صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، با الهام از بخش خصوصی، یک مرکز و یک صندوق نوآور، راهاندازی کرده است. از هفت سال پیش، بخش نوآوری یونیسف شرکتهایی را که برنامههایشان در راستای بهبود زندگی کودکانی است که در مناطق خیلی فقیر دنیا زندگی میکنند، همراهی میکند. این همکاری با ایجاد این دو مرکز، ابعاد گستردهتری را در بر خواهد گرفت. طرحهای یونیسف برای گسترش در سطح بینالمللی بدین منظور است: هدف اصلی، حمایت مالی از این شرکتهای نوپا است،
همچنین به شرکتهایی که از قبل مشغول فعالیت هستند نیز کمک خواهد کرد. یونیسف بیش از 300 پروژه نوآورانه در جهان را پشتیبانی میکند. دفاتر هر کشور قادر به دیدن پروژههای مالی خودشان به وسیله صندوق نوآوری هستند. بیست پروژه دیگر نیز برای پیوستن به مرکز نوآوری انتخاب خواهند شد.
تشویق به شکلگیری استارتاپهای محلی
بخش نوآوری از برنامههای معمول یونیسف هدفهای گوناگونی دارد. البته این به معنای مدیریت فعالیتها با هدفی بدون سود و منفعت نیست. بلکه برای تشویق پیدایش این گونه شرکتها در کشورهای فقیر یا در حال توسعه است. «کریستوفر فابیان» از پایهگذاران و مدیران بخش نوآوری در این باره میگوید: «راهاندازی این امور در این مناطق بسیار سختتر از اروپا و آمریکا است. در 75 درصد کشورهای جهان اگر شما ورشکست شوید، به زندان خواهید افتاد و شما امکان تلاش مجدد یا شکست دوباره را نخواهید داشت. برای مثال در اروپا رقابت در کنار شرکتهای آمریکایی، هیچ فضایی را برای بازیگران محلی نمیگذارد. به هر حال ما مشتاقیم که از مناطق خیلی محروم کار خود را آغاز کنیم و کمکم آن را گسترش دهیم.» پروژههای منتخب یونیسف به هر حال باید برخی معیارها را بپذیرند. مخاطب این شرکتها باید کودکان زیر 18 سال باشند، برنامهریزیها باید در زمان مشخص تحقق یابند یا از نوع برنامههای زیرساختی باشند. حدود 60 درصد فعالیتهای بخش نوآوری بر کشورهای جنوب صحرای آفریقا متمرکز شدهاند. کریستوفر فابیان میافزاید: «ایجاد این صندوق و حمایت از این گونه فعالیتها بسیار بهتر از عملکرد یونیسف به مثابه یک سازمان خیریه بوده است.»