گوگل در واکنش به امضای فرمان اجرایی ضد مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا کارمندان خود را که در خارج از کشور کار می کنند به آمریکا فراخوانده است. ساندر پیچای، مدیر عامل شرکت مادر گوگل به نام الفابت در پیامی خطاب به کارمندانی که به خارج از آمریکا سفر کرده اند و ممکن است از حکم جدید ترامپ متاثر شوند، این گونه نوشت: «فورا به آمریکا بازگردید.»او نگران بود که شاید کارمندانش نتوانند دوباره به آمریکا بازگردند.
کمپانی گوگل همواره از استعدادهای تکنولوژیک مهاجر استقبال کرده است و حتی خود «ساندار پیجای» نیز در دسته مهاجران قرار می گیرد، در حالی که دونالد ترامپ با امضای فرمان ضد مهاجرتی تصور می کند که به پویایی شرکت های آمریکایی کمک می کند، اما به نظر می رسد گوگل و بسیاری از شرکت های معتبر آمریکا و حتی اهالی سیلیکون ولی از این اقدام او نگران هستند.
پیجای در پیام خود عنوان کرده: «بسیار دردناک و ناخوشایند است که دوستان و کارمندان ما گرفتار محدودیت های دستور اجرایی اخیر دولت آمریکا شوند.» او به مقامات ایالات متحده آمریکا هشدار می دهد که این حکم ممکن است در نهایت به ضرر اقتصاد آمریکا تمام شود.
یک سخنگوی گوگل نیز می گوید اتخاذ چنین سیاست های ضد مهاجرتی ممکن است از ورود استعداد ها به خاک آمریکا جلوگیری کند. احتمال داده شده که بسیاری از کارمندان گوگل که تبعه یکی از هفت کشور مذکور هستند به دلایل کاری یا تفریحی خاک آمریکا را ترک کرده باشند.
وال استریت ژورنال نیز اشاره می کند که براساس گفته های پیچای، دست کم 187 نفر از این هفت کشور مورد هدف ترامپ (ایران، عراق، سودان، سوریه، لیبی، سومالی و یمن)، در گوگل مشغول به کار بودند و کارمندانی که خارج از آمریکا برای ما کار می کردند باید به تیم جهانی امنیت ما بپیوندند. هرچند برخی از آنان پیش از امضا و تصویب این قانون به آمریکا بازگشته اند اما احتمال دارد که برخی دیگر هنوز موفق به بازگشت نشده باشند و در مدت ۹۰ روز آینده از بازگشت آنها به آمریکا جلوگیری شود.
نگرانی گوگل فقط درخصوص کارمندان خود خلاصه نمی شود بلکه گوگل از بابت مشتریانش در کشور های مورد هدف ترامپ نیز ابراز نگرانی می کند. تصمیم جدید ترامپ ویزا هایی را که عمدتا برای فارغ التحصیلان خارجی که برای شرکت های فناوری مثل گوگل، مایکروسافت و فیس بوک کار می کنند نیز تحت تاثیر قرار می دهد که به گفته زاکر برگ، این محدودیت قائل شدن در مهاجرت تلاش های شرکت های فناوری را در راستای توسعه و تحقق مهار می کند.