به علت اینکه معمولا سطح مفتول در کارخانه های نورد ، با اکسیژن ترکیب شده و دچار زنگ زدگی میشود. دارای یک لایه اکسید آهن خواهد بود. بنابراین این اکسید آهن در کشش مفتول مشکل ایجاد خواهد کرد.
از آنجایی که امکان دارد این ترکیب به مرور زمان گسترش نیز پیدا کند. حال چه بر اثر جا به جایی و چه بر اثر شرایط نگهداری، باید آن را برطرف کرد. به همین علت، اولین مرحله از کشش مفتول ،عملیات زنگ زدایی می باشد. در کارگاه های تولیدی مفتول گالوانیزه و یا سایر کارخانجات کشش مفتول این مرحله اجرا می شود. باید دقت کرد این زنگها دارای سختی زیادی هستند. پس باید قبل از رسیدن به قالب کاملا زدوده شوند.
در این روش از زنگزدايی، مفتول را از بین قرقره های زیگزاکی عبور می دهند. بعد از عبور مفتول از بین این قرقره ها، پوسته مفتول که بسی سخت ولی آسیب پذیر است از آن جدا میشود. دستگاه های که برای این موضوع استفاده میشوند را زنگگیر می گویند.
زمانی که سطح مفتول زنگ زیادی داشته باشد، باید از روش اسیدشویی استفاده کرد. به طور کلی ترک های ریز زیادی بر روی اکسیدآهن موجود است. به همین علت اسید از این ترک ها عبور کرده و به آهن می رسد. اسید و آهن با یکدیگر ترکیب شده و یک گاز خیلی ضعیفی ایجاد میشود. این گاز به سطح مفتول کمک میکند، تا پوسته های آن جدا شود.
سند بلاست یا در اصطلاح انفجار سایشی یک روش از زنگ زدایی می باشد. این روش از زنگ زدایی برای سطوح خشن استفاده میشود. اگر حتی شما یک قطعه فلزی استفاده شده داشته باشید؛ جهت زنگ زدایی و پاکسازی می توانید از این روش استفاده کنید.
این روش برای آماده کردن سطوحی که نیاز به رنگ دارند، بکار می رود. در این عملیات از یک ماده ساینده استفاده میکنند. در واقع این ماده ساینده خود بر روی سطح، منفجر شده و باعث صافی آن می شود. ناخالصی ها و مواد ترکیبی اضافه را از بین می برد. در روش سندبلاست، فشاری جهت خارج شدن از شن و ماسه وجود دارد. این فشار موجب انفجار میگردد.
گاهی برای تولید یک محصول بهتر و خاص تر علاوه بر کشش مفتول، سطح آن را با یک فلز می پوشانند. در زیر به اختصار برخی روکش ها را بررسی میکنیم..
در این روش، مفتول را غوطه ور کرده و یک لایه خیلی نازک و نرم روی آن ایجاد میشود. از روش فسفات روی بیشتر در صنایع تولید پیچ و پرچ استفاده میکنند. در برخی موارد برای تجهیزات کوبشی از این روش استفاده میکنند. زمانی که سنبه دستگاه كله زنی با آهن برخورد میکند، مشکل به وجود می اید. اما این روکش، مانع این مشکل شده و کار دستگاه را راحت تر میکند.
قبل از اینکه عملیات کشش مفتول تمام شود، این روکش اجرا میشود.بیشتر در صنایع تولید لوازم خانگی از روکش مسوار استفاده میکنند. مفتول مسی که به این روش تولید میشود، خیلی تمیز و شفاف است. به هیچ عنوان چربی و مواد روان کننده کشش ندارد. برای آبکاری دارای یک زیرکار مناسب است. از طرفی رسانای خوبی برای الکتریسته می باشد. این گزینه ها باعث میشود که استفاده از آن در لوازم خانگی پرطرفدار باشد.
وقتی که جوشکاری روی مفتول انجام شد، استفاده از مسوار کارآمد است. زیرا مسوار هیچ نوع چربی و آلودگی ندارد، بنابراین از تولید دود جوشکاری و.. پیشگیری میشود.
زمانی که بخواهند از مفتول در هوای آزاد یا محیط مرطوب استفاده کنند، این نوع روکش بسیار مناسب است. زیرا مفتول تولید شده به روش گالوانیزه، در برابر زنگ زدگی و رطوبت بسیار مقاوم است. پوشش گالوانیزه، در دو روش گرم و سرد انجام میشود، در این روش نیز از فلز روی برای پوشش استفاده میکنند. مفتولی که به این روش تولید میشود را مفتول گالوانیزه می نامند. مفهموم گالوانیزه خود بسیار گسترده است، که در وقت این مطلب نمی گنجد.