چنانچه در صنعت ساخت وساز مشغول به کار هستید، اطلاع از قیمت سیمان به یکی از مهم ترین چالش های شما تبدیل می شود، چراکه برای تکمیل یک پروژه ساختمانی، تعیین بودجه به منظور خرید مصالح از اهمیت بالایی برخوردار است.
زمانی که از عوامل موثر بر قیمت تمام شده سیمان آگاه شوید، می توانید تا پیش از هر اقدامی برنامه ریزی مناسبی برای خود داشته باشید و خریدی به صرفه تر را تجربه کنید.
یکی از معیارهایی که در برآورد هزینه ها و همچنین میزان سودآوری یک شرکت ساختمانی تاثیر بسزایی دارد هزینه لازم برای خرید سیمان است که به عنوان یکی از مصالح پرکاربرد، در مراحل مختلف ساخت وساز مورد استفاده قرار می گیرد.
بر همین اساس، زمانی که قصد دارید تا این محصول را تهیه کنید چیزی که بیشتر از همه اهمیت دارد و باید به دقت بررسی شود، عوامل تاثیرگذار بر قیمت سیمان است که شامل موارد زیر می شود.
مواد اولیه مختلفی همچون سنگ آهک، خاک رس و گچ بیشترین مصرف را برای تولید انواع سیمان دارند که هرگونه تغییر نرخی برای آن ها به طور مستقیم باعث نوسان قیمت نهایی سیمان می شود.
به طور کلی هر تولید کننده ای با توجه به هزینه ای که برای خرید مواد اولیه مصرفی خود پرداخت می کند، هنگام ارزش گذاری سیمان نیز این مورد را به عنوان یک معیار اساسی در نظر می گیرد.
بخش قابل توجهی از هزینه های لازم برای تولید سیمان به نیروی انسانی، تجهیزات مورد نیاز، فرایندهای تولید و فناوری های به کار رفته اختصاص دارد که تاثیر زیادی بر قیمت محصول می گذارند.
تمامی این موارد به عنوان پایه های اصلی برای تعیین قیمت تمام شده سیمان مورد توجه قرار می گیرند و ازسوی دیگر زمانی که بحث سود به میان می آید، امکان دارد هر کارخانه ای روند متفاوتی را در پیش بگیرد.
با این حساب وقتی درحال مقایسه قیمت سیمان سپاهان با قیمت سیمان اصفهان یا دیگر برندهای مطرح هستید، به احتمال زیاد متوجه این مسئله خواهید شد که اختلاف جزئی بین آن ها وجود دارد که به تفاوت در هزینه های تولید و میزان سود حاصل برمی گردد.
سیمان به عنوان یکی از کالاهای مصرفی پرطرفدار درزمینه ساختمان سازی، تحت تاثیر میزان عرضه و تقاضا قرار می گیرد و در دوره های زمانی مختلف دچار نوسان های قیمتی می شود.
به طور معمول نیمه اول هر سال به دلیل وجود شرایط آب وهوایی مساعد و رونق ساخت وساز در اکثر مناطق، میزان تقاضا ازسوی خریداران برای تهیه این محصول افزایش پیدا می کند، حال اگر کارخانه جات کم تر از نیاز بازار سیمان عرضه کنند چه اتفاقی می افتد؟
بدون شک تقاضای بالاتر در مقابل عرضه پایین ازسوی تولیدکنندگان، مهم ترین مسئله ای است که قابلیت افزایش قیمت سیمان را دارد و باعث می شود تا شما مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری برای خرید شوید.
عکس این قضیه نیز امکان دارد در زمانی که ساخت وساز روند نزولی به خود می گیرد، قابل مشاهده باشد که در این حالت، متقاضیان می توانند با قیمت به صرفه تری نیاز خود به خرید سیمان را برطرف کنند.
مسئله دیگری که در زمان تعیین بودجه خرید مصالح باید بررسی شود، نحوه عرضه سیمان است که به صورت پاکتی یا فله ای به فروش می رسد و شما می توانید متناسب با نوع نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.
