امروزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهان به کمک مدیران شهری آمده است تا آنان بتوانند برای سامان دادن به حل مشکل هایی که ممکن است شهروندان را درگیر خود کند از این فناوری ها بهره گیرند امکانی که در کشور ما هم عده ای به فکر استفاده از آن افتاده اند.
به گزارش ایرنا، امروز کلانشهرهای ایران با مسائل و مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند که نه تنها گرفتاری های بزرگی برای مدیران شهری محسوب می شود بلکه زندگی عادی شهروندان را نیز درگیر خود کرده است.
معضل هایی مانند ترافیک و فرهنگ رانندگی، دست فروشی و سد معبر، مدیریت پسماند و تفکیک زباله (خشک و تر) که از دیرباز تا همین امروز، مردم و مسئولان و متولیان امور شهری را به تنگ آورده است به نحوی که نتوانسته اند به خوبی از پس حل آنها برآیند.
این در حالی است که جهانیان خیلی زودتر از ما با به خدمت گرفتن ارتباطات و فناوری اطلاعات چنین معضل هایی را به سرانجام رسانده و علاوه بر کاهش هزینه های مدیریت شهری، زندگی همراه با آسایش و آرامشی را برای شهروندان خود رقم زده اند.
استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهان برای بهبود زندگی شهری به قدری پیشرفته شده است که اکنون آنان با هوشمند کردن اشیای بی جان تحت نام اینترنت اشیا مشکل ها را به زانو درآورده و آنان را به خدمت بهبود زندگی انسانی گرفته اند؛ امری که در ایران ما هم شاید دور از انتظار نباشد که عده ای برای آن تلاش کنند.
البته جوانان علاقه مند و فعال ایرانی به عرصه استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات برای کمک به بهبود زندگی شهری آمده اند. عده ای با راه انداختن خدمات برخط در بخش حمل و نقل تحول ایجاد کرده اند و برخی هم وارد عرصه های دیگر شده و کم کم چهره زندگی در کلانشهرهای ایران را تغییر خواهند داد.
پیشتر «حسین بوبرشاد» استاد آی.تی دانشکده علوم و فنون جدید دانشگاه تهران در گفت وگو با ایرنا، گفت: اکنون کسب و کارهای فضای مجازی کارهای مردم را تسهیل کرده که همین موضوع رضایت عمومی را به دنبال داشته است.