ماموپلاستی (mammoplasty) به شیوه ای از عمل جراحی اطلاق شده که به هدف کاهش اندازه سینه با خارج سازی و تخلیه بافت اضافی چربی انجام می شود. عمل ماستوپکسی با هدف تغییر شکل سینه و بهبود افتادگی ظاهری سینه انجام می شود و دخالتی در تغییر اندازه سینه ندارد.
اگرچه هر دو روش ذکر شده بی خطر و ایمن هستند اما مواردی به عنوان عوارض جانبی و خطرات محتمل نیز ذکر شده است که اگر شما قصد دارید به هدف زیبایی این دو نوع عمل جراحی را انجام دهید، می بایست پیش از اقدام از این موارد اگاه باشید.
به فرایند کاهش اندازه سینه، ماموپلاستی گویند که طی آن می توان بافت اضافی چربی سینه، بافت غده ای سینه و بافت پوست را تخلیه نمود تا از حجم سینه کاسته شود و تناسب بین اندازه سینه با سایر اندام ها برقرار شود و مشکلات مربوط به بزرگی فیزیکی اندازه سینه را از بین ببرد. «ماموپلاستی به 4 دسته ی تقسیم میشود: برجسته سازی سینه، کوچک کردن سینه، بازسازی سینه و لیفت سینه».
بزرگی بیش از حد اندازه سینه ها باعث ایجاد مشکلات فیزیکی و روحی در بیماران می شود. بیمارانی که دچار بزرگی بیش از حد سینه هستند به علت سنگینی بیش از حد سینه ها ممکن است که مشکلات فیزیکی را تجربه کنند که این مشکل حاصله در تعدادی از بیماران می تواند باعث اختلال و محدودیت در مواردی از شایع ترین فعالیت های فیزیکی روزانه شود. علاوه بر مشکلات فیزیکی قید شده، افراد ممکن است که شرایط روحی و روانی نامناسبی را به علت بزرگی غیر طبیعی سینه و عدم تناسب اندام تجربه کنند.
با این حال فرآیند کوچک سازی سینه در اغلب موارد برای درمان مشکلات بالینی (بیماری) اعمال می شود، افرادی که سینه های بیش از حد بزرگی ندارند اما از اندازه سینه خود رضایت ندارند نیز ممکن است که ماموپلاستی را به عنوان یک عمل زیبایی انجام دهند. افرادی که با هدف زیبایی ماموپلاستی انجام می دهند ممکن است به دلایلی مانند مشکلات اجتماعی (وضعیت فیزیکی اندام انها در دیدگاه جامعه) و نگرانی هایی پیرامون اندازه سایز لباس (چرا که این نامتوازن بودن اندام ها سبب عدم یافت لباس با سایز متناسب می شود.) به این عمل زیبایی روی آورند.
فرآیند جراحی لیفت سینه و یا ماستوپکسی یک پروسه جراحی است که مخصوص بانوان است و برای بیمارانی که دچار افتادگی سینه هستند صورت می گیرد که این افتادگی می تواند به علت بارداری، کاهش قابل توجه میزان وزن و یا به صورت ارثی و وراثتی باشد. این پروسه شامل گام های زیر می باشد:
این پروسه ماستوپکسی شامل فرایند ایمپلنت سینه است که به جهت افزایش حجم سینه انجام می شود. زمانی که میزان اندکی افتادگی در سینه مشاهده می شود، اعمال یک عمل جراحی ایمپلنت بدون دیگر فعالیت های ترمیمی برای ترمیم و بهبودی فیزیکی سینه کفایت می کند و تنها با اعمال حداقل میزان برش پوستی، این عمل ایمپلنت صورت می گیرد. هرگونه برش پوستی در این عمل جراحی به صورت جای زخم همیشگی باقی می ماند. اما این پروسه درمانی سبب ایجاد یک ظاهر جوان و بهبود یافته در سینه می شود.
اغلب بیماران داوطلب اعمال جراحی زیبایی سینه بین سن 30 تا 60 سال قرار دارند. پروسه ماستوپکسی می تواند به عنوان عمل مکمل بعد از عمل ماستکتومی انجام شود که سبب ایجاد تقارن بهتر فیزیکی یک سینه با سینه مخالفی که مورد عمل جراحی واقع شده، می شود.
جراحی سینه که یک پروسه درمانی ایمن است و مسبب نجات میلیون ها زن بیمار بوده است و سبب تغییر و بهبود زندگی بیماران بسیاری شده است. این روش به عنوان یک روش جراحی اصلی شناخته شده است. همه انواع روش های جراحی حتی جراحی هایی که شامل فرایندهایی با حداقل میزان تهاجم بافتی می باشد نیز درارای خطراتی هستند و البته که دو عمل جراحی ذکر شده، ماموپلاستی و لیفت سینه نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
خوشبختانه، عوارض عمده از عمل جراحی سینه بسیار نادر و اندک گزارش شده است و در حالیکه شایع ترین عوارض جانبی آن شامل عوارض خفیف و کوتاه مدت اند. شایع ترین موارد جراحی سینه شامل:
بیماران باید آمادگی این را داشته باشند و بدانند که حداقل میزانی از زخم برش جراحی همیشه در ناحیه جراحی باقی میماند.
هردو عمل جراحی ماموپلاستی و ماستوپکسی شامل عوارض جانبی هستند که در جلسه مشاوره پیش از عمل جراحی، توسط جراح پلاستیک توضیح داده می شود. تعدادی از این عوارض جانبی شامل:
هماتوم در واقع یک مشکل و عارضه شایع است که در ناحیه اسیب دیده عروق اصلی بدن مشاهده می شود. اغلب مردم در طول زندگی خود هماتوم سطحی (آسیب دیدگی و هماتوم در لایه های فوقانی بافت پوست) را تجربه کرده اند. هماتوم می تواند به صورت کبودی خود را نشان دهد اما لازم به ذکر است که برخلاف هماتوم ایجاد شده در ناحیه عروق بزرگ خونی، کبودی حاصل اغلب به علت ایجاد اسیب در ناحیه عروق کوچک خونی می باشد.