آیا تا به حال نام میتی کول (سرما با خاک رس) را شنیدهاید؟ این وسیله یخچالی است که بدون برق کار میکند. این ایده توسط «مانسوخبهای پراجاپاتی» هندی توسعهیافته است. او قبل از آنکه این ایده به ذهنش برسد، در سفالگری مشغول کار و علاوه بر آن صاحب چایخانه نیز بود و اکنون ابتکارش توانسته زندگی صدها میلیون نفر را تغییر دهد. اوکه از رکود این صنعت خسته شده بود، تصمیم گرفت از تواناییهایش برای تولید آجر سفالی استفاده کند. سپس یک روز با خود گفت: «اگر آجر میتواند از سفال ساخته شود، چرا نتوان چیزهای دیگری از این جنس ساخت؟»
اینگونه بود که فکر اختراع میتی کول و تاسیس شرکت متخصص در تولید محصولاتی از خاک رس، به سر «مانسوخبهای» افتاد و او به دنبال یک اصل علمی دست به اختراع زد. نخستین یخچال بدون برق، برپایه خاک رس! او که این ایده درخشان را از سال 2011 در سر میپروراند توانست با اختراعش موفقیت چشمگیری به دست آورد.
این یخچال تنها 43 یورو هزینه دارد و افراد نه چندان ثروتمند هم میتوانند آن را تهیه کنند. مزیت بزرگش این است که برای سرد نگه داشتن غذاها نیازی به اتصال به برق ندارد. سیستمش مبنی بر اصل علمی خنک کنندگی براساس تبخیر است. در واقع یخچال او از مخزنهای مختلفی تشکیل شده که از آّب پر میشوند و وقتی این آب تبخیر میشود، فضای بسیار سردی را برای نگهداری میوهها و سبزیجات به وجود میآورد.
امروزه، میتی کول شرکت شناخته شدهای در هند است و 35 نفر کارمند تمام وقت دارد. میتی کول پا را فراتر گذاشته و در مناطق دیگری مانند دوبی و آفریقا نیز در دسترس است. این ایده موفقیت آمیز که طبق یک اصل علمی بسیار ساده کار میکند، دانش این مرد هندی را به یک شیء فوقالعاده تبدیل کرد و انقلاب بزرگی در زندگی بسیاری از مردم به وجود آورد.