علی ابراهیمی، مدیر امور عشایر استان بوشهر، درگفت وگو با «فرصت امروز» گفت: کوچ پاییزه عشایر به مناطق قشلاقی استان بوشهر از اوایل مهر ماه آغاز میشود و تا 15 آبان ماه به اتمام میرسد که در این راستا سه هزار و500 خانوار از عشایرکوچرو استان بوشهر بیش از هفت ماه در مناطق قشلاقی این استان یعنی از مهرماه تا پایان فروردین ساکن می شوند.
ابراهیمی، درخصوص مسیرهای ورودی عشایر بوشهر از ییلاق به قشلاق، افزود: مسیر ایل راه عشایر بوشهر از استانهای فارس، اصفهان و شهرستانهای دشتی، دشتستان و دیلم به سوی مناطق اسکان قشلاقی در استان بوشهر است.
مدیر امور عشایر استان بوشهر، افزود: تابه امروز آمار و ارقام مشخصی در خصوص میزان توریست و گردشگر بازدیدکننده از مناطق عشایری استان بوشهر از سوی مسئولان ذی ربط ارائه نشده است. مدیر امور عشایر استان بوشهر افزود: امکانات خاصی برای اسکان و خدماترسانی برای گردشگران در مناطق عشایری بوشهر وجود ندارد که این مسئله نیازمند برنامهریزی مسئولان است که باید هر چه سریعتر انجام شود.
وی ادامه داد: بحث کوچ زمینی عشایر همراه با خانوارهای عشایری در مسیر کوچ و ایل راهها جاذبه گردشگری به شمار میرود که فرهنگ، رسوم و آداب خاص عشایر همراه با موسیقی سنتی، بازیهای بومی و محلی، غذا و لباس سنتی عشایر در اتراقگاهها و زیست بومهای قشلاقی و همچنین سیاه چادر عشایر، تولیدات صنایع دستی و فرآوردههای لبنی بهعنوان یک جاذبه گردشگری محسوب میشود که میتواند زمینه جذب گردشگر را در بازدید از مناطق عشایری فراهم کند.
ابراهیمی، گفت: باتوجه به تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان مرکزی امور عشایر و سازمان، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و همچنین تفاهمنامه و جلسات استانی، بحث شناسایی مناطق مستعد در بحث گردشگری و شناسایی و ساماندهی بازار تولیدات صنایع دستی عشایر از جمله اقداماتی است که هماکنون در دستور کار امور عشایر و سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته است.
مدیر امور عشایر استان بوشهر افزود: 35 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای عشایری درخصوص امور بازگشایی و مرمت و نگهداری ایل راههای عشایری، برق رسانی، آبرسانی و تجهیز تانکرهای آبرسانی و تامین آب شرب تخصیص یافته است که تخصیص این میزان اعتبار و حل مشکلات منطقه میتواند باعث توسعه صنعت گردشگری عشایری استان بوشهر شود.