جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

مجوز نسل سه و چهار تلفن همراه چند ماهی است که توسط وزارت ارتباطات به همه اپراتورهای موبایلی داده شده و تمام ارائه‌دهندگان این خدمات سعی دارند تا از بازار رقابت عقب نمانند و تجهیزات خود را هرچه سریع‌تر به دست مشترکان خود برسانند. اما خبر‌هایی از ورود نسل پنجم تلفن همراه نیز شنیده می‌شود و این در حالی است که هنوز سه اپراتور تلفن همراه کشور خدمات 3G و 4G  خود را تحت پوشش کامل خود قرار نداده‌اند و مشغول تغییر و تحول در تجهیزات قدیمی خود برای ارائه این خدمات هستند. 

با این حال، مسئولان ارتباطی کشور به تازگی از ارائه خدمات نسل پنجم صحبت کرده‌اند و گفته‌اند که تا شش ماه دیگر برنامه‌ریزی‌هایی برای ارائه خدمات 5G  نیز شکل می‌گیرد.  محمد خوانساری رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این پژوهشگاه در تلاش برای بسترسازی لازم برای بومی‌سازی و به‌کارگیری BigData در کشور است که در این راستا با برگزاری همایش‌های مختلف درصدد شناساندن این فناوری‌هاست. 

وی با بیان اینکه در حوزه فناوری نوین، توسعه صنعت و بومی‌سازی را باید مدنظر داشت، گفت: در جایگاه کلان بحث خدمات، استانداردها و زیرساخت‌های مورد نیاز در هر فناوری باید بررسی شود و پس از آن لازم است به موضوع آموزش، پژوهش و ترویج فناوری‌های نوظهور پرداخته شود. با توجه به گسترش فناوری‌های نوین در جهان، لزوم بسترسازی برای بومی‌سازی و به‌کارگیری این داده‌ها در کشور احساس می‌شود.  

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در بحث فناوری‌های نوظهور، آینده‌نگری و آینده‌پژوهی جزو اهداف این پژوهشگاه است، افزود: درخصوص ورود به نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی و موبایل برای شش ماه دیگر برنامه‌ریزی لازم انجام شده است.  وی با اشاره به برگزاری همایش‌ بیگ‌دیتا با هدف توسعه صنعت فناوری‌های نوظهور، در مورد بیگ دیتا و فرصت‌هایی که این فناوری در کشور می‌تواند به وجود آورد، گفت: کاربرد داده‌های عظیم در تحلیل داده‌های بدون ساختار به منظور پیش‌بینی و بهینه‌سازی آینده ضروری است تا دهه اول سال ۲۰۰۰ داده‌ها اکثرا ساختارمند بودند اما به واسطه حضور اینترنت امروزه بیش از ۸۰ درصد از داده‌ها بدون ساختار هستند که از طریق رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها تولید می‌شوند؛ در این میان ایران یکی از تولید‌کنندگان این نوع داده‌هاست و باید بررسی شود که از بازار ۲۵ میلیارد دلاری داده‌ها چه سهمی به ایران تعلق دارد.

حمید پژوهش، کارشناس شبکه‌های ارتباطی درباره زیرساخت مناسب برای ارائه خدمات نسل پنج موبایل به «فرصت امروز» گفت: شبکه تلفن همراه به دلیل استفاده کمتر از کابل وابستگی کمتری به زیرساخت‌های اساسی دارد و چون خدمات خود را به وسیله امواج به دست مشترکان خود می‌رساند برای تعمیر و تعویض تجهیزات، این شبکه هزینه و وقت کمتری را می‌طلبد. وی افزود: اما اینکه خدمات 5G یا همان LTE-A به‌زودی به اپراتور‌ها بیاید به نظر من کمی خارج از منطق است، زیرا  در حال حاضر کشورهایی که پیشرو در ارائه خدمات روز هستند، هنوز از 5G به‌صورت فراگیر استفاده نکرده‌اند. 

این کارشناس درباره نحوه ارائه انواع نسل‌های تلفن همراه در دنیا گفت: تجربه مخابراتی دنیا این‌گونه است که هر 10 سال نسل جدیدی از شبکه‌های ارتباطی ظهور می‌کند. نخستین نسل از مخابرات بی‌سیم که ارتباطات آنالوگ را مدیریت می‌کرد، در دهه 1970 توسعه یافت و نسل دوم نیز در دهه 1990 با امکان انتقال اطلاعات به‌صورت دیجیتال سر برآورد. همزمان با آغاز قرن بیست‌ویکم، نیم‌گامی به سمت نسل سوم ارتباطی برداشته شد و استاندارد 5/2 موبایل رونمایی شد که نرخ انتقال اطلاعات را از 14/4در نسل دوم به 15 تا 40 کیلوبیت بر ثانیه رساند.  

پژوهش اظهار کرد: کشور‌های کره‌جنوبی و ژاپن المپیک زمستانی 2018 و المپیک تابستانی 2020 را برای راه‌اندازی خدمات نسل پنجم ارتباطی در نظر گرفته‌اند و اقدام جدی اتحادیه اروپا با سرمایه‌گذاری 900 میلیون دلاری در زمینه تحقیقات نسل پنجم ارتباطی گویای این است که دولت‌ها برای دستیابی هرچه سریع‌تر به استانداردسازی با یکدیگر رقابت می‌کنند که این نشان از جایگاه فناوری در دید کلان دارد. 

وی افزود: اما این روند برای کشور ما که تازه به خدمات 3G روی آورده است و آن هم به طور نصفه‌نیمه انجام شده کمی زود است که به سراغ خدمات 5G  برویم، مگر اینکه از اپراتور‌ها و سخت‌افزارهای جدید استفاده کنیم که آن هم با توجه به هزینه گزاف آن بعید به نظر می‌رسد.  

این کارشناس درباره هزینه استفاده از نسل پنجم ارتباطی گفت: افزایش در سرعت انتقال اطلاعات باید قادر به کاهش چشمگیر هزینه خدمات مخابراتی باشد. بسیج دانشگاه‌های آلمان و انگلیس بر سر استاندارد‌سنجی نسل پنجم را باید نخستین اقدام اجرایی کشورهای اروپایی در راستای توسعه خدمات نسل پنجم و به منظور افزایش ظرفیت شبکه‌های همراه برای تبادل ترافیک دانست که رویه مشابهی نیز در بین کشورهای آسیایی چین، کره جنوبی و ژاپن برای استانداردسازی خدمات این نسل داشته است. 

وی افزود: از همه این‌ها که بگذریم هنوز کمپانی‌های تولید‌کننده تلفن همراه و تبلت از خدمات 5G روی محصولات خود پشتیبانی نمی‌کنند و این حکایت از آن دارد که هنوز فاصله زیادی تا استفاده عموم از این خدمات است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/opJEagUk
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه