند و خالص جابه جایی شامل خودرو و ساخت قطعات با 265 میلیارد ریال، اطلاعات و ارتباطات با 235 میلیارد ریال، رایانه و فعالیت های وابسته به آن با 198 میلیارد ریال، فلزات اساسی با 161 میلیارد ریال و استخراج کانه های فلزی با 138 میلیارد ریال می شود.

ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/iGkCQUqv
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه