تولید محتوای ویدئویی به مهمترین اقدام در زمینه بازاریابی تبدیل شده است. تحت این شرایط صحبت کردن پیرامون این موضوع، امری کاملا ضروری بوده و لازم است تا نکات مختلفی را مورد توجه قرار دهید. در این راستا به بررسی هفت اشتباه رایج در زمینه تولید این نوع بسیار جذاب از محتوا، خواهیم پرداخت.
1-بیش از حد طولانی بودن
با نگاهی به موفقیت فوقالعاده شبکهای نظیر تیک تاک، پی به این امر خواهید برد که مخاطب حال حاضر، تمایل بسیار زیادی را به مشاهده ویدئوهای کوتاه دارد. تحت این شرایط تولید موارد طولانی، تنها شانس دیده شدن شما را کاهش خواهد داد. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که منظور از رعایت اصل اختصار، نابود کردن موضوع و نیمهکاره رهاکردن نبوده و لازم است تا برای مواردی که نیاز به صحبتهای طولانی دارد، از تکنیک قسمتبندی استفاده کنید. بر طبق این شیوه، شما به جای نمایش یک ویدئوی یک ساعته، آن را به چند قسمت 10 دقیقهای تقسیم خواهید کرد.
مطلب مرتبط: راز تولید محتوای ویدئویی موفق از زبان 12 کارشناس مطرح
همچنین فراموش نکنید که این اقدام شما باید با برنامهریزی دقیقی باشد تا در هر بخش، مخاطب یک قسمت از موضوع مدنظر شما را دریافت کرده باشد و تمایل برای ادامه، در آنها شکل گیرد. درواقع برخی از افراد به حدی در این رابطه غیرحرفهای عمل میکنند که مخاطب تمام تمایل خود برای قسمتهای بعد از دست داده و این امر یک ضعف بزرگ محسوب میشود. در نهایت توجه داشته باشید که یک ویدئو مناسب باید مقدمه و پایان درستی داشته باشد. همچنین رعایت فواصل بین قسمتها بسیار مهم بوده و فاصله کم و یا زیاد، منجر به کاهش احتمال موفقیت شما خواهد شد.
2-عدم توجه به نیاز مشتری
از همان ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که محتوا را برای خودتان تولید میکنید و یا قصد تحت تاثیر قرار دادن مخاطب را دارید. درواقع این امر طبیعی است که خواست مخاطب با تصورات شما تفاوت داشته باشد. به همین خاطر قبل از انتخاب موضوعات و ایجاد سبک خود، لازم است تا تحقیقات لازم را داشته باشید. بدون شک با حتی توجه به یک نیاز موجود، شانس موفقیت بسیار بالایی را خواهید داشت. در این راستا توصیه میشود که برای هر موضوع، حداقل سه دلیل قانع کننده داشته باشید و حتما اقدامات انجام شده از سوی سایر رقبا را مورد بررسی قرار دهید. درواقع با بررسی نظرات مثبت و منفی مخاطبان هر برند، میتوان به بهبود عملکرد خود کمک کرد.
3-رعایت نکردن اصول سئو
سئو به مجموعه راهکارهایی گفته میشود که باعث خواهد شد تا شانس دیده شدن محتوای شما در موتورهای جست و جو افزایش پیدا کند. در این رابطه ضروری است تا این موارد را به خوبی فرا گرفته و مورد استفاده قرار دهید، با این حال اگر در این زمینه با مشکل مواجه هستید، ضروری است که حتما از فردی حرفهای استفاده کنید. این موارد شامل طیف گستردهای بوده و نحوه انتخاب تیتر، یکی از سادهترین موارد آن محسوب میشود. در نهایت فراموش نکنید که شما باید بسترهای مختلفی را برای به اشتراک گذاشتن ویدئوی خود انتخاب کنید. این امر احتمال دیدهشدن شما را افزایش خواهد داد.
