هوشنگ فاخر، عضو اتاق بازرگانی در گفت وگو با نوپانا، گفت که «اقتصاد دنیا در حال حرکت به سمت مسیرهای نوین است و استارت آپ ها چند سالی است که هم در ایران و هم در دنیا به دلیل مبتنی بودن بر نیازهای بازار مورد توجه قرار گرفته اند و با ایجاد فضای رقابتی سالم، به نفع اقتصاد کشور عمل کرده اند.»
این فعال اقتصادی در ادامه افزود: «نمی توان راه های جدید تکنولوژی و مسیرهای نوین اقتصادی را بر مردم بست. در سال های اولیه آغاز به کار استارت آپ ها مردم آشنایی کافی با آنها نداشتند و توجه کافی به آنها نشد. خوشبختانه در چند سال اخیر اثرات مثبت اقتصادی کسب وکارهای نوپا هم برای مردم و هم برای مسئولان کشور به خوبی قابل لمس شده است و منافع این مشاغل برای همگان به اثبات رسیده است.»
او بیان کرد: «مسلما هر چیزی که هزینه ها را کاهش دهد به نفع اقتصاد خواهد بود. استارت آپ ها به کاهش هزینه های مردم کمک های بسیاری کرده اند؛ لذا تا قبل از آمدن استارت آپ ها هر روز شاهد افزایش قیمت کالاها و خدمات بودیم که خوشبختانه با ورود کسب وکارهای نوپا به فعالیت های اقتصادی، به میزان زیادی هزینه کالاها و خدمات کاهش یافت.»
فاخر تصریح کرد: «استار ت آپ ها برای رسیدن به توسعه، بیشتر از آنکه محتاج کمک های دولتی باشند، باید با تکیه بر توانایی ها و شناخت بازار عمل کنند.
تجارب نشان داده است که ارائه تسهیلات دولتی به استارتآپ ها نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه باعث مشکلات جدید و افزایش دایره دخالت دولت در کسب وکارهای نوپا نیز می شود، بنابراین بهتر است دولت با حمایت های قانونی و برطرف کردن موانع حقوقی، به ایجاد زیرساخت های مناسب برای کارآفرینان همت گمارد. وضع برخی معافیت های مالیاتی نیز در این راه می تواند چاره ساز باشد.»
این عضو اتاق بازرگانی در پایان خاطرنشان کرد: «چنانچه زمینه برای فعالیت استارت آپ ها در داخل کشور مهیا شود، آمار مهاجرت مغزها به خارج از کشور کاهش خواهد یافت. از مهم ترین عواملی که می تواند نخبگان را به ماندن در کشور تشویق کند و برای آنها ایجاد انگیزه کند، موفقیت در کار و سودآوری در این گونه مشاغل است.»