به گزارش تجارت نیوز، طبق قانون بودجه سال جاری دولت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی را باید به اجرا برساند. بر همین اساس روز گذشته معاون امور گمرکی از تغییر مبنای ارز کالاهای ورودی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۳ هزار تومان خبر داد. آیا این موضوع بر افزایش قیمت دلار اثر دارد؟
بسیاری از کارشناسان اجرای سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را از ابتدا اشتباه می دانستند. اما حالا شهروندان نگران افزایش قیمت کالاهای اساسی پس از حذف این ارز هستند. موضوعی که از حالا در بازار مشاهده می شود. حتی برخی احتمال افزایش قیمت دلار را مطرح می کنند.
عباس آرگون، هیات نمایندگان اتاق بازرگانی به تجارت نیوز گفت: تک نرخی شدن ارز سیاستی بود که باید سال ها قبل اجرا می شد. اما به احتمال فراوان، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت دلار را هم افزایش دهد. این موضوع نیز در تورم کالاها تخلیه می شود.
تاثیرحذف ارز ترجیحی بر قیمت دلار
اما برزو حق شناس، کارشناس بازارهای مالی نیز درگفتگو با تجارت نیوز درخصوص تاثیر حذف ارز ترجیحی بر بازار دلار بازار آزاد گفت: حذف ارز ترجیجی بر دلار آزاد تاثیر چنانی ندارد. حذف این ارز اگر فشاری هم بیاورد بر روی سامانه نیما می آید و تقاضا بالا می رود.
او ادامه داد: البته از آنجایی که این حذف تدریجی و پله ای بوده است من فکر می کنم روی سامانه نیما هم تاثیر آنچنانی نداشته باشد.
حق شناس درمورد روند بازار ارز بیان کرد: چون در چند هفته گذشته اخبار مثبتی مبنی بر بازگشت به برجام می آمد قیمت دلار کنترل شده بود. از وقتی که اخبار کمرنگ شده و تقریبا به بن بست رسده است قیمت دلار در حال افزایش است و دولت سعی دارد با یکسری خبرها بازار ارز را کنترل کند مثل آزادسازی منابع.
حق شناس ادامه داد: اگر بازگشت به برجام صورت بگیرد به صورت روانی واقعیت های اقتصادی تحت تاثیر قرار می گیرد و قیمت دلار احتمال دارد در نیمه اول سال تا حدودی کنترل شود.
این کارشناس بازارهای مالی گفت: چون بحث بی انضباطی دولت و رشد نقدینگی به شدت ادامه دارد، علیرغم اینکه دولت چاپ پول را کنترل می کند، شاهد هستیم پایه پولی درحال بالا رفتن در آمارها است و ضریب فزاینده به شدت زیاد شده است.
او در پایان بیان کرد: اگر برجام صورت نگیرد خبرهای روانی هم تاثیرگذار نخواهد بود و قیمت دلار در نیمه اول سال رشد قابل توجهی خواهد کرد و و حتی ممکن است سقف قبلی را هم بشکند.