پنجشنبه, ۱۴ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 4 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

چشم انداز 10 ساله برنامه راهبردی کشورهای عضو اکو در چارچوب سند اکوویژن 2025 تهیه شد؛ سندی که علی طیب نیا در آغاز هفتمین اجلاس رؤسای گمرکات کشورهای اکو از آن خبر داد. علی طیب نیا این اقدام را در جهت پیشبرد اهداف تعیین شده در اکو دانست و مشارکت فعال رؤسای گمرکات کشورهای عضو این سازمان و ارائه نظریات سازنده در مسیر تسهیل تجارت توسط اعضا را در غنی کردن این سند مثمرثمر عنوان کرد.

کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان و ازبکستان (اعضای اکو) روز گذشته با هم به گفت وگو نشستند تا شاید به گفته علی طیب نیا این وحدت منطقه ای کمک کند با ایجاد روش های جدید تولید، تشدید رقابت، افزایش کارایی، کاهش محدودیت های ارزی و تخصص گرایی در امر تولید به اهداف اصلی شان دست یابند.

کشورهایی که به گفته او کوتاه بودن فاصله جغرافیایی، امکان تجارت میان آنها را افزایش داده و به همین دلیل گسترش و بهبود زیرساخت های حمــل ونقـــل، ســاده سـازی رویه های گمرکی، هماهنگ شدن اسناد تجاری، عضویت در کنوانسیون های بین المللی و شفاف کردن قوانین داخلی متناسب با برنامه های اکو می تواند به این کشورها کمک کرده تا با برداشتن موانع تجاری منطقه ای و کاهش مشکلات مرزی، منافع یکدیگر را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت موجب کاهش مشکلات شوند.

علی طیب نیا آغاز کننده این اجلاس، افزایش سرعت انتقال کالا و کاهش قیمت تمام شده را نتیجه این همگرایی دانست و درباره دیگر مزایای همکاری کشورهای اکو گفت: دسترسی به بازارهای بکر و امکان بهره گیری از نیروی های جوان منطقه آسیای میانه و تقاضای فراوان برای مصرف و همچنین منابع غنی که در این نقطه متمرکز شده است، آینده خوبی را در افق همکاری با کشور عضو ترسیم می کند. او به مخاطبان این نشست توصیه کرد در نشست های تخصصی به این مزایا توجه بیشتری کرده تا مسیر رسیدن به اهداف مشترک در اکو کوتاه تر شود.

وزیر اقتصاد ایران توجه رؤسای گمرکات کشورهای عضو اکو را به اهداف ایجاد این سازمان و مسئولیت آنها جلب کرد و گفت: گسترش تجارت درون منطقه ای و فرامنطقه ای و توسعه حمل ونقل، کشاورزی، انرژی، خدمات عمومی و زیربنایی، مبارزه با مواد مخدر و آموزش امور علمی و فرهنگی جزو نخستین توافقات اکو بوده است و باید توجه داشته باشیم که فرآیند تحقق هر برنامه اقتصادی حتی در داخل قلمرو کشورها مستلزم فراهم سازی ابزارها و سازوکارهای لازم و نظارت دقیق تر بر اجرا و اجتناب از وضع قوانین محدودکننده و کنترل های مکرر است. حال آنکه تحقق برنامه های اقتصادی در سطح فراملی و منطقه ای از اهمیت و ظرافت های بیشتری برخوردار است و باید زمان رسیدن به این اهداف را با همکاری یکدیگر کوتاه کنیم.

طیب نیا هماهنگی در اتصال شبکه وسیع داده های الکترونیکی، تبادل اطلاعات تجاری، گسترش راه های مــواصـلاتی و هموارسازی مسیــرهـــای کســب و کــار، نشست های مسئولان گمرک و تجارت در مناطق مرزی و اعمال تعرفه های ترجیحی را در تحقق اهداف اکو تاثیر گذار دانست. وزیر اقتصاد و دارایی ایران عملکرد سازمان همکاری اقتصادی (اکو) را طی سال های گذشته با وجود تلاش های صورت گرفته در زمینه همگرایی و همکاری بیشتر بین کشورهای عضو، درحد انتظار ندانست و معتقد است باید از ظرفیت ها و توانایی های بالفعل و بالقوه به شکل مطلوب تری استفاده شود.

تصمیم اکو برای تسریع در تجارت

ابراهیم خلیل آکچای، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و بالاترین مقام اکو حاضر در این اجلاس، در جمع رؤسای گمرکات کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو از عملکرد این سازمان انتقاد کرد و گفت: با وجود آنکه منطقه اکو از اهمیت فراوانی برخوردار است، اما پایین تر از ظرفیت خود کار می کند و به همین دلیل نیازمند انجام اقدامات موثری برای افزایش سطح کارآمدی به ویژه در عرصه مبادلات تجاری و بازرگانی است که یکی از ابزارهای مهم در این زمینه تسهیل تجارت است. او پیچیده بودن قوانین در برخی کشورها را مانعی برای بهبود این عملکرد دانست و گفت: این قوانین تجارت را زمانبر می کند و باعث کاهش درآمد و راندمان گمرکی آن کشور می شود اما اکو طی تصمیمی قصد کوتاه کردن و کاهش زمان را در تجارت دارد.

او توصیه کرد باید روش های تسهیل و خروج کالا در فضای تبادل اطلاعات و الکترونیک انجام شود. آکچای گفت: حتما در یک اقدام بی سابقه همه فرم های ارزشیابی کشورهای عضو اکو یکپارچه خواهد شد تا بهترین نتیجه را از آمایش انجام شده کسب کنیم. دبیرکل سازمان اکو با بیان اینکه حجم تجارت اعضای اکو بالغ بر 600 میلیارد دلار است و 6درصد جمعیت جهان در منطقه اکو به سر می برند، گفت: با این حال سهم اکو از درآمد جهانی از 2درصد تجاوز نمی کند.

آکچا گفت: توافق نامه مقابله با تخلفات گمرکی و قاچاق کالا توسط شش کشور عضو اکو امضا شد و اگر یک کشور دیگر به این توافق نامه بپیوندند، آماده اجرا خواهد شد و قطعا تاثیر زیادی در کاهش قاچاق در منطقه خواهد داشت. او از همه کشورهای عضو اکو که تاکنون این توافق نامه را امضا کرده اند، خواست برای مبارزه با قاچاق تسریع در افزایش بازده گمرکی آن را تصویب کنند.

آمادگی گمرک ایران برای انتقال دانش فناوری گمرک دیجیتال به کشورهای عضو

مسعود کرباسیان، میزبان همتایانش درهفتمین نشست رؤسای گمرک کشورهای عضو اکو از آمادگی ایران برای انتقال دانش فناوری دیجیتال به کشورهای عضو خبر داد.

رئیس کل گمرک ایران همکاری مشترک در استفاده از فناوری های پیشرفته و سیستم های مدرن الکترونیکی را از نیازهای ضروری کشورهای اکو دانست و گفت: برخلاف اهداف عالی و انگیزه های قوی بنیانگذاران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و همچنین خواست و علاقه کشورهای عضو، پیشرفت اقدامات و طرح های مصوب این سازمان به ویژه در بعد همکاری های اقتصادی و مبادلات تجاری در حدی نبوده که انتظارات و توقعات اعضا را برآورده سازد و عمده تصمیمات و مصوبات سازمان به ویژه موارد مربوط به توسعه همکاری های گمرکی و مقابله با تخلفات و قاچاق در حد مطلوب اجرا نشده، حال آنکه وجود ظرفیت ها و امکانات و منابع غنی در میان کشورهای عضو با جمعیت حدود 350میلیونی، نیروی کار عمدتا جوان و بازارهای بکر، امکان ایجاد زمینه شکوفایی اقتصادی آنها را فراهم می سازد.

او رشد سریع فناوری های اطلاعات و ارتباطات در حوزه های مختلف از جمله تجارت خارجی را عامل ایجاد تغییرات و تحولات عمیق در انجام فرآیندهای تجاری و گمرکی عنوان کرد و با برشمردن برخی رئوس برنامه راهبردی سازمان جهانی گمرک برای سال های 2018-2016 گفت: براساس اهداف و رئوس تعیین شده گمرک جمهوری اسلامی ایران ظرف دو دهه گذشته، فرآیند گذار از روش سنتی به سوی شیوه های نوین و مکانیزاسیون رویه های گمرکی را آغاز و با همکاری کنفرانس ملل متحد در زمینه تجارت و توسعه (آنکتاد)، سیستم مکانیزه آسیکودا را در تعدادی از گمرکات خود پیاده سازی کرده است.

او روند این تغییرات و آغاز سرعت بخشی به آن را در دولت یازدهم دانست و گفت: گمرک ایران به تمامی توصیه های سازمان جهانی گمرک و کنوانسیون های گمرکی که توسط آن سازمان تصویب شده عمل می کند، به نحوی که با اجرای سامانه جامع امور گمرکی و استقرار پنجره واحد تجارت فرامرزی، تقریبا کلیه عملیات و تشریفات مربوط به ترخیص کالا در گمرکات جمهوری اسلامی ایران به صورت تمام اتوماتیک و بدون استفاده از کاغذ و ارتباط گمرک با اکثر سازمان ها و دستگاه های همجوار، به صورت الکترونیک و آنلاین انجام شده و دسترسی به اطلاعات گمرکی از مبدأ کالا تا مرحله عرضه، قابل ردگیری است.

رئیس کل گمرک ایران گفت: ایجاد و توسعه گمرک دیجیتال به طور مکرر و با جدیت از سوی سازمان جهانی گمرک مورد توصیه و پیگیری بوده و امروزه به یک امر اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. بدون تردید تجهیز و کاربرد ابزارهای نوین کنترلی و نظارتی علاوه بر آنکه تاثیر چشمگیری در زمینه توسعه و تسهیل تجارت فراهم می سازد، در کاهش انواع تخلفات، از جمله قاچاق موادمخدر و جرائم سازمان یافته اثرات شگرفی دارد. به گفته او گمرک جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تجهیزات مدرن در سال گذشته توانسته است معادل 300 تن مواد مخدر و پیش سازهای مربوط به مواد مخدر را کشف کند. اجلاس هفتم رؤسای گمرکات کشورهای عضو اکو با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون سازمان جهانی گمرک، دبیرکل اکو و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی روز گذشته در تهران آغاز به کار کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FcG1HhW8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگراماجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه