بورس تهران در حالی چهارمین روز معاملاتی خود در هفته جاری را پشت سر گذاشت که شاخص کل پس از افت ناچیز 2 واحدی در روز دوشنبه، توانست رشد 0.05 درصدی معادل 37 واحد را ثبت کند و به رقم 81 هزار و 696 واحد رسید. در معاملات روز سه شنبه بازار سهام نماد آلومینیوم ایران با 73 واحد، نماد گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان با 28 واحد، نماد سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 22واحد و نماد پالایش نفت تهران با 20 واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس تهران داشتند.
در مقابل، نماد خدمات انفورماتیك با 58 واحد، نماد فولاد مباركه اصفهان با 41 واحد و نماد كشتیرانی ایران با 34 واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را در برآورد نماگر بورس تهران داشتند. روز سه شنبه نماگر فرابورس ایران (آیفکس) با افت ۰.۱ درصدی مواجه شد و در نتیجه نسبت به روز دوشنبه چندان تفاوتی نداشت.
ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۱۰۳ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۳۸۵ میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد. نمادهای پالایش نفت شیراز، تولید برق عسلویه مپنا و پتروشیمی مارون بیشترین تأثیر مثبت و نمادهای پتروشیمی زاگرس، شرکت آهن و فولاد ارفع و آتیه داده پرداز بیشترین تأثیر منفی را بر نماگر فرابورس ایران بر جای گذاشتند. در پایان معاملات روز سه شنبه شاخص کل فرابورس در رقم 918 واحدی قرار گرفت.
صعود شاخص کل به مدد نفتی ها
بازار سهام روز سه شنبه هر چند از گرما و رونق هفته های پیشین فاصله داشت اما به مدد شرکت های پتروشیمی و نفتی توانست خود را از خطر سقوط و از دست دادن کانال مهم 81 هزار واحدی برهاند و روند مثبتی را آغاز کند. هر چند هنوز نگرانی ها از برگشت رو به پایین شاخص کل و روند اصلاحی آن وجود دارد، ولی ورود فاکتورهایی چون نرخ کامودیتی ها و نفت و همچنین ترکیب هیأت دولت دوازدهم، می تواند اوضاع را به کلی تغییر دهد و باعث رونق هر چه بیشتر بورس تهران شود. همزمان با این فعل و انفعالات تعدادی از مدیران و فعالان بازار سهام از کرباسیان و شریعتمداری حمایت و بیانیه ای صادر کردند.
در این بیانیه آمده است: بازار سرمایه کشور؛ اگرچه این بازار پویاتر از سایر قسمت ها بوده، اما همچنان سهم اندکی از تأمین مالی بنگاه ها را برعهده دارد. حل بسیاری از مشکلات اقتصاد ایران نیز در بستر یک بازار سرمایه پویا و فعال آسان تر خواهد بود.
نویسندگان این نامه امیدوارند که وزرایی مانند جناب آقای دکتر مسعود کرباسیان و جناب آقای محمد شریعتمداری که سال ها تجربه عملی در بخش های مختلف اقتصاد ایران دارند و به خوبی با برخی از گره های توسعه آشنا هستند، بتوانند نقشه راه مناسبی برای بازگشایی مسیر حرکت اقتصاد ایران طرح ریزی کنند و با هماهنگی سایر نهادها آن را به اجرا درآورند.
با گروه های بازار سهام
چهارمین روز معاملات بورس اوراق بهادار در این هفته شاهد حجم معاملات بالاتری نسبت به روز گذشته بود. در گروه فلزات اساسی ۱۰۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد تومان در ۷۶۳۶ نوبت مورد معامله قرار گرفت. در این گروه اکثر نمادها کمتر از ۲ درصد به سمت بالا یا پایین نوسان قیمت را تجربه کردند. اما در گروه حمل و نقل و انبارداری به جز یک نماد بقیه یکدست با روند کاهشی در قیمت پایانی مواجه بودند، هر چند این کاهش قیمت عموما از ۲ درصد فراتر نمی رفت.
در این گروه ۵ میلیون سهم به ارزش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین در گروه خودرو نیز ۸۵ میلیون سهم به ارزش ۱۵ میلیارد تومان در ۷۹۴۹ نوبت معامله شد. درمورد قیمت ها در این گروه نسبت به روزهای گذشته روند رو به رشدتری را شاهد بودیم هر چند نمادهایی که روند کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کردند نیز کم نبودند.
ارتباط با نویسنده : sadrolgharavi@yahoo.com