شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران رکورد تاریخی ۸۹ هزار و ۵۰۰ واحدی ۴ سال پیش را شکست و با 1010 واحد رشد، برای نخستین بار ۹۰ هزارتایی شد. پیش از این بالاترین رقم شاخص بورس ایران در 12 دی سال 92 به 89 هزار و 500 واحد رسید. این رکوردشکنی در همان 20 دقیقه اول معاملات اتفاق افتاد. این رقم برای نخستین بار در عمر 50ساله بازار سهام ایران ثبت شده و اغلب کارشناسان به ادامه رشد صعودی شاخص امیدوارند.

در دادوستدهای نخستین روز معاملاتی هفته نماد معاملاتی شرکت های ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت بندرعباس به ترتیب با ۱۴۲، ۱۱۲ و ۹۲ واحد رشد بیشترین نقش افزاینده را در دماسنج بازار سهام داشتند، اما در طرف مقابل شرکت ارتباطات سیار ایران و پالایش نفت تهران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس به ترتیب با ۲۱، ۱۹ و ۸ واحد تأثیر منفی سعی کردند شاخص را به سمت پایین هدایت کنند.

تقویت حجم و ارزش معاملات

در نخستین روز معاملات بورس تهران در این هفته شاخص کل توانست تا نیمه کانال۹۰ هزار واحدی بالا رود؛ بازاری که به پشتوانه گروه فلزات اساسی و پالایشی ها و همچنین هلدینگ های بزرگ پتروشیمی، پس از گذشت مدت ها تقویت حجم و ارزش معاملات سهام در گروه شرکت های بزرگ و حاضر در بازار اول بورس را به نظاره نشست. در این بین در نماد معاملاتی ملی صنایع مس ایران در حالی بیش از 28 میلیون سهم به ارزش بیش از 5میلیارد تومان در سقف کامل قیمتی معامله شد که این سهم با تثبیت صف خرید 43 میلیون سهمی به کار خود پایان داد.

همزمان در گروه سرب و روی نیز رشد قیمت های جهانی باعث شد با غلبه تقاضا بر عرضه سهام اغلب نمادهای معاملاتی در محدوده سقف کامل دامنه نوسان قیمتی قرار گیرند. در پالایشی ها نیز با وجود تداوم حمایت سهام از سوی صندوق های توسعه و تثبیت بازار، انتظار برای اعلام تعدیل با اهمیت سود در این گروه به تبعیت از نرخ جدید فراورده های نفتی در کنار متغیر رشد قیمت جهانی نفت خام باعث شده این گروه با اقبال خریداران سهام به رغم تداوم عرضه از سوی معامله گران اغلب حقوقی در دامنه نوسان مثبتی قیمت باشد.

در نماد معاملاتی تاپیکو نیز انتظار برای افزایش نرخ ارز در حالی باعث شد گروه پتروشیمی ها را برای سهامداران دوباره جذاب نماید که حق تقدم خرید سهام این هلدینگ بزرگ پتروشیمی باعث شد فرصت مناسبی برای معامله گران اغلب حقیقی به وجود آورد. این روزها بورس تهران در حالی شاهد تقویت حجم و ارزش معاملات سهام در شرکت های بزرگ است که به نظر می رسد با کاهش نرخ سود بانکی و همچنین الزام صندوق های سرمایه گذاری برای کاهش حجم سپرده های بانکی خود، به تدریج شاهد سرایت نقدینگی نهادهای مالی از جمله بانک ها به بازار سهام باشد.

با گروه های بازار سهام

در دادوستدهای روز شنبه قیمت اکثر سهم ها در گروه فلزات اساسی روند رو به رشد را در پیش گرفت، به طوری که نمادهای سهامی ذوب آهن اصفهان، کالسیمین، آلومینیوم ایران و ملی صنایع مس ایران تا آستانه ۵ درصد رشد در قیمت پایانی را نشان دادند. در این گروه ۱۶۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۴۱ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در گروه فرآورده های نفتی کک و سوخت هسته ای نیز روند قیمت ها یکدست افزایشی بود. در این گروه ۷۴ میلیون سهم به ارزش بیش از ۳۶میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.

در گروه خودرو و ساخت قطعات نیز روند قیمت ها عمدتا افزایشی بود اما مقدار افزایش آن به کمتر از 2درصد می رسید. در این گروه ۱۴۲ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۶ میلیارد تومان دست به دست شد. در گروه مخابرات دو سهم مخابرات ایران و شرکت ارتباطات سیار ایران حدود ۰.۵ درصد در قیمت پایانی با کاهش مواجه شدند و تأثیر بسزایی در کاهش دماسنج بازار سهام داشتند. قندی ها نیز به جز در سه نماد روند کاهشی در قیمت پایانی را دنبال کردند.

عبور آیفکس از مرز 1030 واحدی

دادوستدهای نخستین روز کاری هفته جاری با مبادله بیش از 368 میلیون ورقه بهادار به ارزش نزدیک به 2 هزار و 592 میلیارد ریال و قرارگیری آیفکس در ارتفاع 1031 واحدی پایان یافت. در روز چهارم آذرماه شاهد افزایش حجم مبادلات فرابورس و صعود 14 پله ای شاخص کل فرابورس بودیم. بدین ترتیب آیفکس از مرز 1030 واحدی نیز عبور کرد.

نماد معاملاتی «زاگرس» با چهار واحد، بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بر جای گذاشت و نماد «مارون» نیز بیش از دو واحد در رشد این نماگر سهم داشت. نماد «ذوب» نیز در حالی با مبادله حدود 90 میلیون سهم به ارزش بیش از 73 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در بازارهای اول و دوم به خود اختصاص داد که در صدر جداول نمادهای پربیننده و بیشترین افزایش قیمت نیز قرار گرفت.

در مجموع در بازارهای اول و دوم شاهد دست به دست شدن بالغ بر 179 میلیون سهم معادل حدود نیمی از کل حجم مبالات بودیم که این مقدار از مبادله ارزش بیش از 396 میلیارد ریالی را رقم زد. مبادلات تابلوی اوراق با درآمد ثابت نیز به دادوستد 1.5میلیون ورقه به ارزش بالغ بر یک هزار و 356 میلیارد ریال منتهی شد که اسناد خزانه در نماد  «سخاب4» بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در این تابلو از آن خود کرد.

ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/sFOa7c4P
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه