رئیس کل بیمه مرکزی با هشدار به شرکت های بیمه برای محدود کردن بیمه درمان گفت: با توجه به اینکه ضریب خسارت در بیمه درمان به نزدیک 100درصد رسیده است، شرکت های بیمه باید از امسال نرخ های فنی بیمه نامه های درمان را رعایت کنند، وگرنه بیمه مرکزی اقدام به برقراری تعرفه در این رشته خواهد کرد.
به گزارش «فرصت امروز»، عبدالناصر همتی روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح دستاوردهای صنعت بیمه در سال گذشته و برنامه های آتی این صنعت در سال پیش رو پرداخت و افزود: معنی ندارد که شرکت ها، بیمه نامه هایی را بفروشند که 100درصد آن صرف پرداخت خسارت می شود و از این رو در دیدار نوروزی با مدیران این شرکت ها که هفته آینده برگزار می شود به آنها اولتیماتوم خواهم داد که نرخ ها را رعایت کنند، وگرنه نرخ های پایه ای برای این رشته برقرار خواهد شد.
همتی اضافه کرد: پارسال بیمه مرکزی در رشته بیمه شخص ثالث که زیان ده بود، ورود کرد و نرخ های تخفیف را در این رشته طبق قانون کنترل کرد، اما اکنون باید نگران باشیم که رشته درمان به پاشنه آشیل شرکت های بیمه تبدیل نشود.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین از رشد 22درصدی صنعت بیمه در سال 95 خبر داد و گفت: با این میزان رشد، ضریب نفوذ بیمه 2.1 درصد شد. این میزان رشد هرچند از میانگین 1.8 درصدی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بالاتر است اما با استانداردهای بین المللی فاصله دارد.
۶ برنامه صنعت بیمه در سال پیش رو
همتی از جمله برنامه های بیمه مرکزی در سال ۹۶ را تصویب حاکمیت شرکتی در نخستین جلسه شورای عالی بیمه، اجرای IFRS و الزام شرکت های بیمه به ارائه گزارش مالی در شش ماهه اول سال بر مبنای این استاندارد مالی، اجرای صندوق بیمه حوادث طبیعی، شتاب در رشد سهم بیمه عمر و تحقق برنامه ششم، جذب سرمایه گذاری خارجی، تقویت زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری سنهاب و جذب 50 درصد نیروهای درخواستی در واحد IT اعلام کرد و گفت: مطالعات مربوط به صدور اوراق بهادار در صنعت بیمه توسط پژوهشکده بیمه انجام شده اما هنوز برای ورود این اوراق به بازار زود است.
همتی توضیح داد: در تمام دنیا این اوراق از سوی شرکت های بیمه اتکایی و برای مواردی صادر می شود که شدت ریسک آن بالا و در عین حال دفعات بروز حادثه بسیار اندک است و همیشه اتفاق نمی افتد. اگر این اوراق در ایران منتشر شود و ریسک ویژه ای نداشته باشد که آن را برای خریداران جذاب کند، به نتیجه نمی رسد و لذا باید اجازه دهیم زمان مناسب صدور این اوراق فراهم شود.
رئیس کل بیمه مرکزی، خروج از بنگاه داری و شرکت داری را رویکرد دیگر این نهاد در سال 96 برشمرد و گفت: واگذاری شرکت های کوچک در دستور کار است اما این شرکت ها بعضاً قراردادهایی دارند که ابتدا باید آنها را تعیین تکلیف کرد.
همتی یادآور شد: بیمه مرکزی طبق قانون می تواند اقدام به سرمایه گذاری کند و اطلاعات مربوط به عملکرد مالی بیمه مرکزی به طور شفاف در سایت کدال در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
همتی با اشاره به الزام سازمان بورس برای رعایت استانداردهای بین المللی گزارشگری (IFRS) در شرکت های بورسی و اینکه بسیاری از شرکت های بیمه در بورس فعال هستند، بیان کرد: به نظر می رسد با توجه به آیین نامه های موجود در صنعت بیمه، رعایت این استانداردها چندان مشکلی در صنعت بیمه نظیر آنچه در شبکه بانکی رخ داد، ایجاد نکند.
وی یادآور شد: حرکت شرکت های بیمه به رعایت این استانداردهای بین المللی از سال گذشته آغاز شده است و امسال با جدیت بیشتری پیگیری می شود زیرا چند شرکت خارجی قصد دارند با خرید سهام بیمه های ایرانی به صنعت بیمه ایران ورود کنند که لازمه آن بین المللی شدن صورت های مالی این شرکت ها است.
همتی گفت: قرار است تا نیمه نخست امسال شرکت های بیمه گزارش های خود را بر مبنای صورت های مالی IFRS به بیمه مرکزی ارائه کنند و با سازمان حسابرسی نیز رایزنی ها و هماهنگی های لازم برای این کار انجام شده است.
همتی اعمال «حاکمیت شرکتی» در شرکت های بیمه را از برنامه های دیگر بیمه مرکزی در سال 96 برشمرد و گفت: آیین نامه مربوط به آن آماده شده و در نخستین جلسه شورای عالی بیمه به تصویب می رسد تا در فصل بهار اجرای تدریجی آن در صنعت بیمه آغاز شود.
الزام برنامه ششم توسعه برای افزایش سهم بیمه عمر
وی به الزام برنامه ششم توسعه برای افزایش سهم بیمه عمر از صنعت بیمه اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه در پایان سال 95 سهم بیمه عمر از صنعت بیمه 14درصد بود، باید در پایان برنامه ششم این سهم به 21درصد افزایش یابد.
همتی پیش بینی کرد که با توجه به رشد نزدیک به 40درصدی بیمه عمر در سال 95 اهداف تعیین شده در برنامه ششم محقق شود.
وی پیگیری توسعه روابط صنعت بیمه با شرکت های خارجی و جذب سرمایه گذاری خارجی در این صنعت را از دیگر اهداف سال 96 بیمه مرکزی برشمرد و افزود: تقویت زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری صنعت بیمه به ویژه سامانه سنهاب در دستور کار است تا همانطور که اطلاعات بیمه شخص ثالث به شکل آنلاین در این سامانه ثبت می شود، برای بقیه رشته ها نیز اعمال شود.
رئیس کل بیمه مرکزی با برشمردن دستاوردهای صنعت بیمه در سال 95 از اجرای قانون جدید بیمه شخص ثالث به عنوان یکی از رویدادهای مهم یاد کرد و گفت: اجرای کامل این قانون نیاز به تدوین 18 آیین نامه مطول دارد که تدوین و بررسی عمده این آیین نامه ها در شورای عالی بیمه به اتمام رسیده و برخی از آنها باید در هیأت دولت به تصویب نهایی برسد.
همتی تقویت نظارت بیرونی بر شرکت های بیمه و کاهش حداقل سرمایه مورد نیاز تأسیس شرکت های بیمه را از دیگر اقدام های مهم برشمرد و گفت: با تصویب دولت حداقل سرمایه برای تأسیس شرکت های بیمه به 1500 میلیارد ریال برای شرکت های اصلی و 2هزار میلیارد ریال برای شرکت های اتکایی کاهش یافت.
وی افزود: البته شرکت ها تا پایان امسال فرصت دارند این سقف قانونی را رعایت کنند، وگرنه یا باید با شرکت های دیگر ادغام شوند یا فعالیت آنها در برخی رشته ها محدود می شود.