سهامداران تالار شیشه ای در آخرین روز کاری هفته، شاهد افت 0.07 درصدی شاخص کل بورس بودند. بر این اساس شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه 15 شهریورماه 96 با کاهش 58 واحدی به رقم 83 هزار و 675 واحد رسید.
در معاملات روز چهارشنبه نمادهای بانک ملت، پتروشیمی جم و شرکت ارتباطات سیار ایران به ترتیب با ۳۹، ۲۰ و ۱۵ واحد تأثیر مثبت، بیشترین نقش افزاینده را روی دماسنج بازار سهام داشتند و در طرف مقابل نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و پالایش نفت اصفهان با ۲۲، ۱۶ و ۱۵ واحد تأثیر کاهنده، به روند نزولی دماسنج بازار سهام دامن زدند.
رشد قیمتی قندی ها برخلاف جریان بازار
در حالی آخرین روز معاملات بورس تهران این هفته با روند کاهشی قیمت ها همراه شد که قندی ها مخالف جریان بازار، روند رو به رشد را از سر گرفتند. روز چهارشنبه همچنین قیمت سهام خودرویی ها، فلزات اساسی و گروه نفت عمدتا رو به کاهش بود.
در این روز بورس تهران معاملاتی کم حجم را در اغلب نمادهای معاملاتی به نظاره نشست، تا در آستانه تعطیلات تقویمی هفته آینده برای تجدیدنظر نسبت به استراتژی سبد سرمایه گذاری ها در نیمه دوم شهریورماه امسال در هفته آینده تجدید قوا کند. بدین ترتیب سهامداران حقیقی روز چهارشنبه را فرصتی برای اصلاح قیمت سهام در گروه های پیش رو از جمله فلزات اساسی و معدنی ها دانستند، هر چند که معامله گران اغلب حقوقی از این فرصت برای جمع آوری سهام استفاده کردند.
با گروه های بازار سهام
در آخرین روز معاملات این هفته در گروه فلزات اساسی حجم معاملات به ۵۰ میلیون سهم و اوراق مالی قابل توجه رسید و ارزش معاملات به بیش از ۱۳میلیارد تومان بالغ شد. در این گروه روند قیمت های پایانی عمدتا رو به کاهش بود، هر چند که سهم هایی توانستند حدود یک درصد در قیمت پایانی خود رشد داشته باشد. نوسان قیمتی در گروه محصولات شیمیایی نیز عمدتا یک درصد به سمت بالا یا پایین بود، هرچند که روند کاهش قیمت در این گروه ملموس تر به نظر می رسید.
شیمیایی ها شاهد دست به دست شدن ۸۱ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۱میلیارد تومان بودند و تعداد معاملات در این گروه به بیش از ۷۰۰۰ دادوستد منتهی شد. در فضای کاهشی بورس، قندی ها بار دیگر مخالف جریان بازار عمل کرده و توانستند به جز در دو سهم در قیمت پایانی رشد کنند. البته این رشد چندان پایدار نبود، به طوری که اکثر سهم ها افزایش کمتر از نیم درصد را در قیمت پایانی شاهد بودند.
در آخرین روز معاملات تالار شیشه ای، خودرویی ها شامل معامله ۸۳ میلیون سهم بودند که ارزش آنها مجموعا به ۱۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می رسید. عمده سهم ها در این گروه نیز روند رو به کاهش در قیمت پایانی داشتند، به طوری که نماد سایپا که جزو پرمعامله ترین سهم ها بود در روند رو به کاهش شاخص کل تأثیر داشت.
افزایش ارزش مبادلات فرابورس
روز پایانی مبادلات هفته جاری در فرابورس ایران با نقل وانتقال بیش از 220 میلیون سهم به ارزش افزون بر یک هزار و 130 میلیارد ریال در فرابورس ایران همراه بود درحالی که شاهد رخدادهایی از جمله عرضه اولیه اسناد خزانه در نماد «سخاب5» نیز بودیم. همچنین روز چهارشنبه شاهد افزایش ارزش مبادلات فرابورس به یک هزار و 130 میلیارد ریال بودیم که این ارزش معاملاتی در پی 43 هزار و 327 نوبت دادوستدی میان سهامداران به دست آمد.
همچنین با توجه به پذیرش اسناد خزانه در نماد «سخاب5» توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، این نماد معاملاتی روز چهارشنبه 15 شهریورماه در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران گشایش یافت و طی عرضه اولیه، 926 هزار و 602 ریال قیمت خورد. در بازار اوراق با درآمد ثابت بالغ بر 647 هزار ورقه بهادار مورد دادوستد قرار گرفت که ارزشی نزدیک به 646 میلیارد ریال را رقم زد که البته حجم زیادی از این مبادلات به اسناد خزانه در نماد «سخاب5» اختصاص داشت، به گونه ای که نتیجه عرضه اولیه این اوراق نقل وانتقال بالغ بر 392 هزار ورقه به ارزش نزدیک به 364 میلیارد ریال بود.
در جریان بازار، نزدیک به 150میلیون سهم به ارزش بالغ بر 295 میلیارد ریال در بازارهای اول و دوم دست به دست شد که نمادهای مبادلاتی «ذوب» و «اوان» به ترتیب به بیشترین میزان حجم و ارزش معاملاتی دست یافتند. نماد «اوان» در همین حال بیشترین افزایش قیمتی را تا سقف 4.9 واحدی به همراه داشت. همچنین نماد «ذوب» در صدر نمادهایی قرار گرفت که بیشترین تأثیر را در افت 2.9 واحدی شاخص کل فرابورس بر جای گذاشتند و در سمت مقابل، معاملات مثبت در نماد معاملاتی «دماوند» مانع از افت بیشتر آیفکس شد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com