در آخرین روز معاملات بورس اوراق بهادار تهران در ایین هفته شاخص کل ۴۵واحد رشد کرد و به رقم ۸۱هزار و ۷۴۱واحدی رسید. در معاملات روز چهارشنبه نمادهای خدمات انفورماتیک، کشتیرانی ایران و گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان به ترتیب ۳۹، ۱۹ و ۱۵ واحد تأثیر مثبت بیشترین نقش افزاینده را روی نماگر بازار سهام داشتند. در طرف مقابل پالایش نفت بندرعباس، گسترش نفت و گاز پارسیان و فولاد مبارکه اصفهان با ۱۷، ۹ و ۵ واحد تأثیر منفی، سعی کردند شاخص را به سمت پایین هدایت کنند.
ارزش معاملات بورس هم افزایش یافت و به رقم ۲۷۰میلیارد تومان رسید و حجم معاملات عدد ۷۲۵میلیون سهم را تجربه کرد. آیفکس نیز در نهایت در کانال ۹۱۸واحدی قرار داشت و در کل چندان تغییری از خود نشان نداد. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۷۴ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۱۷۱ میلیون سهم را تجربه کرد.
مثبت و منفی های بورس در روزهای آتی
روز چهارشنبه بورس تهران در حالی همسو با معاملات پرحجم درون گروهی سهامداران عمده در بازار دوم شاهد تحرک خریداران سهام اغلب حقیقی بود که حمایت برخی حقوقی ها در نمادهای شاخص سازی همچون کشتیرانی، خدمات انفورماتیک، پالایش نفت تبریز و گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان باعث شد تا نماگرهای بورس سبزپوش باشند. هر چند بازار دومی ها نیز همچنان با اقبال خریداران سهام مواجه هستند. بدین ترتیب اقبال بار دیگر به فضای بورس تهران بازگشته است.
ادامه افزایش قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی از جمله عبور قیمت روی از سطح 3000 دلاری و مس از محدوده 6450 دلاری در هر تن، کاهش تنش ها میان کره شمالی و آمریکا بر خلاف روزهای گذشته، احتمال تأیید کلیه وزرای اعلامی رئیس جمهور به مجلس و بازگشت آرامش به فضای سیاسی کشور و بازدهی نسبتا مطلوب بورس نسبت به بازارهای موازی و رقیب نظیر بازار طلا و ارز، خودرو، املاک و مستغلات، کالا و مواد از جمله عواملی هستند که چشم انداز آتی بورس را مثبت کرده اند.
شاخص کل نیز که پیشتر سودای کاهش و خطر از دست دادن کانال مهم 81هزار واحدی را داشت، با حمایت های گروه و نمادهای کالا محور بازار، جانی تازه یافته و گام های آرامی را برای فتح قله 82هزار واحدی طی روزهای آینده برداشته است. با این حال ریسک های متعددی بر اوضاع اقتصادی و سیاسی جهانی و همچنین داخلی مترتب است که از جمله می توان به افزایش تنش ها و مناقشات کره شمالی و آمریکا، افزایش تنش ها بین ایران و آمریکا و سنگ اندازی های ترامپ در موضوع برجام، احتمال رد چند تن از وزیران پیشنهادی رئیس جمهور در مجلس، پافشاری دولت و وزرای فعلی بر سیاست تثبیت نرخ ارز و نگرانی ها از تداوم سیاست انقباض مالی تداوم وضعیت رکودی فعلی اشاره کرد.
با گروه های بازار سهام
در گروه خودرو ۷۸ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد تومان معامله شد. در این گروه در اکثر نمادها قیمت پایانی حدود یک درصد نوسان به سمت بالا یا پایین داشت. در گروه محصولات شیمیایی نیز ۵۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۲میلیارد تومان دست به دست شد و در گروه فلزات اساسی ۴۰میلیون سهم به ارزش حدود ۱۲میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. در این گروه نمادهای پرمعامله ای همچون ملی مس ایران و مس شهید باهنر کمتر از نیم درصد در قیمت پایانی رشد کردند و در مابقی نمادها نیز نوسان محسوسی در قیمت پایانی مشهود نبود.
در بازار دوم بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد بیش از 160 میلیون سهم کشتیرانی به ارزش کمتر از 63میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد. در پتروشیمی جم اما کمتر از 127میلیون سهم به ارزش بیش از یکصد میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه شد.
همچنین کمتر از 34میلیون سهم گروه دارویی برکت به ارزش بیش از 6میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده مواجه بود. در بیمه سینا نیز کمتر از 15میلیون سهم به ارزش یک و نیم میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد، همچنین 7میلیون سهم گروه صنعتی بارز به ارزش بیش از 2میلیارد تومان کد به کد شدد. در سرمایه گذاری مس سرچشمه نیز 5میلیون سهم به ارزش بیش از 2میلیارد تومان کد به کد شد.