یکی از قسمت های اصلی در نماهای شهری، نورپردازی است. وال واشر و پروژکتور دو جز اصلی از این نورپردازی هستند که به دلیل طول عمر بالا و کیفیت نور مناسب، تقریباً در هر کوچه و خیابانی استفاده می شوند. چنین چراغ هایی در فضاهای باز، کاربرد بیشتری دارند و می توانند به طور مستقیم ساختمان ها را تزئین کنند. به علاوه به دلیل تنوع رنگی زیادی که دارند؛ گزینه بسیار مناسبی برای تزیین نمای ساختمان یا فضاهای باز هستند. اما باید در جای مناسب استفاده شوند تا نتیجه مطلوبی داشته باشند. در ادامه شما را با تفاوت وال واشر و پروژکتور آشنا می کنیم تا بتوانید در زمان خرید بهترین انتخاب را داشته باشید.
پروژکتور نوعی چراغ بزرگ است که با نام نورافکن نیز شناخته می شود، با تبدیل انرژی الکتریکی، نور شدیدی می تاباند. به ویژه در شرایطی که امکان نصب چراغ خیابانی وجود ندارد، این تجهیز به کار می رود. ساختار این وسیله تفاوتی با چراغ ها و لامپ های معمولی ندارد و تنها توان و شدت نور آن بیشتر است. نورافکن ها سال های طولانی به عنوان وسیله اصلی برای نورپردازی معابر و اماکن وسیع مانند ورزشگاه ها است. این چراغ ها به گونه ای طراحی شده اند که درجه حفاظت (IP) آن ها بالا باشد تا بتوان از آن ها در محیط های خارجی و بدون سقف نیز استفاده کرد. پروژکتورها انواع مختلفی دارند و بر اساس منبع نوری تقسیم شده اند. منابع نوری پروژکتورها مانند LED، COB، SMD، فلورسنت و گازی است. پروژکتور ال ای دی از کم مصرف ترین محصولات در بازار که راندمان بالایی نیز دارد.
درصورتی که پروژکتورها متناسب با نیاز و شرایط زمانی و مکانی درست انتخاب شوند، کاهش چشمگیری در مصرف انرژی خواهند داشت. پروژکتورها از لحاظ جنس بدنه و شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند. این وسیله امروزه از توان 1 تا چند هزار وات در رنگ نورهای سفید، زرد، طبیعی، سبز، قرمز و... در بازار موجود است.
پروژکتورها برای روشنایی مکان های بزرگ و وسیع مانند استادیوم های ورزشی، زمین فوتبال، ساختمان های بسیار بزرگ، فضای خارجی یا داخلی کارخانه ها، بیلبوردهای تبلیغاتی، استخرهای شنا، سالن های نمایش و کنسرت، در آتلیه ها و سالن های عکاسی، انبارها، سوله ها و پارکینگ ها و روشنایی نما و ابنیه تاریخی مورداستفاده قرار می گیرند.
وال واشر یک وسیله نورپردازی جدید و کاربردی که از کنار هم قرارگرفتن چندین منبع نوری که معمولاً LED است، ساخته می شود. این محصولات به عنوان پروژکتور نما نیز معروف هستند. وال واشر ها در واقع هیچ تفاوتی از نظر فناوری با پروژکتور ندارد و تنها تفاوت در طراحی و ابعاد بیرونی است. وال واشر طراحی باریکی دارد و عموماً یک یا دو ردیف ال ای دی در آن نصب می شود و نوری باریک و زیبا می تاباند. در شرایطی که امکان استفاده از پروژکتور وجود نداشته باشد و نیاز به نور درخشانی باشد، می توان از وال واشر ها استفاده کرد.
همان طور که گفتیم در ساختار وال واشر از لامپ های LED استفاده شده که به صورت خطی کنار یکدیگر چیده شده اند. ال ای دی ها در داخل یک محفظه آلومینیومی قرار می گیرند و سپس روی سطوح مختلف نصب می شوند. دلیل اینکه در تولید وال واشر از یک محفظه آلومینیومی استفاده می شود این است که لامپ ها پس از روشن شدن از خود مقداری حرارت تولید می کنند و گرما باعث کاهش عمر مفید آنها می شود. بدنه آلومینیومی به کاررفته وظیفه جذب گرما و خنک کردن لامپ ها را دارد تا از گرم شدن بیش از حد لامپ ها جلوگیری کند.
باتوجه به نوع وال واشرها میزان پرتاب نور متفاوت است و اینکه از چه نوعی از وال واشر استفاده کنید، کاملاً بستگی به هدف و نورپردازی مورد انتظارتان دارد. به طورکلی این ابزار دارای بازدهی بالایی از نظر نوردهی است. این در حالی است که نسبت به سایر چراغ ها و محصولاتی که برای تأمین نور موجود است، توان مصرفی پایین تری دارند و در مصرف برق نیز صرفه جویی خواهد شد.
مهم ترین مزایای وال واشر به شرح زیر است:
به طورکلی انواع پروژکتورها و وال واشر شباهت زیادی به هم دارند؛ اما تفاوت های جزئی میان آن ها می تواند باعث تفاوت در برخی از ویژگی ها مانند محدوده روشنایی و محل کاربرد محصول بشود. به همین دلیل شناخت تفاوت وال واشر و پروژکتور می تواند به شما کمک کند که هر یک را در محل خاص خود به کار بگیرید.