بدون تردید تبلیغات در شبکه های اجتماعی پربازده ترین نوع تبلیغات پولی به منظور دسترسی به مخاطب هدف برندمان به حساب می آید. با داشتن یک استراتژی مناسب تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی برند ما موفق به کسب مشتریان جدید، آگاهی بخشی پیرامون فعالیتش و بازیابی رابطه از دست رفته با مشتریان قدیمی خواهد شد. اگرچه هنگامی که پیرامون شبکه های اجتماعی و تبلیغات در این عرصه صحبت می کنیم، اوضاع همیشه بر وفق مراد پیش نمی رود. با توجه به رقابت گسترده در شبکه های اجتماعی میان برندهای مختلف شاید آگهی تبلیغاتی ما به دست مخاطب هدف مان نرسد.
امروزه مفهوم «رسیدن تبلیغات به دست مخاطب هدف» یکی از محورهای اساسی در تبلیغات آنلاین به حساب می آید. به ویژه در مناسبت های مهم مانند تعطیلات یا مراسم های سنتی پلتفرم های مهم شاید به خوبی اهداف شما را محقق نکنند. اگر شما تجربه چنین مشکلاتی را داشته اید، نیازی به نگرانی بیش از اندازه نیست. در این مقاله من به بررسی چهار راهکار مناسب برای اطمینان از مشاهده تبلیغات مان از سوی کاربران شبکه های اجتماعی خواهم پرداخت.
1. جای گذاری های خود را چک کنید
منظور از جای گذاری نقاط مختلفی است که تبلیغات ما در آنجا قرار می گیرد. به عنوان مثال، در فیس بوک ما بین بخش مطالب تازه، مقاله های جدید و ستون اخبار کوتاه حق انتخاب داریم. در مورد سایر شبکه های اجتماعی نیز اوضاع کم و بیش به همین ترتیب است.
اگر ما فضاهای بیشتری را برای جای گذاری تبلیغ برندمان انتخاب کنیم، به طور طبیعی میزان مشاهده آن از سوی مخاطب افزایش چشمگیری خواهد یافت. بدون تردید استفاده از چنین شیوه ای برای افزایش میزان مشاهده محتوای تبلیغاتی مان بسیار هوشمندانه خواهد بود. در نگاه نخست، این شیوه بسیار ساده است. با این حال برندهای بسیاری نسبت به همین شیوه ساده توجه کافی را ندارند. به طور معمول بازاریاب های برندهای مختلف بیشتر توجه خود را روی ساخت محتوا متمرکز می کنند. به این ترتیب آنها در عمل توجه چندانی به مفهوم جای گذاری مناسب نشان نمی دهند. نکته مهم درخصوص ارائه مطلب به مخاطب توجه به وظیفه برندمان است. بر این اساس عدم دسترسی مخاطب به محتوای تبلیغاتی ما به هیچ وجه تقصیر وی نیست. برعکس، این مسئولیت به طور کامل متوجه ما خواهد بود. در هر صورت این ما هستیم که قصد نمایش محتوایی خاص برای مخاطب را داریم.
مطلب مرتبط: الزامات تبلیغات در شبکه های اجتماعی
خوشبختانه اکنون تمام پلتفرم های اجتماعی راهنمای نسبتا جامعی در زمینه تبلیغات و ساز وکارهای ویژه شان برای آن دارند. با مطالعه بخش راهنما و در صورت نیاز ارتباط با تیم پشتیبانی بسیاری از مشکلات ما در زمینه رساندن تبلیغات برندمان به دست مخاطب هدف حل خواهد شد. با این حال به عنوان یک اصل کلی، تمام شبکه های اجتماعی مکان های مختلفی برای بارگذاری محتوای تبلیغاتی دارند. با استفاده از مکان های بیشتر مشکلات ما در راستای رساندن محتوا به دست مخاطب حل خواهد شد.
2. افزایش قیمت پیشنهادی
وقتی از تبلیغات پولی صحبت می کنیم، فقط با یک یا چند برند علاقه مند مواجه نیستیم. در حقیقت بسیاری از برندها برای بارگذاری تبلیغ شان روی شبکه های اجتماعی محبوب حاضر به پرداخت رقم هایی حتی بالاتر از سطح پیشنهادی آن پلتفرم ها هستند. به همین دلیل در بسیاری از مواقع عدم مشاهده محتوای ما از سوی کاربران به دلیل سرمایه گذاری بیشتر رقبا و بالطبع دریافت بازدید بیشتر است. اگر در حوزه تبلیغات پولی مایل به جلب نگاه های زیاد هستید، باید پول بیشتری خرج کنید. این کار از دو طریق امکان پذیر خواهد بود. نخست اینکه بودجه کلی برندتان برای امور تبلیغات را افزایش دهید. بی تردید این راهکار فقط برای برندهای بزرگ با بودجه های کلان امکان پذیر خواهد بود. یک برند معمولی توانایی چندانی در افزایش بودجه خود به ویژه در بخش پرهزینه ای مانند تبلیغات ندارد. بنابراین به راهکار دوم می رسیم. در این راهکار به جای افزایش هزینه ها روی مدیریت صحیح شان تاکید می شود. به این ترتیب باید به جای تبلیغ در پلتفرم های مختلف یک یا دو شبکه اجتماعی اصلی را انتخاب کنیم. مزیت اصلی این شیوه عدم نیاز به صرف هزینه های بیشتر است. وقتی کارمان را روی دو پلتفرم متمرکز می کنیم، دست مان برای صرف هزینه بیشتر روی این موارد محدود بیشتر خواهد شد.
