روز دوشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران پس از فراز و فرودهایی در نهایت دو واحد نسبت به روز گذشته افت کرد و به رقم ۸۱ هزار و ۶۵۹ واحدی رسید. آیفکس نیز با افت ۲.۱ واحدی همراه شد و به رقم ۹۱۸.۷ واحدی رسید.
ارزش معاملات فرابورس ایران نیز به بیش از ۷۶ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات به عدد ۳۸۶ میلیون سهم و اوراق مالی بالغ شد. در عین حال روز دوشنبه قیمت اکثر سهم های خودرویی، فلزات اساسی و قندی با نوسان های کمتر از یک درصد مواجه بود.
در معاملات روز دوشنبه نماد گسترش نفت و گاز پارسیان و کشتیرانی ایران به ترتیب با ۷۱ و ۳۸ واحد تأثیر بیشترین نقش افزاینده را روی دماسنج بازار سهام داشتند.
در طرف مقابل خدمات انفورماتیک و معدنی و صنعتی گل گهر با ۳۹ و ۲۸ واحد نقش کاهنده بیشترین تأثیر را در روند کاهشی دماسنج بازار بر عهده گرفتند.
حمایت حقوقی ها از کاهش قیمت ها کاست
روز دوشنبه بورس تهران در حالی معاملاتی کم حجم و توأم با معاملات درون گروهی و بلوکی از سوی برخی حقوقی ها را شاهد بود که حمایت نه چندان پرحجم سهام در برخی هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری از سوی سهامداران حقوقی باعث شد نماگرهای بورس با افت کمتری مواجه شوند.
در این بین، تحرک معامله گران اغلب حقیقی به ویژه در بازار دوم بورس برای جمع آوری سهام در حالی پایان موعد اصلاح قیمت سهام را نوید می داد که روز چهارشنبه آخرین موعد تسویه معاملات اعتباری شرکت های کارگزاری در ماه جاری خواهد بود. پیش از این و درحالی که متعاقب رشد و افزایش قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی و داخلی به نظر می رسید بورس تهران فرآیند اصلاح خود را به پایان برده و آماده خیز مجدد برای فتح قله های 82 تا 90 هزار واحدی است، اما این امید فعالان بازار سهام محقق نشد و با عقب نشینی شاخص کل از مهم ترین نقطه مقاومت خود در سطح 81 هزار و 700 واحدی، شاهد کاهش قیمت ها در بازار سهام هستیم.
از دیگر سو، اخبار و سیگنال هایی هم که به بازار سهام می رسد چندان مثبت نیست و مناقشات بین المللی از جمله احتمال برخورد نظامی کره شمالی و آمریکا و سیاست زیر پا گذاشتن یک جانبه برجام توسط ترامپ می توانند مانع از حرکت صعودی بازار سهام شوند. در مجموع بورس تهران روزهای حساس و سرنوشت سازی را سپری می کند و گمانه زنی های مختلف بر سر انتخاب وزرای آینده در کنار دورنمای بازار سهام در دولت دوازدهم باعث شده این بازار همچنان با گام های محتاطانه حرکت کند.
با گروه های بازار سهام
در سومین روز معاملات این هفته در گروه فلزات اساسی بیش از ۸۲ میلیون سهم به ارزش حدود ۲۰میلیارد تومان در ۵۴۲۱ نوبت دادوستد شد. در این گروه نمادهایی همچون مس شهید باهنر، نبرد آلومینیوم با رشد بیش از ۴ واحدی همراه بودند و مابقی نمادها کمتر از یک درصد نوسان به سمت بالا یا به سمت پایین داشتند. در گروه خودرو نیز ۴۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۷ میلیارد تومان در 5001 نوبت معامله مورد دادوستد قرار گرفت.
در این گروه سهام های پرمعامله همچون ایران خودرو، پارس خودرو، زامیاد و ایران خودرو دیزل با نوسان هایی رو به پایین همراه بودند، در عین حال قیمت سهام آهنگری تراکتورسازی ایران حدود 5درصد رشد کرد اما مابقی سهم ها اکثرا با نوسان هایی رو به پایین و کمتر از یک درصد همراه شدند. حجم معامله قندی ها به رقم 3میلیون و ۶۲۴ هزار سهم رسید و ارزش معامله آنها حدودا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان شد.
در این گروه به جز معدود نمادها مابقی کمتر از یک درصد در قیمت پایانی افزایش یا کاهش داشتند. ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۱۱۵ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۴۶۸ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۳۸هزار و ۹۳۸ نوبت دادوستد بود.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com