تغییر و تبدیل در ساختار نظام اجتماعی باعث دگرگونی و تغییر در بسیاری از ارتباطات شد، به گونه ای که همزمان با روی کار آمدن فناوری های نوین، فصلی جدید در زمینه اطلاع رسانی به وجود آمده است. امروزه شبکه های مختلف رسانه ای سعی می کنند نقش و سهم خود را در بازارهای تبلیغاتی به شکل های مختلف حفظ کنند، زیرا با روی کار آمدن اینترنت دری تازه و نو برای تبلیغات گشوده شد.
صاحبان کسب و کار و بنگاه های تولیدی می توانند با استفاده از ظرفیت های پیدا و پنهان فضای مجازی برای تبلیغات کالا ها و محصولات خود مشتریان زیادتری پیدا کنند. سرعت و کثرت در فضای مجازی بسیار چشمگیر است، زیرا هر خبر یا آگهی در کمتر از ثانیه به اطلاع هزاران هزار و شاید میلیون ها نفر برسد، در صورتی که این امکان در هیچ فضای رسانه ای دیگر وجود ندارد و حتی رادیو و تلویزیون نیز نمی تواند در این عرصه با آن رقابت کند.
تبلیغات در فضای مجازی به دلیل تنوع و تکثر مورد توجه بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ در دنیا قرار گرفته است. یکی از شیوه های تبلیغات در فضای مجازی تبلیغات بنری است که از متداول ترین شیوه های تبلیغات در اینترنت است و مخاطبان زیادی دارد. این تبلیغات چه به صورت گیف انیمیشن و چه به صورت چند رسانه ای، در فریم های مختلف، اطلاعات گوناگون را به کاربران ارائه می کند. کاربران براساس لینکی که روی این تبلیغات قرار گرفته است، به پرتال تبلیغ شده متصل می شوند.
البته کسانی که با این شیوه از تبلیغات به دنبال رشد و رونق کسب و کار هستند باید بدانند طراحی در این نوع از تبلیغات بسیار مهم و اساسی است. کاربران اینترنتی زمانی که تصویری نظر آنها را جلب کند آن را کلیک می کنند و با محتوای آن تصویر آشنا می شوند. از این رو عدم موفقیت برخی بنرهای تبلیغاتی به دلیل تصاویری است که از نظر بصری زیبا و چشم نواز نیستند.
یکی دیگر از شیوه های تبلیغات در فضای مجازی استفاده از تبلیغات کلمه ای است که بسیار مورد توجه افراد قرار می گیرد. در این شیوه صاحبان پرتال ها، براساس کلیدواژه های مورد نظر خود که معمولاً در جهت فعالیت ها و زمینه اصلی وبگاه آنهاست، به معرفی لینک خود اقدام می کنند.
تبلیغات کلمه ای در موتورهای جست وجو، معمولاً طرفدار زیادی دارد، بر همین اساس امروزه گوگل تلاش های زیادی دارد تا کلیدواژه های معروف و مشهوری را که به زبان های مختلف توسط کاربران این سایت، جست وجو می شوند به آگهی دهندگان بفروشد و البته درآمد کلانی نیز از این بابت کسب کرده است.
امروزه میلیون ها نفر در ایران ساعت های زیادی از وقت خود را در فضای مجازی می گذرانند. گرچه از دیدگاه کارشناسی این نکته می تواند یک تهدید جدی برای کسب و کار باشد اما آن روی سکه نشان می دهد می توان از همین تهدید به عنوان یک فرصت استفاده کرد. صاحبان کسب و کار با تهیه خبرنامه تبلیغاتی و ارسال آن به گروه های مخاطب تعیین شده می توانند به اهداف خود دست یابند.
در این نوع تبلیغات الکترونیکی، آگهی دهنده می تواند تبلیغ خود را در داخل خبرنامه قرار دهد و نسبت به معرفی خود اقدام کند. اهمیت این نوع تبلیغ به نسبت شیوه ها دیگر آن است که به دلیل ارسال خبرنامه به طیف خاصی از مخاطبان که معمولاً مخاطبان ثابت چنین خبرنامه هایی در وب هستند، شانس دیده شدن آگهی و کلیلک خوردن، افزایش می یابد.
اگر صاحب کسب وکار با آگاهی به دنیای مجازی ورود کند، می تواند شیوه های زیادی برای تبلیغات کالا یا محصول خود بیابد اما این نکته را فراموش نکنیم که به دلیل گستردگی و تنوع، برگ برنده از آن کسی است که تبلیغات خود را با خلاقیت و نوآوری در این فضا منتشر کند. به عبارتی در تولید محتوای اختصاصی محصول شرکت از تمام ظرفیت های نوآورانه برای جلب نظر میلیون ها کاربر بهره گیرد تا بتواند در مدت زمان کوتاه، اثرات ثمربخش تبلیغات در فضای مجازی را مشاهده کند.
کارشناس تبلیغات