کشور چین یکی از بزرگ ترین کشورهای جهان از حیث جمعیت، وسعت، اقتصاد و تولید ناخالص ملی است که تولیدات خود را به اغلب کشورها از جمله ایران صادر می کند. قیمت مناسب و حذف بسیاری از شرایط نامساعد تجاری میان تجار ایرانی و بازرگانان کشور چین باعث شده است تا روابط اقتصادی میان دو کشور افزایش یابد.
کالاهای مختلفی از کشور چین به بازارهای ایرانی وارد می شوند که در بخش های مهمی همانند اقلام ضروری، اقلام غیرضروری، کالاهای پرسود وارداتی، اجناس جزیی و ... دسته بندی می شوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی واردات کالا از چین به کشور ایران و معرفی کالاهایی که بیشترین واردات را از چین دارند بپردازیم.
کشور چین در میان سایر کشورهایی که با ایران روابط اقتصادی دارند رتبه نخست را دارد. در واقع بخش بسیار زیادی از کالاهای وارداتی در ایران محصول چین هستند. میزان واردات کالا از کشور چین به ایران در سال 1399، دو میلیارد و سیصد میلیون دلار بوده است.
با بررسی آمارهای مربوط به سال های قبل مشاهده می کنیم که کشورهای چین، امارات، ترکیه، آلمان و کره جنوبی، روابط اقتصادی مطلوبی را با کشور ایران داشته اند.
برای اینکه بتوانید در عرصه تجارت و واردات کالا از چین موفق باشید باید پرسودترین اقلامی که از این کشور وارد بازار ایران می شوند را بشناسید. در واقع شناخت بازار هدف، محبوبیت کالاها از حیث طراحی، کیفیت، قیمت و امثال آن ها در میان مصرف کنندگان و مواردی از این قبیل رمز موفقیت یک بازرگان باهوش در عرصه تجارت و اقتصاد بین الملل است.
خوشبختانه شرایط حمل و نقل دریایی و همچنین ارسال زمینی کالاها به کشور ایران از کشور چین وجود دارد و این مسئله یک نقطه قوت برای گسترش تجارت میان ایران و کشور چین می باشد. ارسال مرسولات به سراسر کشور ایران صورت می گیرد و صرفا ویژه پایتخت (از طریق ارسال هوایی کالاها)، بنادر (حمل و نقل دریایی) و مناطق مرزی کشور (حمل و نقل زمینی) نمی باشد. همچنین لازم است بدانید که از انواع کشتی ها و هواپیماهای باربری برای واردات کالا استفاده می شود که نقطه قوت دیگری در این عرصه به حساب می آید.
در این خصوص باید به قهوه اشاره کرد. درصد بسیار زیادی از قهوه های موجود در بازار ایران توسط کشور چین یا بازرگانان این شرکت عرضه شده اند. در سال 1400 چیزی در حدود دو تن قهوه وارد بازار ایران شده است که مربوط به کشور چین می باشد.
این محصول به صورت بسته بندی شده یا فله ای عرضه می شود. میزان تقاضای این نوشیدنی هم روزبروز در حال افزایش است و به نظر می رسد همچنان یک محصول بی رقیب وارداتی در عرصه تجارت با کشور چین می باشد.
سایر محصولات پرطرفدار که به عنوان پرفروش ترین کالاهای وارداتی از کشور چین به ایران شناخته می شوند شامل گوشی های هوشمند، لوازم خانگی، لوازم آرایشی و مصالح ساختمانی یا کالاهای گران قیمت و لوکس همانند ماشین های شاسی بلند است. هرچند این کالاها نیز در زمره پرفروش ترین کالاهای وارداتی از کشور چین قرار دارند با این حال قصد داریم آن ها را در بخش های دیگری معرفی کنیم.
مقوله پرسودترین کالاها با مقوله پرفروش ترین کالاها متفاوت است. به عنوان مثال شما ممکن است از فروش یک واحد مشخص قهوه به میزانی سود کنید که از فروش یک قطعه جزیی از یک خودروی چینی سود می کنید. در این جا مسئله سود بیشتر مطرح است. پرسودترین کالاهایی که می توانید در تجارت با کشور چین وارد ایران کنید موارد ذیل هستند:
شاید از لحاظ مالی توانایی صرف هزینه برای واردات کالاهای گران قیمت و صنعتی را نداشته باشید. در این شرایط می توانید به دنبال کالاهای جزیی و ارزان قیمت باشید که البته مصارف زیادی هم در ایران دارند. این گزینه ها عبارتند از:
منظور ما از لوکس بودن به این معنا نیست که صرفا میلیون ها تومان صرف خرید آن ها می شود بلکه منظور این است که به علت قیمت بالا از بازار فروش گسترده ای برخوردار نمی باشند و باید در یک مدت زمان طولانی تر پروسه فروش را به اتمام برسانند. در این خصوص می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
مشاهده این لیست بسیار تعجب برانگیز است. متاسفانه کالاهایی در این لیست به چشم می خورند که از خط تولید پیچیده ای برخوردار نمی باشند اما توسط جوان ایرانی تولید نمی گردد یا اینکه از تولید کننده ایرانی حمایت نمی شود و نمونه های چینی آن ها در بازار فروخته می شود. از جمله عجیب ترین کالاهای پرفروش در ایران عبارتند از:
اما از همه عجیب تر ورود 5 تن موی انسان به ایران از کشور چین می باشد که برای مصارف پزشکی و آرایشی کاربرد دارند.
به عنوان مبحث نهایی می خواهیم هزینه های واردات کالا از چین را شرح دهیم. البته برای اطلاع از میزان نسبی هزینه ها بهتر است در این زمینه مشاوره دریافت کنید. هزینه های واردات کالا از چین به شرح ذیل است: