شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران برای سومین روز متوالی در هفته جاری، توانست رشد 59واحدی معادل 0.07 درصد را ثبت کند و تا رقم 82 هزار و 75 واحد بالا رود. همچنین شاخص کل فرابورس، 6 واحد افزایش داشت و به رقم 929 واحد رسید. در معاملات روز دوشنبه بازار سهام، نماد توسعه معادن و فلزات با 40 واحد، نماد كشتیرانی ایران با 39 واحد و نماد ملی صنایع مس ایران با 20 واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را بر رشد شاخص کل بورس داشتند. در مقابل نماد بانك ملت با 40 واحد، نماد شركت ارتباطات سیار ایران با 28 واحد، نماد پالایش نفت تبریز با 25 واحد و نماد پالایش نفت تهران با 17 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر نماگر بورس تهران بر جای گذاشتند.
تحرک مدیران سرمایه گذاری در بازار مشتقه
در سومین روز معاملاتی هفته بورس تهران در حالی با خریدهای سهامداران حقیقی مواجه شد که همچنان جو مثبت رأی اعتماد به وزیر اقتصاد بر بازار سهام حاکم است. بدین ترتیب، انتظار می رود طی روزها و هفته های آتی شاهد اعلام و اجرای برنامه ها و سیاست های وزرای دولت باشیم؛ امری که در صورت اتخاذ سیاست های درست وزرا، می تواند امیدهای سرمایه گذاران بورس را تحقق بخشد و اقتصاد کشور را نیز از رکود رهایی بخشد.
با این حال و تا مشخص شدن این رویکردها، به نظر می رسد اغلب معامله گران به دنبال شکار تک سهم ها هستند، هر چند حجم معاملات سهام در بورس همچنان فضایی رکودی را به نمایش گذاشته است. در این بین بازار مشتقه سهام در بورس این روزها شاهد تحرک مدیران سرمایه گذاری و صندوق هاست که در این بین حضور معامله گران اغلب حقوقی در بازار معاملات اختیار معامله از نکته های قابل توجه این روزهای بازار سهام است.
با گروه های بازار سهام
روز دوشنبه در گروه فولادی ها تک سهم های این گروه در حالی با معاملاتی آرام و متعادل همراه شد که همچنان اقبال برای جمع آوری سهام ملی صنایع مس در این گروه جالب توجه است. در گروه اطلاعات و ارتباطات نیز شاهد شکل گیری صف های خرید ناپایدار بودیم. همزمان در گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی نیز تک سهم های این گروه با اقبال خریداران سهام روبه رو شد. در گروه پالایشی ها اما با وجود اصلاح قیمت ها همچنان به مدد حمایت معامله گران حقوقی خود با اقبال معامله گران بازار مواجه است.
در سومین روز معاملات تالار شیشه ای در گروه فرآورده های نفتی ۴۳ میلیون سهم به ارزش ۱۹ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. فلزات اساسی نیز شاهد دادوستد ۵۸ میلیون سهم به ارزش حدود ۱۶ میلیارد تومان بوده است. در این گروه اکثر سهم ها روند رو به افزایش در قیمت پایانی را شاهد بودند هرچند این افزایش چندان زیاد نبود. در گروه خودرو نیز روزگذشته ۷۴ میلیون سهم به ارزش ۱۲میلیارد تومان در ۷۲۷۵ نوبت مورد دادوستد قرار گرفت. در این گروه تعداد زیادی از سهم ها روند رو به کاهش را در قیمت پایانی تجربه کردند با این توضیح که این کاهش عموما کمتر از نیم درصد بود.
رشد 6 واحدی آیفکس با اهرم فلزات اساسی
افزایش شش واحدی آیفکس و رشد حجم و ارزش معاملات، ماحصل دادوستدهای معامله گران در بازار فرابورس ایران بود که به صعود شاخص کل تا ارتفاع 929 واحدی و نقل و انتقال بیش از 187 میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر 2 هزار و 693 میلیارد ریال انجامید. در میانه هفته کاری جاری شاخص کل با اهرم چند نماد از گروه فلزات اساسی مانند «هرمز»، «میدکو»، «ذوب» و «ارفع» و همچنین یک نماد از گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم یعنی نماد «دماوند» تا شش واحد رشد کرد که موجب صعود آیفکس تا پله 929 واحدی شد. در همین حال حجم و ارزش معاملات نیز در پایان بازار به ترتیب با افزایش 49 و 316 درصدی روبه رو شد.
در بازار سهام فرابورس به ترتیب نماد شرکت های ذوب آهن و صنعتی بهپاک بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار گرفتند. در نماد «ذوب» سهامداران اقدام به معامله 48 میلیون سهم به ارزش 40 میلیارد ریال کردند و در نماد «بهپاک» تعداد 18 میلیون سهم به ارزش 130 میلیارد ریال دست به دست شد.
نماد معاملاتی شرکت مبین وان کیش که به تازگی در بازار دوم فرابورس عرضه اولیه شده است، در صدر نمادهایی قرار گرفت که بالاترین رشد قیمتی را تا سقف 5درصد شاهد بودند. همچنین نمادهای «اپرداز»، «چکاپا» و «ارفع» نیز بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند.در همین حال نمادهای «کمرجان»، «بالاس» و «بمپنا» نیز بیشترین کاهش قیمت را تا سطح 4.7 درصد به ثبت رساندند.
در تابلوی اوراق تسهیلات مسکن نیز تسه ها در همان محدوده قیمتی یعنی بازه 773 هزار تا 800 هزار ریال خریدوفروش شدند. در این تابلو بیش از 65 هزار ورقه تسه به ارزش نزدیک به 52 میلیارد ریال معامله شد. در نهایت بازار اوراق با درآمد ثابت نیز میزبان معامله 2 میلیون ورقه به ارزش 2 هزار و 68 میلیارد ریال قرار گرفت و نماد اسناد خزانه اسلامی مرحله دهم در صدر این بازار قرار گرفت.
ارتباط با نویسنده : sadrolgharavi@yahoo.com