شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران پس از چند روز پیاپی رشد سرانجام با تاثیر منفی بازگشایی نماد سایپا منفی شد و با افت 83 واحدی تا رقم 83 هزار و 345 واحد پایین آمد. در دومین روز معاملات بورس تهران در این هفته صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت اصفهان و شرکت ارتباطات سیار ایران بیشترین نقش افزاینده را روی دماسنج بازار سهام داشتند و سایپا، فولاد مبارکه اصفهان و معدنی و صنعتی گل گهر بر روند کاهنده شاخص کل تاثیر گذاشتند.
پیش بینی روزهای آرام برای بازار سهام
روز یکشنبه بورس تهران در حالی با معاملات کم حجم روبه رو بود که با گشایش نماد معاملاتی سایپا پس از حدود سه ماه توقف، جوی توأم با احتیاط بر کلیت معاملات بازار سهام حاکم شد؛ بازاری که با توجه به شفاف سازی اطلاعات سایپا از سوی سازمان بورس نگران دورنمای خودرویی ها است. با این حال بازار سهام شاهد تکاپوی معامله گران برای شکار تک سهم های کوچک و بازار دومی با انگیزه شناسایی سود کوتاه مدت بود.
این روزها با افزایش نرخ ارز درآمد و سودآوری شرکت های صادرات محور افزایش یافته است که می توان به مرور و با گذشت زمان این تاثیر مثبت را در معاملات بازار سهام شاهد بود. بر این اساس افت و خیزهای مقطعی شاخص کل نمی تواند نگرانی خاصی را در بین معامله گران ایجاد کند و پیش بینی می شود طی روزهای آینده بازار سهام روند صعودی آرام و به دور از هیجان منفی را تا پایان سال تجربه کند.
با گروه های بازار سهام
در بازار دوم بورس تهران که با معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، 35.5 میلیون سهم پتروشیمی شازند به ارزش بیش از 8میلیارد تومان کد به کد شد. در بیمه سینا اما کمتر از 30میلیون سهم به ارزش بیش از 3 میلیارد تومان با معاملات کد به کد سهامدار عمده مواجه بود. همین وضعیت در سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین به حجم 6 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان کد به کد شد.
همچنین در پتروشیمی خارک بیش از 3 میلیون سهم به ارزش کمتر از 5میلیارد تومان با معاملات درون گروهی همراه بود. روند قیمت سهام خودرویی ها روز یکشنبه عمدتا کاهنده بود. در این گروه ۴۰۶ میلیون سهم به ارزش نزدیک به ۴۸میلیارد تومان در ۲۲ هزار و ۵۴۸ نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و در گروه محصولات شیمیایی نیز عمدتا قیمت سهم ها رو به کاهش بود، اما در تک سهم هایی که روند افزایشی در قیمت پایانی را تجربه کردند، میزان افزایش زیر نیم درصد بود. در این گروه ۶۳ میلیون سهم به ارزش نزدیک به ۱۰میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در گروه فلزات اساسی ۵۲ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۱میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت اما در این گروه نیز روند قیمت سهم ها نزولی بود.
افزایش حجم و ارزش معاملات فرابورس ایران
معاملات فرابورس ایران روز یکشنبه با افزایش حجم و ارزش معاملات به پایان رسید. روز یکشنبه 12 شهریورماه معامله گران اقدام به دادوستد بیش از 392 میلیون ورقه بهادار به ارزش 3 هزار و 191 میلیارد ریال کردند. شاخص کل فرابورس اما پس از چند روز صعود در نزدیکی یک واحد افت کرد تا در ارتفاع 952 واحدی بایستد. عمده بار منفی بر آیفکس از جانب نماد «ذوب» رقم خورد در حالی که سه نماد «دماوند»، «زاگرس» و«خراسان» تا سطح یک واحد تاثیر مثبت این نماگر داشته و از افت بیشتر آن جلوگیری کردند.
سهامداران در مجموع بازارهای اول و دوم نیز 135 میلیون سهم به ارزش 527 میلیارد ریال را معامله کردند که بالاترین حجم معاملاتی در نماد «ذوب» با معامله 46میلیون سهم به ارزش 42میلیارد ریال و بیشترین ارزش دادوستد سهام در نماد «گکوثر» با نقل و انتقال 16.5 میلیون سهم به ارزش بیش از 201 میلیارد ریال رقم خورد. نگاهی به تابلو نمادهایی که بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرند نیز نشان می دهد به ترتیب نمادهای «اوان»، «شلیا» و «ساینا» تا سطح حداکثر 5درصد بیشترین رشد قیمت و نمادهای «فولای»، «کاسپین» و «شتوکا» تا سطح 5.6 درصد بالاترین افت قیمتی را به ثبت رساندند. در همین حال نمادهای «ذوب»، «اوان» و «شتوکا» نیز به ترتیب سه نماد پربازدید معاملات شناخته شدند.
فهرست کامل قیمت محصولات سایپا
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com