اگرچه کمی سخت است که شکست را نیز برای موفق ترین کارآفرینان حال حاضر متصور شد، با این حال واقعیت این است که این امر برای هر فردی در طول مسیر زندگی رخ خواهد داد. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا همواره تمامی مسیر موفقیت آنها را مورد توجه قرار داد. در غیر این صورت ممکن است به تصورات غیرواقعی از این افراد دست پیدا کنید.
در همین راستا و در ادامه به بررسی 18 شکست تجاری موفق ترین کارآفرینان حال حاضر، خواهیم پرداخت.
1-بیل گیتس
موسس شرکت مایکروسافت و رکورددار بیشترین عنوان ثروتمندترین فرد جهان بدون شک برای افراد بسیاری نمونه بارز و سمبل موفقیت محسوب می شود. با این حال وی در ابتدای کار خود به دنبال ایجاد شرکتی در زمینه پردازش اطلاعات گرافیکی بوده است که با شکست مواجه شد. همین امر به وی فرصت داد تا با تحلیل بیشتر و افزایش توانایی های خود بتواند طی مدتی کوتاه ابرشرکت مایکروسافت را تاسیس کند. وی همواره این شکست را یک فرصت بی نظیر برای اصلاح مسیر پیش روی خود عنوان کرده است. همچنین وی عقیده دارد که برای موفقیت تنها کافی است تا با نخستین شکست های خود کنار آمده و به کار خود ادامه دهید.
2-ایوان ویلیامز
وی موسس بسیاری در زمینه اینترنت و شبکه های مجازی است که از جمله موفق ترین آنها می توان به توییتر و بلاگر اشاره کرد. وی در ابتدای کار خود به دنبال ایجاد شبکه ای برای به اشتراک گذاری پادکست به نام ادنو بوده است که از همان ابتدا به علت فعالیت مشابه اپل در این زمینه و محبوبیت بالای این برند، با شکست مواجه شد. با این حال او در نهایت موفق شد تا با ادامه کار خود به جایگاه مورد نظر دست پیدا کند.
3-جف بزوس
موسس برند آمازون و ثروتمندترین فرد حال حاضر جهان، پیش از تاسیس ابر برند خود چندین ایده را به مرحله اجرا درآورده است. از جمله آنها می توان به فروشگاه خرید اینترنتی زی شاپر اشاره کرد که در کمتر از یک سال فعالیت داشت. با این حال تجربیات این دسته از فعالیت ها به وی در ایجاد آمازون کمک بسیاری کرد.
4-فرد اسمیت
به وی لقب سلطان پست دنیا داده شده است که به علت ایجاد ابر شرکت Fedex است. این شرکت در عرصه پست و ارسال کالا بی رقیب است. درواقع این برند در سراسر جهان فعالیت دارد و این ایده نخستین بار در دوران تحصیل به ذهن آقای اسمیت خطور کرد. با این حال تمامی اساتید آن را ایده ای بیش از حد بلندپروازانه و ناکارآمد توصیف کرده و حتی در برخی از درس ها به علت پافشاری در طرح خود با نمره مردودی مواجه شد. با این حال به علت این امر که وی موفق شده بود تا آینده چند سال آینده صنعت پست را بسیار زود و دقیق تصور کند، در نهایت موفق شد تا شرکتی بی رقیب را تاسیس کرده و به امپراتوری مدنظر خود دست پیدا کند.
5-آریانا هافینگتون
وی موسس نشریه هافینگتون پست و از جمله تاثیرگذارترین زنان فعال در زمینه رسانه محسوب می شود. اگرچه هافینگتون پست در حال حاضر طرفداران بسیاری را در سراسر جهان دارد، با این حال در ابتدای کار مقالات تهیه شده توسط او با مخالفت جدی 36 ناشر مواجه شد. همین امر نیز در نهایت به ایده راه اندازی یک نشریه مستقل منجر شد.
6-سر جیمز دایسون
وی از جمله بزرگ ترین مخترعان قرن اخیر است که از جمله اختراعات بسیار پرطرفدار وی می توان به پنکه بدون پره و جاروبرقی بدون کیسه اشاره کرد. اگرچه محصولات تولیدی این شرکت در چند سال اخیر با استقبال بی نظیری مواجه شده و توانسته تا به جایگاه مناسبی در بازار خود دست پیدا کند، با این حال مسیر موفقیت این برند ابدا هموار نبوده و جالب است بدانید که بیش از 5000 طرح اولیه برای تنها جاروبرقی های این شرکت تهیه شده است. وی در تمام این مدت تنها با حقوق همسر خود به زندگی ادامه داده است که به خوبی سختی های قبل از موفقیت وی را نشان می دهد.
7-استیو جابز
استیو جابز از جمله اسطوره های کارآفرینی و موسس برند اپل است. با این حال وی برای موفقیت این برند تلاش بسیاری کرده و حتی در سال 1980 از سمت خود توسط هیات مدیره کنار گذاشته شد. با این حال این امر به معنای پایان کار برای او نبود و با درخشش در شرکت های تازه تاسیس خود، بار دیگر به شرکت خود بازگشت و طلایی ترین دوران اپل را رقم زد.
8-والت دیزنی
بدون شک در زمینه تولید انیمیشن هیچ فردی را نمی توان بالاتر از والت دیزنی تصور کرد. با این حال وی تا قبل از تاسیس شرکت خود بارها با انواع ایده دزدی و عدم اطمینان شرکت ها مواجه شد که نتیجه این امر زندگی در شرایط بسیار بد مالی بوده است. با این حال وی در نهایت به عدم قبول شکست و اعتماد به نفسی که به کار خود داشت، موفق شد تا بزرگ ترین شرکت تولید انیمیشن در جهان را تاسیس کند که این جایگاه تا به امروز حفظ شده است.
9-جی کی رولینگ
وی خالق مجموعه هری پاتر است که به عنوان پرفروش ترین سری کتاب های تاریخ نام برده می شود. میزان موفقیت این کتاب به حدی بوده است که سری فیلم های تولیدشده از آن نیز با استقبالی بی نظیر مواجه شده است. در حال حاضر نیز بخشی از شهربازی دیزنی لند به شخصیت های آن اختصاص دارد. با این حال در ابتدای کار وی هیچ ناشری با نوشته های او موافقت نکرده و حاضر به چاپ آنها نبوده اند. همین امر نیز باعث شد تا وی به همراه فرزندش تحت شرایط بسیار سختی زندگی کند. با این حال در حال حاضر وی به عنوان ثروتمندترین نویسنده جهان معرفی می شود.
10-کریستینا والاس
وی در ابتدا شرکت کویینسی ایرال را تاسیس کرد که در زمینه مد و پوشاک فعالیت داشت. با این حال اوضاع به نحوی پیش رفت که وی در مدت زمانی کوتاه به ورشکستگی رسید. همین امر برای او همراه با یک دوره افسردگی بوده است. با این حال مدتی بعد موفق شد تا در موسسه معروف استارتاپ به عنوان معاون امور تجاری و بازاریابی استخدام شود. درواقع مدیر این موسسه بر این باور است که وی دانش و استعداد کافی برای این جایگاه را دارد با این حال هنوز برای پست مدیریت بی تجربه است.
11-تیم فریز
وی نویسنده کتاب 4 ساعت کار در هفته است که در آن به معرفی طرح ها و ایده هایی پرداخته است که افراد در سرتاسر جهان می توانند از آن برای راه اندازی کسب و کاری مناسب استفاده کنند. اگرچه محتوای این کتاب فوق العاده است و شهرت و ثروت زیادی را برای او به همراه داشته است، با این حال کتاب وی توسط 25 ناشر رد و فاقد ارزش شناسایی شده بود.
12-وارن بافت
وارن بافت، مدیرعامل شرکت هلدینگ برکشایر هاتاوی است که به عنوان موفق ترین سرمایه گذار قرن بیستم شناخته می شود. اگرچه موفقیت های وی کاملا غیرقابل باور به نظر می رسد، با این حال وی برای رسیدن به چنین جایگاهی از مسیر پرشکستی عبور کرده است که اخراج او از دانشگاه و در معرض ورشکستگی قرار گرفتن، تنها بخشی از این موارد محسوب می شود. در نهایت وی با استقامتی که از خود نشان داد، موفق شد تا از سرمایه گذاری ای که به عقیده بسیاری یک اشتباه بوده است، به ثروتی میلیاردی دست پیدا کند.
13-پیتر تیل
وی یکی از بنیانگذاران پی پل است که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارد. همچنین از جمله نخستین سرمایه گذاران فیس بوک نیز بوده است و نویسنده ای توانا در زمینه موفقیت است. از جمله موفق ترین کتاب های وی می توان به از صفر به یک اشاره کرد. با این حال وی در ابتدای مسیر موفقیت، حدود 90درصد از سرمایه خود را در بورس از دست داد. با این حال با بهبود عملکرد خود در زمینه سرمایه گذاری خصوصا از طریق خرید سهام فیس بوک و تاسیس پی پل، موفق شد تا به ثروتی فوق العاده دست پیدا کند.
14- لری الیسون
وی مدیرعامل شرکت اوراکل است که در زمینه تولید سخت افزارهای رایانه ای فعالیت دارد. اگرچه وی از همان ابتدا نبوغ خود را در ریاضیات نشان داد و در شرکت های مختلفی مشغول به کار شد، با این حال در مقطعی وی برای حفظ شرکت خود، مجبور شد تا خانه خود را نیز در رهن بانک قرار دهد. اگرچه این اقدام وی همراه با فشار و ریسک بسیار بالایی بود، با این حال در نهایت این فداکاری وی باعث شد تا شرکت بتواند از مقطع سخت خود عبور کرده و به سوددهی بالا دست پیدا کند.
15-توماس ادیسون
از توماس ادیسون به عنوان بزرگترین مخترع تمام دوران نام برده می شود. اگرچه از وی هزاران اختراع به جا مانده است که لامپ-های رشته ای تنها یکی از آنها است، با این حال در دوران تحصیل وی بارها اخراج شده و معلم ها برای وی بهره هوشی به مراتب پایین تری قائل بودند. با این حال وی هیچ گاه در زندگی خود ناامید نشده و شکست را در هیچ مرحله ای نپذیرفته است.
16-اپرا وینفری
شهرت اصلی اپرا وینفری نه به خاطر کسب اسکار بازیگری و یا فعالیت های خیرخواهانه او، بلکه به علت توانایی فوق العاده در زمینه مجری گری است. درواقع وی برای چندین سال پربیننده ترین برنامه تمامی جهان را اجرا کرده است. با این حال وی در طول مسیر زندگی شخصی و کاری، با آسیب های جدی مواجه شده که هر یک می تواند برای هر فردی به معنای پایان کار باشد. با این حال این امر برای او ابدا به معنای پایان مسیر زندگی نبوده و وی موفق شده است تا از دل تمامی این فشارها به موفقیتی فوق العاده دست پیدا کند.
17-استیون اسپیلبرگ
بدون شک استیون اسپیلبرگ از جمله موفق ترین کارگردانان حال حاضر سینما محسوب می شود که در کارنامه وی سه جایزه اسکار و ساخت فیلم هایی نظیر نجات سرباز رایان و فهرست شیندلر به چشم می خورد. با این حال وی در ابتدای کار خود در ساخت سه فیلم کاملا ناموفق عمل کرده و حتی موفق به دریافت مجوز اکران نیز نشد. درواقع این امر به خوبی نشان می دهد که مردان بزرگ در طول مسیر ساخته می شوند.
18-کلونل سندرز
وی موسس رستوران های زنجیره ای kfc است که برندی با شهرتی جهانی محسوب می شود. وی برای رسیدن به دستور پخت مرغ-های سوخاری خود، بیش از هزار روش مختلف را مورد آزمایش قرار داده است تا در نهایت موفق شد تا به سبک خاص خود دست پیدا کند.