به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، موجودی انبار صنایع مختلف همواره اطلاعات مفیدی برای پیش بینی آینده بازار در اختیار قرار می دهد. حال بررسی ها نشان از افت موجودی انبار صنایع مختلف، ازجمله فلزات و خودروسازی در سه ماه ابتدایی سال جاری دارد. گرچه خالی شدن انبارها نشانه ای از فعال بودن تقاضاست، اما در روی دیگر ماجرا احتمال کاهش قیمت خودرو و فلزات اساسی را هم به ذهن متبادر می کند. چراکه در این رویه تولیدکنندگان هم از فروش و عرضه بیشتر استقبال کرده اند. سرعت گرفتن تولید می تواند روی دیگر عرضه بیشتر کالاهای در انبار باشد.
البته افت تولید هم می تواند منجر به خالی شدن انبارها شود. اما این دوره سه ماهه با رشد تولید صنعتی در کشور همراه شد. در همین زمینه اکوایران به بررسی ترازنامه ۲۸۰ شرکت بورسی پرداخته که نشان از روند منفی موجودی انبار این شرکت ها دارد. شرکت های خودروسازی هم در این فهرست حضور دارند که می توان از آن ها یک پیش بینی درباره قیمت خودرو داشت.
شاخص موجودی انبار از خرداد تا آذر سال پیش (به جز در شهریور ماه) مثبت بود. در سه ماهه زمستان ۱۴۰۰ نیز تولید صنایع به طور متوسط ۱/۵ درصد بالاتر از فروش آن ها ثبت کرد و موجودی انبارها را بالا برد. در فروردین ۱۴۰۱ بعد از حدود شش ماه شاخص موجودی انبار صنعت کاهش موجودی انبار را نشان داد. به گونه ای که معادل چهار درصد تولید فروردین ماه از موجودی انبار صنعت کاسته شد.
سیگنال کاهش قیمت خودرو چیست؟
استقبال تولیدکنندگان از فروش کالا در اردیبهشت و خرداد امسال مهم ترین سیگنال برای کاهش قیمت خودرو و فلزات است. در این ماه گرچه تولید تقریبا مشابه مدت مشابه سال گذشته بود، اما فروش شرکت های صنعتی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود سه درصد رشد داشت.
در خرداد نیز سرعت فروش شرکت ها بیشتر از رشد تولیدشان بود. همچنین کاهش قابل توجه موجودی انبارها با رشد مثبت تولید صنعتی همراه شد. در نتیجه می توان گفت که افزایش تقاضا با رشد تولید اتفاق افتاد. حال زمانی که شرکت ها در زمان فعال بودن تقاضا نسبت به فروش استقبال نشان می دهند می تواند سیگنال جدی برای بازار محصولات صنعتی، ازجمله کاهش قیمت خودرو و فلزات اساسی باشد.
البته همچنان تقاضای مؤثر وزن بییشتری از سطح تولید در خالی شدن انبارها دارد. چه بسا با بهبود عملکرد سمت عرضه، شاهد رشد تولید صنعتی در کشور باشیم.
جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی