در مطالب پیشین به 60 راهکار مدیریت زمان برای افزایش بهرهوری در کار اشاره کردیم و حال به ادامه آنها میپردازیم.
61-لبخند بزنید
اگرچه برخی از راهکارهای معرفیشده به صورت مستقیم بر روی مدیریت زمان تاثیر نخواهد داشت، با این حال به بهبود شرایط برای این امر کمک خواهد کرد. از جمله این موارد لبخندزدن است که شما را به همکاری دوستداشتنی تبدیل کرده و سلامتی شما را افزایش خواهد داد.
62-حیوان خانگی خود را به محل کار بیاورید
این امر که تمام روز را نگران وضعیت حیوان خانگی خود باشید، بدون شک تمرکز شما را کاهش خواهد داد. به همین خاطر در صورتی که امکانات مهیا است، بهتر است تا آنها را همراه خود به محل کار آورده و شاهد معجزه حضور آنها بر روی میزان انرژی و کاهش شدید استرس خود باشید.
مطلب مرتبط: 101 راهکار مدیریت زمان برای افزایش بهرهوری در کار(8)
63-از نشستن های طولانی خودداری کنید
نشستن برای مدت طولانی نیز از دیگر مواردی است که سلامت شما را با تهدیدی جدی مواجه خواهد ساخت. به همین خاطر می توانید از راهکارهایی نظیر پیاده روی و برگزاری جلسات ایستاده، استفاده کنید.
64-برنامه های مناسبی داشته باشید
برای هر یک از اهداف بلندمدت و کوتاهمدت خود، شما نیاز به برنامهریزی دقیق خواهید داشت. همچنین این امر باید شامل برنامه روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالانه باشد. در آخر نیز فراموش نکنید که برنامه های شما باید مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت نیاز به مواردی جدیدتر جایگزین شود.
65-پنج دقیقه پس از انجام هر فعالیت را به ارزیابی آن اختصاص دهید
این امر که اقدامات خود را درست پس از پایان پذیرفتن رها سازید، بدون شک اقدامی اشتباه خواهد بود. درواقع شما به زمانی نیاز خواهید داشت تا با ارزیابی اقدام صورت گرفته، نسبت به کسب نتایج موردنظر خود اطمینان حاصل کنید.
66-ذهنیت رشد داشته باشید
کارول دوک، استاد روانشناسی دانشگاه استنفورد طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که نخستین گام تغییر و کسب موفقیت، تغییر باورهای ذهنی است. به همین خاطر نیز برای بهبود وضعیت خود در ابتدا لازم است تا ذهنیت فردی برنده را در خود ایجاد کنید. تحت این شرایط می توانید شاهد ورژن کاملا متفاوتی از خود باشید که عملکرد به مراتب درخشان تری را خواهد داشت.
67-یک روز در ماه را به انجام کارهای عقبافتاده اختصاص دهید
تنها کافی است تا کارهای عقبافتاده خود را در جایی یادداشت کرده و در صورتی که موفق نشده اید تا تمامی آنها را به پایان برسانید، در آخرین روز ماه، وقت خود را به انجام آنها اختصاص دهید. درواقع برنامهریزی شما باید دارای یک روز خالی در ماه برای چنین اموری باشد.
68-تمامی آن چیزی که به خاطر آن شکرگزار هستید را یادآوری کنید
این امر باعث خواهد شد تا به حس خوبی در رابطه با زندگی خود دست پیدا کرده و از افکار منفی دور بمانید. به همین خاطر در پایان روز لازم است تا این موارد را یادآوری کرده و به آرامش و انگیزه ای بیشتری دست پیدا کنید.
69-به موفقیت های کوچک نیز توجه نشان دهید
در راستای حفظ روحیه شما به موفقیت هایی نیاز خواهید داشت که کاملا در دسترس باشند. به همین خاطر نیز لازم است تا در برنامه خود نسبت به این موارد نیز توجه کافی را از خود نشان دهید. در این زمینه حتی یک تغییر مثبت که با تشویق شما همراه باشد، خود می تواند مفید واقع شود.
مطلب مرتبط: 101 راهکار مدیریت زمان برای افزایش بهرهوری در کار (7)
70-مهارت نه گفتن را فرا گیرید
اگرچه در ظاهر نه گفتن امری کاملا ساده به نظر می رسد، با این حال واقعیت این است که این اقدام در برخی از شرایط کاملا سخت است. به همین خاطر نیز لازم است تا نحوه درست انجام آن را یاد بگیرید. این امر به شما کمک خواهد کرد تا پاسخ منفی شما پیامدهای بدی را به همراه نداشته باشد. بدون شک با این مهارت قادر به پایبندی به برنامه زمانی خود خواهید بود.
ادامه دارد ...