4-فعالیت صرفا تبلیغاتی
هیچ فردی تمایل ندارد که ویدئوهای برندی را دنبال کند که صرفا تبلیغاتی هستند. درواقع هدف افراد این است که زمان گذاشتن آنها همراه با یک سود نظیر افزایش آگاهی آنها باشد. به همین خاطر شما باید به کیفیت محتواهای خود توجه ویژهای را داشته باشید. درواقع مطالب آموزشی، در صدر علایق افراد قرار داشته و شما باید با توجه به حوزه کاری خود، در این زمینه اقدام کنید. برای مثال برای یک رستوران، آموزش آشپزی و تکنیکهای موجود در این زمینه، مهمترین اقدام محسوب میشود. این امر در حالی است که اگر صرفا به دنبال این امر باشید که تبلیغ رستوران خود را کنید، بدون شک جذابیت لازم را برای مخاطب نخواهید داشت. نکته دیگری که باید به آن توجه ویژه را داشته باشید این است که مخاطب عصر حاضر، با گزینههای متنوعی مواجه بوده و ضعف شما بدون شک باعث خواهد شد تا آنها گزینههای دیگر را مورد بررسی قرار دهند. به همین خاطر صرفا شروع قدرتمند ملاک نبوده و شما باید اقداماتی را انجام دهید که ضامن تداوم موفقیت های شما خواهد بود.
5-عدم توجه به فراخوان عمل
تحت هیچ شرایطی مخاطب نباید صرفا بازدیدکننده اقدامات شما باشد. درواقع بدون تعامل، هیچ اقدامی موفقیت آمیز نخواهد بود. به همین خاطر شما باید در اقدامات خود به نحوی رفتار کنید که مخاطب را به واکنش متمایل سازد. نمونه ساده این موضوع، مطرح کردن یک سوال در پایان ویدئو است، با این حال شما برای رسیدن به نرخ تعامل مناسب، باید روشهای متنوعی را مورد توجه خود قرار دهید. به همین خاطر صرفا تاکید بر یک روش، نتیجهبخش نخواهد بود.
6-ویرایش نکردن ویدئوها
حتی اگر از بهترین ابزارهای فیلمبرداری نیز استفاده کنید، شما بینیاز از ویرایش نخواهد بود. درواقع در راستای چشمنواز بودن، شما باید به نرمافزارهای موجود در این زمینه تسلط کافی داشته باشید. موارد ضروری در این رابطه شامل حذف نویز صدا، ایجاد افکتهای جذاب و حذف بخشهای اضافی است. درواقع شما در این بخش باید تلاش کنید که خروجی کار، کاملا جذاب و چشمنواز باشد. همچنین در صورتی که امکان استفاده از افراد حرفهای را ندارید، توصیه میشود که حتما استفاده از سهپایه و میکروفون را در دستور کار خود قرار دهید. این امر کمک خواهد کرد که حتی در صورت ضبط به وسیله گوشی تلفن همراه، کیفیت کار به مراتب بالاتری را داشته باشید.
مطلب مرتبط: 13 اشتباه رایج در زمینه تولید محتوا
7-عدم توجه به تجزیه و تحلیل
عدم آنالیز کردن اقدامات، عنوان آخرین اشتباه از فهرست ما است. درواقع اگر شما بررسیهای لازم را از همان ابتدا انجام ندهید و آمارها را با یکدیگر مقایسه نکنید بدون شک اقدام پرریسکی را انجام دادهاید و احتمال تداوم موفقیتها عملا غیرممکن خواهد بود. درواقع شما باید به صورت مداوم، به دنبال آمارهای مختلف باشید تا آنها را به انواع نمودارها تبدیل کرده و از موفقیت آمیز بودن طرح های خود اطمینان حاصل کنید. تحت این شرایط در صورت بروز مشکل، شما میتوانید سریعا آن را برطرف کرده و خود را از واردشدن به یک بحران، در امان نگه دارید. درواقع فراموش نکنید که مبنای تمامی تصمیمگیریهای شما باید با توجه به این آمارها باشد.
در نهایت توصیه میشود که همواره به ترندها توجه داشته و نیاز روز مخاطب خود را مورد توجه قرار دهید. با این اقدامات، احتمال شکست شما بسیار کم خواهد بود.