در مورد داشن صداقت، هیچ استثنایی وجود ندارد. در هر شرایط و موقعیتی باید صداقت داشته باشید. این امر یک حالت روحی است و به شرایط و موقعیت وابسته نیست. اگر در مورد مسائل کوچک و کم اهمیت، صداقت خود را کنار بگذارید، به مرور زمان این اقدام برای شما عادی شده و بر سر هر مسئله کوچکی به راحتی اصول اخلاقی خود را زیر پا می گذارید. افراد با صداقت که رهبری یک گروه کاری را برعهده می گیرند، همواره جانب انصاف را رعایت می کنند.
مخصوصا زمانی که سایر افراد، بی عدالتی می کنند. این امر باعث خواهد شد کارمندان خیال شان از بابت حفظ حقوق و پایمال نشدن آن راحت باشد و با تمرکز بیشتری به کار خود مشغول شوند. در حقیقت برای تشخیص این امر که چطور می توان به مدیری کارآمد تبدیل شد، نشانه اصلی این است که ببینید در شرایط مختلف تا چه اندازه از خود صداقت نشان می دهید.
مثلی قدیمی هست که می گوید: «صداقت بهترین سیاست است.» این مثل این روزها بیشتر از همیشه صادق است. در آیین نامه های کارمندان شرکت های رسوا شده هم شعارهایی از تعهد به صداقت و راستگویی آمده است. فقط شعار دادن و حرف زدن آسان است؛ مهم این است که شما صداقت دارید یا ندارید. حتی اگر گیر نیفتید هم بیشتر افراد می دانند چه کسی صداقت دارد و چه کسی ندارد.
ایده
به کسب و کارهای موفق و باصداقت بنگرید تا مجموعه ای از ارزش ها را مشاهده کنید که در گذر زمان تغییری نکرده اند. بدون شک یکی از این ارزش ها، صداقت در کسب و کار است.
رام چاران بازیگر، عضو ارشد دانشگاه وارتون پنسیلوانیا (از قدیمی ترین و معتبرترین مدارس بازرگانی و مدیریت و اقتصاد جهان) و نویسنده کتاب های متعدد در زمینه بازاریابی و فروش است. وی همواره بر داشتن صداقت در محیط های کاری تأکید داشته است و بیان می کند که عدم صداقت موجب فاصله افتادن بین افراد در شرکت خواهد شد. بدون شک این امر باعث می شود سطح کیفی شرکت و میزان راندمان کاری به شدت کاهش پیدا کند. این امر خصوصاً در مواردی که شرکت دچار مشکل شده است نمود پیدا می کند.
آنچه در عمل باید انجام دهید
- مخفی کردن اخبار از مشتری را به عادت خود تبدیل نکنید. در صورتی که برای مخاطبان معلوم شود که مسئله مهمی را برای مدت طولانی از آنها مخفی نگه داشته اید، این امر باعث ایجاد نارضایتی و بی اعتمادی در مشتریان خواهد شد.
- می دانید چند نفر کارمند صادق و سختکوش به خاطر شکست مدیران و رهبران یک شرکت به بیراهه می روند یا صدمه می بینند؟ مدیران و رهبران باید استانداردهای اخلاقی را برای کل سازمان پاس بدارند. یک مدیر همیشه باید نمونه و الگویی برای کارمندانی باشد که از او تبعیت می کنند.