تقریبا اواسط دهه70شمسی بود که با توجه به اهمیت تامین بیشتر زنجیره غذایی کشورمان بسیاری از طرح های پرورش و تکثیر ماهی های سردآبی و گرمابی در گوشه و کنار کشورمان با دریافت مجوزهای لازم از سازمان جهاد کشاورزی، شیلات یا دیگر ارگان ها اجرایی شدند و در مجموع تا امروز نزدیک به 3 هزار سرمایه گذار مختلف برای پرورش ماهیان خوراکی یا تزیینی سرمایه های شان را در استخرهای پرورش ماهی زینتی ریختند.
این درحالی است که با توجه به استقبال گسترده سرمایه گذاران خصوصی در این زمینه نه تنها قوانین متناسب با حضور اقتصادی این بخش شکل نگرفت، بلکه گروهی که به تولید و تکثیر زینتی ها بیشتر علاقه مند شدند به نوعی در حاشیه قرار گرفته و حمایت های دولتی به سمت پرورش دهندگان ماهیان خوراکی حرکت کرد.
اما مدتی است که ارزش اقتصادی تولید و تکثیر ماهیان زینتی برای مسئولان کشورمان مشخص شده و کم کم نشان از حمایت های هرچند محدود از این نوع سرمایه گذاری می بینیم به صورتی که در استان های مشخصی مثل کاشان، همدان و استان های حاشیه جنوب دریای خزر یا حتی سواحل خلیج فارس علاقه مندان به سرمایه گذاری می توانند با شرکت در کلاس های آموزشی، نسبت به تشکیل پرونده برای دریافت تسهیلات اقدام کنند. همچنین طبق پیش بینی تحلیلگران انتظار می رود درآمد این صنعت تا سال 2020 به ارزش 30میلیارد دلار برسد.
در ادامه می توانید فایل اینفوگرافیک مربوطه را به طور رایگان دانلود نمایید.