انتخاب مخاطب در شبکه های اجتماعی برای ارائه تبلیغات نیز بسیار مهم است. در اینجا ما امکان انتخاب مخاطب به صورت دستی و خودکار را داریم. در حالت نخست، ما فهرستی نسبتا تفصیلی از مخاطب های مورد نظرمان را به پلتفرم طرف قرارداد تحویل می دهیم. این کار نیازمند صرف زمان نسبتا زیادی است. همچنین هیچ تضمینی برای شناخت مناسب ما از مخاطب هدف وجود ندارد. خوشبختانه پلتفرم های اجتماعی سرویس مخاطب یابی خودکار را به کار گرفته اند. به این ترتیب دیگر نیازی به انتخاب دستی مخاطب هدف نیست. در این شیوه پس از بارگذاری محتوای تبلیغاتی الگوریتم هوشمند شبکه اجتماعی مورد نظر مطلب ما را برای مخاطب های مناسب به نمایش در می آورد.
اگر این توصیه برای برند شما موثر است، باید همیشه یک نکته مهم را در ذهن داشته باشید. شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و اسنپ چت علاقه زیادی به پول دارند. در هر صورت یکی از معدود راهکارهای کسب درآمد این پلتفرم ها قبول توسعه آگهی های تبلیغاتی است. همچنین توجه داشته باشید که به غیر از برند شما، سایر برندهای دیگر نیز علاقه زیادی به انتشار محتوای تبلیغاتی دارند. پیشنهاد تبلیغی بیشتر از آنچه در فهرست عادی تبلیغات شبکه های اجتماعی درج شده است، همیشه باعث بهبود دسترسی مخاطب ها به محتوای ما خواهد شد.
3. افزایش هوشمندانه دامنه هدف برندتان
یکی از عادت های مطلوب برندها در زمینه بازاریابی و تبلیغات تلاش برای تعریف مخاطب هدف است. به این ترتیب آنها تلاش عمده خود را صرف جلب توجه و رضایت این مخاطب هدف می کنند. از منظر تبلیغات، مخاطب هدف به آن دسته از کاربرانی گفته می شود که علاقه بیشتری به کسب وکار کلی برند ما دارند. به عنوان مثال، اگر برند ما در زمینه تولید خودرو فعالیت دارد، شانس اش برای یافتن مخاطب هدف در میان طرفدارهای مسابقات فرمول یک بسیار بیشتر از سایر رویدادهای غیرورزشی خواهد بود.
نکته مهم به هنگام تعریف مخاطب هدف تلاش برای گسترش دامنه آنهاست. به این ترتیب وقتی دامنه هدف ما بسیار محدود باشد، شانس چندانی برای جلب نظر شمار ایده آل مخاطب مان نخواهیم داشت. به هنگام گسترش دامنه مخاطب های برندمان نکته مهم توجه به المان های ضروری تعریف مان از آنهاست. به این ترتیب افزودن صرف کاربران بیشتر لزوما به معنای افزایش شانس موفقیت کمپین تبلیغاتی مان نخواهد بود. با در نظر داشتن نمونه ایده آل مخاطب هدف مان کار انتخاب مخاطب و توسعه دامنه آن بسیار ساده می شود.
یک راهکار جایگزین برای برندهایی که زمان کافی برای تعریف دامنه مخاطب هدف شان را ندارند، همکاری با آژانس های تبلیغاتی است. این گونه آژانس ها کار یافتن مخاطب هدف را برای برندها به سرعت و با دقتی بالا انجام می دهند. البته همکاری با آنها بستگی به میزان بودجه در دسترس برندتان نیز دارد.
4. نوع خلاقیت تان را تغییر دهید
گاهی اوقات صرف نظر از همه نکات جانبی، کیفیت تبلیغ ما آنطور که باید خوب نیست. اگر محتوای تبلیغاتی برند شما در زمینه جذب شمار مطلوب مخاطب ضعیف باشد، کمک جانبی پلتفرم های اجتماعی نیز گره خاصی از مشکل تان باز نخواهد کرد. در حقیقت تبلیغات پولی فقط زمانی تاثیرگذار است که محتوای ما حداقل کیفیت لازم برای جلب نظر کاربران را داشته باشد.
مطلب مرتبط: راهکارهای تبلیغات در شبکه های اجتماعی
هنگامی که تبلیغات شما میزان دلخواه نتیجه بخشی را به همراه ندارد، با تغییر ایده های خلاقانه تان جان تازه ای به آن ببخشید. ایراد اصلی بسیاری از برندها در اینجا تلاش برای پیشبرد اهداف با توجه به ایده های قدیمی و غیرکاربردی است. در چنین شرایطی بدون تردید توجه مخاطب به آگهی های جذاب تر و دارای المان های مدرن جلب خواهد شد.
پیشنهاد من در این بخش آزمایش کیفیت بنرها، ویدئوها و حتی گیف های تبلیغاتی پیش از رونمایی اصلی است. همچنین پس از اجرای کمپین تبلیغاتی باید نتیجه آن از سوی تیم بازاریابی و تبلیغات شما مورد واکاوی قرار گیرد. در غیر این صورت علت اصلی موفقیت یا شکست برند شما همچنان ناشناخته باقی خواهد ماند. وقتی دلیل اصلی ناکامی برندمان در عرصه تبلیغات مشخص نباشد، احتمال تکرار آن در آینده نیز بسیار بالا خواهد بود.