شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد 28 واحدی (معادل 0/03 درصد) در رقم81 هزار و 313 واحد ایستاد. در معاملات امروز بازار سهام، نماد كشتیرانی ایران با 68 واحد، نماد معدنی و صنعتی گل گهر با 27 واحد، نماد معدنی وصنعتی چادرملو با 12 واحد و نماد ملی صنایع مس ایران با 11 واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
در مقابل نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 19واحد، نماد مخابرات ایران با 15 واحد و نماد پارس خودرو با 14 واحد کاهش بیشترین تأثیرمنفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. ارزش معاملات بورس تهران نیز امروز به رقم ۲۱۲ میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از ۴۶۲ میلیون سهم طی ۴۳ هزار و ۹۰۶ تومان دادوستد بود.
انگیزه کسب سود کوتاه مدت در گروه های کوچک
در معاملات امروز بورس تهران شاهد معاملات درون گروهی و بلوکی در گروه های پیشرو و شاخص ساز بازار سهام بودیم که همزمان با حمایت حقوقی ها از گروه های معدنی و فلزات اساسی، شاخص کل بورس با رشد مواجه شد. هرچند حجم معاملات قابل توجه نبود و سهامداران چون روزهای گذشته بیشتر ترجیح دادند نظاره گر باشند.
با این همه انگیزه شناسایی سود کوتاه مدت در گروه های کوچک بازار همچنان انگیزه حضور معامله گران اغلب حقیقی در بازار سهام است. چنانکه در گروه خودرو ۵۴ میلیون و ۸۴۳ سهم به ارزش ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در 6هزار و ۳۷ نوبت معامله مورد دادوستد قرار گرفت. در این گروه کلیه نمادها با روند رو به کاهشی در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی مواجه شدند.
همچنین در گروه فلزات اساسی بیش از ۶۴ میلیون سهم جابه جا شد که ارزش آن به رقم بیش از ۱۵ میلیارد تومان می رسید. اما در این گروه مخالف خودرویی ها تعداد بیشتر نمادها مقداری در قیمت پایانی رشد کردند.
معاملات درون گروهی بازار سهام زیر ذره بین
امروز در بازار دوم بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد 65 میلیون سهم ذوب آهن اصفهان به ارزش کمتر از 5 میلیارد تومان بازارگردانی شد. همزمان در این نماد معاملاتی بیش از 50 میلیون سهم در جریان معاملات نقدی بازار کد به کد شد. همچنین 32.5 میلیون سهم لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی به ارزش کمتر از 50 میلیون سهم کد به کد شد.
در عین حال 11.5 میلیون سهم سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان کد به کد شد. 7 میلیون سهم گروه صنعتی بارز اما به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان به کدهای انتقالی سهامدار عمده انتقال یافت. در گسترش نفت و گاز پارسیان نیز اندکی بیش از 5 میلیون سهم به ارزش یک میلیارد تومان کد به کد شد.
عقبگرد سه پله ای آیفکس
همزمان با فصل مجامع شرکت ها و در ادامه بازگشایی نمادهای فرابورسی در روزهای اخیر، امروز 17 مردادماه نیز شاهد بازگشایی 7 نماد معاملاتی بودیم. امروز به موازات دادوستد بیش از 271 میلیون ورقه بهادار به ارزش بالغ بر یک هزار و 31 میلیارد ریال در بازارهای فرابورس، نمادهای «کقزوی»، «ولراز»، «شصفا»، «تپولا»، «ممسنی»، «میهن» و «فافزا» نیز بازگشایی شدند.
در این میان بیش از 70 درصد از حجم و حدود یک سوم از ارزش کل مبادلات در بازارهای اول و دوم نقل وانتقال یافت تا بدین ترتیب شاهد معامله نزدیک به 202 میلیون سهم به ارزش بیش از 327 میلیارد ریال در این دو بازار باشیم. در تابلوهای الف، ب و ج بازار پایه نیز افزون بر 65 میلیون سهم به ارزش بالغ بر 151 میلیارد ریال بین سهامداران دست به دست شد که نماد «وآرین» متعلق به شرکت توسعه اقتصادی آرین بیشترین حجم و نماد «پلاست» متعلق به کارخانجات تولیدی پلاستیران، بالاترین ارزش مبادلاتی را در بازار پایه به خود اختصاص داد. بیشترین افزایش قیمت نیز به نام نمادهای «فزرین» و «کیمیا» به نمایندگی از گروه فلزات اساسی ثبت شد و نمادهای «کمرجان» و «بساما» به ترتیب از گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی و گروه بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی، بیشترین افت قیمتی را تجربه کردند.
در جریان بازار نماد «مارون» با بیش از دو واحد تأثیر منفی در عقبگرد نزدیک به سه پله ای آیفکس نقش داشت و نماد «ذوب» با یک و نیم واحد اثر مثبت، مانع از افت بیشتر این نماگر شد. بدین ترتیب شاخص کل فرابورس ایران در ارتفاع 922 واحدی ایستاد. در ادامه نماد «ماهان» متعلق به شرکت اجاره هواپیمایی ماهان با جابه جایی بیش از 88 هزار سهم به ارزش نزدیک به 91 میلیارد ریال از نظر بیشترین میزان حجم و ارزش معاملاتی، صدرنشین تابلوی اوراق با درآمد ثابت شد.
این در حالی است که در مجموع این تابلو افزون بر 409 هزار ورقه به ارزش بیش از 410 میلیارد ریال مورد دادوستد قرار گرفت. بدین ترتیب حدود 40 درصد از ارزش مبادلات کل در اختیار تابلوی اوراق با درآمد ثابت قرار گرفت.
در نهایت استقبال از اوراق تسهیلات مسکن تا حدودی نسبت به روز معاملاتی گذشته بیشتر بود به گونه ای که متقاضیان و فروشندگان این اوراق بیش از 94 هزار ورقه تسه را به ارزش بالغ بر 73 میلیارد ریال مبادله کردند.
بیشترین قیمت نیز مربوط به اوراق تسهیلات مسکن دی ماه 95 بود که با قیمت 801 هزار ریال خریدوفروش شد و کمترین قیمت یعنی 770 هزار ریال نیز مربوط به تسه9601 بود.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com