این مقاله تنها یک تحلیل تخصصی و بر مبنای علم و تجربه است و نه یک مطلب تبلیغی.
منظور از شاتل، الزاما شرکت شاتل نیست، بلکه این نوشتار تلاش می کند الگوهای برند شدن را به زبان ساده و کاربردی در بازار ایران برای مخاطب بیان کند.
از زمانی که شاتل را شناخته ام، این شرکت از یک مدیریت استراتژیک راهبردی بهره برده است.
طرح و نقشه های این شرکت، همیشه صف آرایی یکپارچه ای را به عنوان الگو در قبال رقبای خود در نظر گرفته و اجرایی کرده است. و البته حاصل این مدیریت استراتژیک مشخص است؛ نقش بستن در ذهن مشتریان.
واقعا برند چیست؟ آیا برند بیلبورد است؟ آیا برند تبلیغ است؟ ارتباط برند با مشتری چگونه باید تعریف بشود که برای شرکت فروش بیاورد؟ امیدوارم این مقاله پاسخی برای این سوالات باشد.
شاتل در سه سطح استراتژی های عملیاتی، کسب وکار و خود سازمان، الگو و روش های بومی خود (نه تقلید) را تبیین و به خوبی با برندش در بازار اینترنت ایران رسوخ کرده است.
البته این مسئله تنها به استراتژی محدود نشده و ایجاد مدل های خاص توسعه بازار شاتل در بخش های دیگر نیز اعمال شده که از جمله آنها ارتباط با مشتریان و شناخت مصرف کنندگان اینترنت در ایران به شکل صحیح بوده است.
برای تحلیل مسئله بالا باید دقت کنیم چرا یک مصرف کننده یک کالا یا خدمات را به کالا و خدمات دیگر ترجیح می دهد؟ همه ما می دانیم فرآیندهای روانی و اجتماعی، رفتار یک مصرف کننده را تشکیل میدهد و به طور مشخص در حوزه اینترنت، مدیران شرکت های اینترنتی باید با تحلیل و بررسی صحیح و همراه داشتن متخصصان دلسوز، به این پرسش جواب بدهند که چرا مشتری از اینترنت رقیب خرید میکند؟ آیا موضوع، فقط تفاوت روانشناختی انسان هاست؟
اجازه بدهید به حادثه اخیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو اشاره ای بکنم. شاتل نخستین شرکتی بود که در شرکت های اینترنتی با یک تصویر گرافیکی پرمحتوا، ذهن مخاطب را با خود همراه کرد، اما منظور از محتوا چیست؟ باید بگویم پر محتوابودن، یک تحلیل تخصصی است که در پشت کلیه اقدامات کسب وکار، بازاریابی، ارتباط با مشتریان و حتی روابط عمومی هر شرکت باید وجود داشته باشد و در واقع این ذهن تحلیلگر است که میزان موفقیت کسب وکارها و شرکت ها را تعیین می کند.
رفتار مصرف کننده ایرانی ریزه کاری های فراوانی دارد که بسیاری مدیران و حتی مشاوران توسعه بازار آن را به درستی درک نکرده اند،
چرا که اگر درک صحیحی از رفتار مصرف کننده ایرانی وجود داشت، در حوزه صادرات اینترنت و نیز سایر مسائل اقتصادی امروزه وضعیت به مراتب بهتری را شاهد بودیم.
یک لحظه تنها یک کشور مانند عراق را در نظر بگیرید که سایه داعش از آن کنار برود و شاهد رفت وآمد بزرگان تجارت و صنعت دنیا در همه حوزه ها از جمله اینترنت باشد! آیا رقابت برای شرکت های ایرانی سخت نمی شود؟
از بحث اصلی منحرف نشویم. رفتار مصرف کننده ایرانی یک فرآیند است. شاتل، رفتار مصرف کننده ایرانی را به خوبی تحلیل و برای آن برنامه ریزی کرده است.
با تمام پیچیدگی ها، شاتل آنقدر تصمیمات را در همه بخش ها برای اجرا ساده کرده که مشتریان خود بهترین تبلیغ شاتل در عمل هستند و همین یعنی موفقیت. این یعنی دیده شدن برند شاتل در ذهن و قلب جامعه.
برند و نشان شاتل یک مارک مورد وفاداری را تولید کرده است که در جای خود به آن خواهم پرداخت، اما همین که نشان تجاری این شرکت، مفهومی مانند انرژی و کوه (بخوانید کوه دماوند مظهر قدرت و ایستادگی) را به مشتری منتقل می کند، این یعنی حس خوب و حس خوب یعنی تاثیرگذاری مشتریان و خرید از شاتل برای مصرف اینترنت خانه و محل کار و این بخشی از معنای نهایی شدن فروش است.
شاتل ماهیت انطباقی رفتار مصرف کننده را به خوبی درک کرده و خود را با مشتری سازگار کرده است.
رفتار فرهنگی، طبقه اجتماعی، خانواده، گروه های مرجع و... همه و همه با اجرای شاتل هماهنگ هستند.
تحلیلگر و مشاور کسب و کار