به گزارش فرصت امروز به نقل از خبرگزاری دانشجو، کارشناس بازار و صنعت خودرو گفت: باید به تصمیم گیرندگان حذف خودرو هایی مثل تیبا و سمند گفته شود که با یک تصمیم گیری غلط، عطش بازار برای دلالی بیشتر می شود، آن هم زمانی که بازار خودرو کششی برای تحمل افزایش قیمت ها ندارد.
مرتضی مصطفوی؛ کارشناس بازار و صنعت خودرو درپاسخ به این سوال که با حذف خودرو های پر فروشی مثل تیبا و سمند آیا بازار دچار التهاب قیمتی نمی شود، گفت: قبل از پاسخ به این سوال باید به این موضوع اشاره کنم که مدیریت درست مهمترین مولفه صنعت خودروسازی کشور است، هر چند بخش مهمی از چالش های امروز این صنعت به واسطه تحریم ها ایجاد شده، اما نقش چندین دهه مدیریت غیر بهینه و عدم آشنایی و توجه به ضرورت های صنعتی با این حد و اندازه از اهمیت را نمی توان منکر شد، پس اینجا هم در موضوع حذف تیبا و سمند مدیریت یک بار دیگر به مسائل مهمی که بازار و قیمت ها را تحت تاثیر قرار می دهد بی توجهی کرده است.
وی در این باره افزود: رهبر انقلاب خواستار اصلاحاتی در کیفیت و قدرت خودرو های تولید ملی برای استفاده بهتر عموم مردم شدند. بی شک ارتقای کیفیت و استاندارد و ایمن سازی خودرو های داخلی موضوع مهمی است، اما توجه به قیمت و کاهش التهاب بازار که مشتری واقعی و عموم مردم قدرت خرید داشته باشند نیز مساله مهمی است، لذا به جای حذف خودرو ها و عدم تولید آن ها باید تدبیری برای رفع مشکلاتی می شد که ایمنی خودرو های نامبرده را کاهش داده است.
کارشناس بازار و صنعت خودرو در خصوص مسائلی که صنعت خودروسازی ما را تحت تاثیر قرار داده توضیح داد و گفت: یکی از اصلی ترین مشکلات ما در صنعت خودروسازی " جزیره ای بودن تصمیمات است" به این معنا که باید به تصمیم گیرندگان حذف خودرو هایی مثل تیبا و سمند گفته شود که با یک تصمیم گیری غلط، عطش بازار برای دلالی بیشتر می شود، زمانی که بازار خودرو کششی برای تحمل افزایش قیمت ها را ندارد.
مصطفوی در این باره تصریح کرد: در شرایطی که بازار کشش افزایش قیمت ندارد، راهکار درست عرضه بیشتر خودرو و تولید بیشتر برای کاهش قیمت و ایجاد اشتیاق در مشتری واقعی برای خرید است، اما تصمیمات اشتباه، عطش دلالی را در بازار افزایش می دهد، لذا اتخاذ چنین تصمیماتی بیانگر آن است که صنعت خودروسازی جزیره ای مدیریت می شود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: دولت مردان با ساز و کار های مختلفی که در تمام دنیا تجربه شده باید انگیزه دلالی در بازار خودرو را از بین ببرند، چرا که با حذف دلال می توانند قیمت و التهاب بازار را کنترل کنند نه با تکرار سیاست های نخ نما شده. متاسفانه هرچند وقت یک بار مسوولین سازمان استاندارد به گونه ای صحبت می کنند که به نظر می رسد قصد تنبیه خودروسازان را دارند، عباراتی مثل عدم صدور اجازه برای پلاک کردن فلان خودرو و را بیان می کنند... در حالی که دولت برای رفع ایرادات خودرو ها باید سیاست منسجمی داشته باشد، چرا که عدم انسجام دولت و خودروساز در این موضوع به نفع مردم نیست و دود افزایش قیمت و تورم به چشم مردم و اقتصاد کشور می رود.
مرتضی مصطفوی در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: وقتی اعلام می شود این خودرو ها دیگر شماره گذاری نمی شود، ایجاد تنش در بازار خودرو قطعی است، ضمن اینکه قیمت خودرو هایی که شماره گذاری نمی شوند بالا می رود. بی شک دولت در فرآیند تقسیم سازی در بازار خودرو باید بسیار هوشمندانه و منسجم رفتار کنند، چرا که تصمیمات جزیره ای مانع تحقق سیاست های حمایتی دولت از بخش خودروسازی و مردمی می شود که نیازمند خرید خودرو هستند.
جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی