مدیریت استعداد، در واقع تعهد سازمان به استخدام، حفظ و توسعه کارکنان مستعد در بازار کار است. این مقوله زمانی مفید واقع می شود که تمام فرآیندهای کاری و سیستم های مربوط به حفظ و توسعه نیروی کار برتر را شامل شود.
به گزارش مدیر اینفو، مدیریت استعداد نوعی استراتژی کسب وکار است و سازمان ها را قادر به حفظ کارکنان مستعد می کند. این استراتژی، جذب استعدادهای برتر را در رقابت با دیگر کارفرمایان تضمین می کند. هنگامی که کارمندی آینده نگر بداند شرکتی که در آن مشغول به کار است به استراتژی مدیریت استعداد مجهز است، اطمینان خواهد داشت که فرصت توسعه حرفه ای برایش وجود دارد. در نتیجه با رغبت و اعتماد بیشتری برای آن کسب و کار تلاش می کند.
فرآیند مدیریت استعداد شامل چه اقداماتی می شود؟
برای استخدام و حفظ کارکنان مستعد می توانید اقدامات زیر را به عنوان استراتژی کلی در کسب وکارتان در نظر بگیرید:
- جلسات برنامه ریزی برای استخدام
- توسعه شرح کار
- مصاحبه تلفنی یا آنلاین
- مصاحبه های داخلی که می تواند جلسات متعددی با بسیاری از کارمندان فعلی شما را شامل شود
- بررسی اعتبار و سوابق فرد متقاضی
- پیشنهاد شغلی به شخص انتخاب شده
- موافقت با مبلغ پیشنهادی
- دادن اطلاعات به کارمند جدید و معرفی آنها به دیگر کارکنان
- آموزش در محل کار
- تنظیم هدف و بازخورد
-مربیگری و ایجاد رابطه با کارمند توسط مدیر
- سیستم های بازخورد رسمی مانند مدیریت عملکرد یا فرآیند ارزیابی
- توسعه کارکنان به صورت مداوم
- ایجاد الگو و نقشه شغلی
- انتقال در سازمان
- ایجاد کار توسط کارفرما برای فرد.
اکثر این سیستم های کاری مستقیماً به شخص مدیر مرتبط هستند. در واقع واحد منابع انسانی می تواند پشتیبانی و آموزش را بر عهده بگیرد. تعاملات روزانه ای که ضامن موفقیت کارمند جدید است، نیازمند ارتباط مداوم بین کارمند و مدیر است. توسعه فردی و مربیگری از عوامل مهمی هستند که موجب تعامل فعال کارمند و مدیر می شود.
منابع انسانی می تواند در بعضی از فعالیت هایی که در لیست مذکور مشاهده می کنید، به ویژه در استخدام، انتخاب کارمندان جدید و در مورد خاتمه دادن به کار، ایفای نقش کند. منابع انسانی همچنین در سیستم مدیریت عملکرد، برنامه ریزی حرفه ای و... به توسعه سیستم ها منجر شده است. اما مدیران، وسیله ای هستند که در به رسمیت شناختن کار کارمند و حفظ و نگهداری مداوم آنان نقش اساسی را ایفا می کنند، پس به عنوان مدیر این مسئولیت را جدی بگیرید.
مدیریت استعداد را در سازمان تان اجرایی کنید:
مدیریت استعداد، نوعی استراتژی کسب وکار است و شما باید آن را به طور کامل به تمامی فرآیندهای مربوط به کارکنان تسری دهید. جذب و حفظ کارکنان مستعد در سیستم مدیریت استعداد، کار تمام اعضای سازمان است، اما این مدیران هستند که مسئولیت رشد و ارتقای کارکنان مستعد را بر عهده دارند. استراتژی های مؤثری مانند به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد کارکنان بااستعداد و راه های بالقوه توسعه شغلی در سازمان می تواند به بخش های مختلف اجازه دهد، در فرصت های مناسب استعدادهای موجود را شناسایی کنند.
سازمان هایی که این نوع برنامه ریزی مؤثر را دنبال می کنند، اطمینان دارند که بهترین نیروی شان آموزش دیده و آماده است تا جایگاه بعدی خود را در مسیر شغلی اخذ کند. برنامه جانشینی برای کارکنان سودمند و به نفع سازمان است. در سازمان های بزرگ تر، مدیریت استعداد نیاز به سیستم های اطلاعاتی منابع انسانیHRIS دارد که مسیرهای شغلی کارمندان را مدیریت کرده و فرصت های موجود برای کارکنان مستعد را شناسایی کند.
کارشناس ارشد کارآفرینی