دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

در گذشته بخش عمده ای از طرح های توسعه ای فولاد مبارکه از طریق جذب سرمایه های خارجی و بازپرداخت آن از محل توسعه صادرات انجام شده است.

محمود اکبری، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در گفت وگو با «فرصت امروز» با بیان این مطلب به تشریح الزامات توسعه صنعت فولاد کشور پرداخته است که در ادامه می خوانید.

مهم ترین چالش های صنعت فولاد کشور در حال حاضر چیست؟

در حال حاضر مهم ترین چالش های صنعت فولاد ایران، عدم توازن در زنجیره تامین ، کمبود نقدینگی، بالا بودن هزینه های تامین مالی، تامین مواد اولیه، افزایش چشمگیر قیمت برخی مواد مصرفی، بهینه نبودن سیستم حمل ونقل و لجستیک، مشکلات بندری برای صادرات، بالا بودن تورم نسبت به کشورهای مهم تولیدکننده فولاد، عدم اعتماد سرمایه گذاران به بازدهی سرمایه و… است.

بسیاری از فعالان صنعت، رکود را یکی از مشکلاتی می دانند که صنعت فولاد را متاثر ساخته است، نظر شما در این باره چیست؟

تداوم رکود در چند سال گذشته در صنایع مختلف کشور یکی از مهم ترین چالش های صنعت فولاد کشور بود که منجر به کاهش روند توسعه این صنعت شد و بسیاری از کارخانه های مرتبط با صنعت فولاد نیز با کاهش ظرفیت تولید همراه بوده اند و به همین دلیل در حال حاضر صنعت فولاد با کمتر از ۵۵درصد ظرفیت واقعی مشغول به فعالیت است. به همین علت روند مصرف ظاهری کشور در چند سال گذشته منفی بوده است و از ۲۲میلیون تن در سال ۱۳۸۹ به حدود ۱۸ میلیون تن در سال ۱۳۹۵ رسید، اما خوشبختانه از دو سال قبل، با تلاش و مدیریت دولت محترم رشد منفی متوقف و از سال گذشته، تولید و مصرف با رشد مثبت همراه شد که امیدواریم همچنان تداوم یابد.

برای بهبود تولید صنعت فولاد کشور چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟

راهکارهای بهبود تولید صنعت فولاد کشور را می توان در دو دسته راهکارهای داخلی و راهکارهای برون مرزی مطرح کرد. در مورد راهکارهای داخلی لازم است جهت تقویت تولید صنایع مختلف کشور، برنامه ویژه ای طراحی و اجرا شود، ازجمله اعطای سرمایه در گردش بدون بهره برای ایجاد توسعه. از مهم ترین صنایع تاثیرگذار می توان به صنعت ساختمان و پروژه های عمرانی کشور اشاره کرد که با اعطای تسهیلات مالی و تخصیص بودجه های عمرانی مناسب می توان در کوتاه مدت چشم انداز مناسبی برای افزایش مصرف و تولید در این صنعت ترسیم کرد. از دیگر راهکارهایی که می تواند به رونق صنایع فولادی کمک کند تسهیل در صادرات محصولات فولادی و حمایت های لازم از صنایع داخلی به ویژه در مقابل واردات به کشور است.

مهم ترین راهکار خارجی نیز صادرات محصولات فولادی است که لازم است شرکت ها با بهبود کیفیت محصولات و تعامل موثر با مصرف کنندگان سایر کشورهای جهان، روند صادرات محصولات خود را افزایش دهند؛ البته در این خصوص نیز دولت با سیاست های حمایتی مناسب می تواند نقش موثری ایفا کند.

برای افزایش تقاضای مصرف محصولات فولادی در کشور، اجرای چه اقداماتی ضروری به نظر می رسد؟

مهم ترین اقدام برای افزایش مصرف محصولات فولادی تحریک تقاضا و ایجاد تحرک بیشتر در صنایع تکمیلی براساس نیاز بازارهای داخلی و صادراتی است. در این خصوص افزایش میزان بودجه های عمرانی می تواند راهگشا باشد، زیرا صنعت ساختمان بیشترین تاثیر را در افزایش تقاضای مصرف محصولات فولادی کشور دارد و دومین عامل موثر در افزایش تقاضای مصرف محصولات فولادی، ایجاد رونق در صنعت ساختمان و خروج این صنعت از رکود است. اقدامات حمایتی دولت در بازارهای صادراتی، ازجمله اعطای وام های ارزی و ریالی بدون بهره برای صادرات، اختصاص مشوق های صادراتی، انعقاد قراردادهای بلندمدت، وضع تعرفه های ترجیحی و... در جهت بهبود فضای کسب وکار و تولید کارساز هستند.

صادرات محصول می تواند به تولید با حداکثر ظرفیت این صنایع و کاهش هزینه های ثابت به ازای محصول تولیدی کمک قابل توجهی کند. همچنین صادرات کالا می تواند منجر به بهبود کیفیت محصولات تولیدی و شناسایی نیازهای جدید مصرف کنندگان در بازار وسیع تری شود‬. متاسفانه امروز ۵۵درصد ظرفیت فولاد کشور فعال است، درحالی که متوسط ظرفیت فعال صنعت فولاد جهان حدود ۷۰درصد است.

جذب سرمایه گذار خارجی چه تاثیری در رونق صنعت فولاد خواهد داشت؟

ازآنجا که تامین منابع مالی خارجی می تواند بسیار ارزان تر از تامین مالی از بازار سرمایه یا بانک های داخلی باشد، جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت رشد صنایع فولادی و کاهش هزینه های تولید می تواند کمک شایانی به این صنایع کند؛ البته درصورتی که جذب این سرمایه ها همراه با توسعه صادرات صنایع فولادی باشد و بازپرداخت این سرمایه ها را از محل صادرات انجام دهند، موفق تر خواهند بود. درگذشته بخش عمده ای از توسعه های فولاد مبارکه به همین شیوه ایجاد می شد‬. بازده سرمایه در صنعت فولاد به هیچ وجه با بهره های بانک های داخلی همخوانی ندارد و به همین دلیل رغبتی برای تامین سرمایه گذاری های جدید از محل منابع داخلی نیست و سرمایه گذاری های قبلی هم با ظرفیت کامل فعال نیستند.

با توجه به شرایط کنونی، آینده صنعت فولاد را در کشور چطور ارزیابی می کنید؟

صنعت فولاد یک صنعت مادر است و کشور ما نیز جزو کشورهای درحال توسعه و دارای منابع و امکانات لازم برای تولید فولاد به شمار می آید؛ بنابراین، چشم انداز آینده صنعت فولاد مثبت است و پیش بینی های خوش بینانه و بلندمدت نیز بیانگر رشد متوسط ۵درصدی تقاضای فولاد تا سال ۱۴۰۴ است؛ البته باید به توسعه ظرفیت های اقتصادی فولاد با نگاه به صادرات توجه ویژه ای کرد تا بتوان به تولید رقابتی محصولات فولادی دست یافت و سطح اشتغال را در کشور بهبود داد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/WfrMdDyC
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه