به گزارش فرصت امروز به نقل از خبرگزاری تسنیم، طلا پس از 4 هفته متوالی کاهش قیمت بالاخره به منطقه سبز بازگشت. کاهش ارزش دلار نسبت به رکورد 20 ساله ای که به آن رسیده بود این فلز گران بها را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان تر کرده است. به علاوه، سقوط بازار جهانی سهام تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه گذاری ایمن را در بحبوحه نگرانی درمورد سلامت اقتصاد دنیا بالا برده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.42 درصد افزایش به 1854 دلار و 19 سنت رسید. تحلیلگران عقیده دارند تغییرات قیمت دلار عامل اصلی تعیین کننده ارزش طلا در هفته آینده خواهد بود و عملکرد سرمایه های مخاطره پذیرتر هم بر آن تاثیر خواهد گذاشت. فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه نتایج آخرین اجلاس خود را اعلام می کند که دیدگاه بهتری نسبت به احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره به وجود خواهد آورد. اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول سال جاری میلادی دورنمای اقتصاد را مشخص کرده و پیش بینی قیمت طلا را ممکن می سازد.
عوامل مؤثر بر قیمت طلا عبارتند است:
شاخص دلار: بررسی تحولات دلار اهمیت زیادی دارد. شاخص دلار از 105 به حدود 103 رسیده است. کاهش بیشتر شاخص دلار به معنای تقاضای بالاتر برای طلاست.
تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول سال جاری میلادی: اگر تولید ناخالص داخلی آمریکا که در روز پنجشنبه اعلام می شود، پایین تر از حد انتظار باشد ارزش طلا بالاتر خواهد رفت.
اجلاس فدرال رزرو آمریکا: در این اجلاس که در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد، در مورد افزایش بیشتر نرخ بهره تصمیم گیری می شود که مستقیماً بر قیمت طلا تاثیر خواهد گذاشت.
قیمت انرژی: بالا رفتن قیمت انرژی همچنان باعث نگرانی در دنیاست که می تواند تقاضا برای طلا را به عنوان پشتوانه ای در برابر تورم بالا ببرد. احتمال تحریم واردات نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا و برداشته شدن قرنطینه های کرونایی در چین تقاضا برای نفت و قیمت آن را افزایش خواهد داد.
قیمت نقره با 0.88 درصد افزایش به 21 دلار و 87 سنت رسید و پلاتین با 0.85 درصد افزایش 965 دلار و 33 سنت معامله می شود.