درخصوص تاثیر این عامل باید به این نکته اشاره کرد که معمولا قیمت سیمان پاکتی که در بسته بندی های 20 تا 50 کیلوگرمی در اختیار خریداران قرار می گیرد در مقایسه با قیمت سیمان فله ای گران تر خواهد بود.
انواع مختلفی سیمان توسط فعالان حوزه ساختمان سازی به کار می رود که هرکدام دارای ویژگی های ساختاری منحصربه فردی هستند و فرایند تولید آن ها نیز تا حدودی متفاوت خواهد بود.
درجه نرمی و بافت سیمان از سری ویژگی های مهمی به شمار می رود که کیفیت محصول را مورد سنجش قرار می دهد و می توان گفت که این موارد نیز ممکن است قیمت نهایی برای خرید سیمان را تغییر دهند.
وقتی می خواهید قیمت سیمان امروز را تحلیل وبررسی کنید باید نگاهی هم به بازار ارز داشته باشید که به طور معمول تاثیر چشم گیری بر ارزش گذاری کالاهای پرکاربرد همچون سیمان دارد.
البته باید به این نکته توجه کرد که نوسان نرخ ارز باعث می شود تا هزینه های کارخانه جات برای واردات مواد اولیه و تجهیزات لازم به منظور راه اندازی چرخه تولید نیز تغییرات زیادی داشته باشد.
کارخانه ای که مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری برای واردات مواد اولیه و دستگاه های خود شود ناچار است تا برای جبران بودجه خود، سیمان را با قیمت گران تری به بازار عرضه کند.
عامل دیگری که قابلیت ایجاد نوسان در مبلغ مورد نیاز شما برای خرید سیمان را دارد، هزینه های حمل ونقل محصول از مرکز فروش تا محل اصلی پروژه است که با توجه به مسافت طی شده تعیین می شود.
هرچقدر فاصله شما از محل خرید طولانی تر باشد طبیعی است که هزینه لازم برای حمل سیمان های سفارشی نیز افزایش پیدا کند، پس باید این نکته را هم مورد توجه قرار دهید.
تمامی سیاست گذاری هایی که صنایع تولیدی را هدف قرار می دهد، از سری عوامل تاثیرگذار بر قیمت سیمان در نظر گرفته می شود که مربوط به مواردی همچون هزینه حامل های انرژی، تحریم ها، برنامه های مالیاتی، صادرات و واردات است.
اگر دولت تصمیم بگیرد که مالیات دریافتی یا هزینه آب، برق و گاز را برای کارخانه جات سیمان افزایش دهد، باید انتظار داشته باشید که قیمت گذاری این محصول نیز در یک سیر صعودی قرار بگیرد.
چنانچه تغییر در قوانین مربوط به صادرات یا واردات سیمان روی منافع عرضه کنندگان تاثیر داشته باشد، این احتمال وجود دارد که پاسخ گویی به نیاز بازار دچار تغییرات قابل توجهی شود که به دنبال این روند، شاهد افزایش یا کاهش قیمت نهایی سیمان خواهیم بود.
دسترسی به مرجعی معتبر که انواع مختلف سیمان را با بهترین قیمت در دسترس خریداران قرار دهد یک مسئله مهم است که باعث می شود شما تصمیم گیری آگاهانه تری داشته باشید.
در همین راستا، شرکت الومتریال که چندیل سال سابقه درخشان درزمینه فروش این محصول دارد با ارائه فهرستی از قیمت انواع سیمان با برندهای مختلف و امکان دسترسی به خدماتی همچون پشتیبانی، تضمین کیفیت کالا و تحویل به موقع به شما در امر خرید کمک می کند.
قیمت سیمان یکی از معیارهایی است که نقشی کلیدی در تعیین بودجه مورد نیاز پروژه های ساختمانی دارد و به همین خاطر شناخت عوامل تاثیرگذار بر این معیار برای فعالان حوزه ساخت وساز اهمیت زیادی دارد. مهم ترین موارد دخیل در تعیین قیمت این محصول شامل هزینه حمل ونقل، تهیه مواد اولیه، اوضاع سیاسی و اقتصادی، نرخ ارز و نوع سیمان است.