به گزارش فرصت امروز به نقل از دیجیاتو، طی هفته دوم مهرماه یک شوک ارزی به بازار وارد شد. قیمت دلار درنتیجه این شوک ارزی به محدوده 53 هزار تومان رسید. درنتیجه این شوک ارزی، قیمت خودرو و سایر کالاها همچون موبایل، لپ تاپ و قطعات الکترونیکی نیز افزایش یافت. با این حال، اکنون نوسان ارز فروکش کرده است و بار دیگر دلار در محدوده 50 هزار تومان قرار دارد. البته فروشندگان خودرو همچنان در مقابل کاهش قیمت ها مقاومت می کنند.
بالارفتن قیمت ارز همان چیزی بود که دلالان و نمایشگاه داران خودرو می خواستند. پس از افزایش ناگهانی قیمت دلار، آن ها نیز به سرعت قیمت خودرو را افزایش دادند. پس از انجام موفق این مرحله، مرحله دوم با هدف تزریق هیجان بیشتر به بازار انجام شد. در این مرحله نمایشگاه داران و دلالان از درج قیمت خودروهای عرضه شده خودداری کردند. آن ها در گروه های تلگرامی و صفحات خود در شبکه های مجازی عنوان کردند که به دلیل نوسانات بازار، امکان اعلام قیمت دقیق وجود ندارد. حال آنکه مدت هاست سرمایه ها از بازار خودرو کوچ کرده است و حتی خودروهای محبوب نیز خریدار چندانی ندارند.
پس از فروکش کردن تب ارز، نمایشگاه داران و دلالان همچنان درحال حفظ موضع خود هستند. اگر امروزه آگهی های فروش خودرو در پلتفرم های آنلاین را مشاهده کنید، متوجه خواهید شد که اکثر قیمت ها به صورت گران مایه تعیین شده اند. آگهی ها با قیمت هایی در حد بالا منتشر می شوند، درحالی که خریداری در بازار حضور ندارد. بااین حال همچنان فروشندگان مایل هستند تا اتومبیل خود را اندکی گران تر از قبل بفروشند.
وضعیت رکود بازار که از ماه های پیش آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد. شرایط بازار تا حدی راکد است که حتی برای خودروهایی همچون پژو پارس یا پژو 207 نیز مشتری چندانی حضور ندارد. مالکان خودروهای مونتاژی نیز هنگام فروش اتومبیل خود با دردسر مواجه هستند که تنها چاره آن کاستن قیمت است. درصورتی که رویه ثبات قیمت دلار ادامه داشته باشد، می توان امیدوار بود که دور دیگری از کاهش قیمت خودرو را طی ماه های آتی شاهد باشیم. البته این کاهش به اندازه فروکش کردن قیمت ها در بهار امسال چشمگیر نخواهد بود.