قارچ خوراکی از دیرباز به عنوان یک ترکیب خوراکی مفید در سبد تغذیه انسان جای داشته، براساس داده های باستانی، شناخت آدمی از قارچ خوراکی به قبل از شهرنشینی و شروع کشاورزی (از حدود 13هزار سال پیش) باز می گردد. مدارک قابل اعتمادتر از مصرف قارچ به چند سده قبل از میلاد در چین باستان می رسد. پرورش قارچ کسب و کاری سودمند در نظر گرفته می شود.
کشور چین با فاصله بسیار زیادی از دیگر رقبا، بزرگ ترین تولیدکننده قارچ خوراکی دنیاست (65درصد تولید جهانی). در ایران پرورش قارچ از سال 1337 آغاز شد. براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال 1394، حدود 123 هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید شد. قابل ذکر است ایران مقام هشتم تولید جهانی قارچ را در اختیار دارد.